یکشنبه 18 اردیبهشت 1401 زمان خواندن : دقیقه
حقیقت این است که شایعهها و باورهای اشتباه در مورد سئو، به حدی زیاد است که گاهی، برخی از افرادی که در این حوزه کار میکنند هم، گیج میشوند؛ دلیل بروز چنین اتفاقاتی این است که گوگل اطلاعات کمی را در مورد سئو سایت، منتشر میکند. برخی از این اطلاعات و توصیهها مفید و درستند اما اگر به بعضی دیگر از آنها عمل کنید، شما و سایتتان را به بیراهه خواهد برد. البته امروزه بسیاری از کارشناسان ارشد گوگل مانند جان مولر، گری ایلیس و دنی سالیوان در کنفرانسها و سخنرانیهای خود و در فضای توییتر، سعی بر این داشتهاند تا باورهای اشتباه در مورد سئو را از بین ببرند اما تلاشهای آنها نتوانسته است تمامی این تصورات اشتباه را در میان متخصصین سئو از بین ببرد!
باورهای اشتباه در مورد سئو چگونه شکل میگیرند؟
همانطور که گفتیم، بازار تصورات نادرست در مورد سئو، بسیار داغ است اما چه عواملی موجب میشوند تا این باورهای اشتباه در مورد سئو ایجاد شوند؟
- اولین موردی که باید ذکر کنیم این است که متاسفانه بسیاری از توصیههایی که در حول محور سئو وجود دارند، به مرحلهی آزمایش نمیرسند، بنابراین متخصصین بر اساس تجربیات گذشته و یا تحلیلهای شخصی خود تصمیم میگیرند.
- دومین مسئله این است که مشاوران و متخصصان قدیمی سئو، در شکل گیری این شایعات تاثیر بسیار زیادی دارند زیرا برخی از ویژگیها که در گذشته بر سئوی سایت تاثیر مثبت داشت با تغییر الگوریتمهای گوگل، تغییر کرده است و اکنون دیگر کاربرد ندارد.
- گاهی هم این سوء تفاهمات از برداشت اشتباه سرنخهای گوگل، به وجود میآید یا کارمندان گوگل، نمیتوانند این اطلاعات را شفاف و درست به دیگران منتقل کنند.
در این بخش از شما دعوت میکنیم برای اطلاع از عملکرد هر کدام از الگوریتم های گوگل به مقاله لیست الگوریتم های گوگل مراجعه نمایید. اکنون که ما میدانیم این باورهای اشتباه در مورد سئو چگونه شکل میگیرند نوبت آن رسیده که به سراغ معرفی آنها برویم و ابهام آنها را رفع کنیم، پس با ما همراه باشید.
رایج ترین باورهای اشتباه در مورد سئو
- یکی از باورهای اشتباه در مورد سئو، این است که اگر محتوایی که در صفحهی شما است در صفحهی دیگری هم باشد، به این معناست که سایت شما به خاطر آن جریمه خواهد شد؛ اما واقعیت این است که این اتفاق تنها در حذف فیزیکی یا دستی گوگل اتفاق میافتد. درواقع شکل درست این موضوع اینطور عنوان میشود که، اگر شما محتوای یک وبسایت را کپی کنید سایت شما نمیتواند در نتایج گوگل رتبهی خوبی کسب کند زیرا توسط الگوریتمهای گوگل شناسایی میشود.
◊ در حذف فیزیکی، اگر مالک شرکت a، از طریق سرچ کنسول متوجه شود که شرکت b از محتوای سایت او کپی برداری کرده است، میتواند این مسئله را به گوگل اطلاع دهد و از او درخواست کند که صفحهی شرکت b را حذف کند؛ در غیر این صورت، سایت شما حذف نخواهد شد.
- باور اشتباه بعدی که در مورد سئو وجود دارد، این است که گوگل سایتهایی را که از روش pay-per-click advertising برای تبلیغات استفاده میکنند به بقیهی وب سایتها ترجیح میدهد و به آنها رتبه بهتری اختصاص میدهد. واقعیت این است که گوگل از یک الگوریتم متفاوت برای رتبهبندی نتایج سرچ ارگانیک استفاده میکند که به طور کامل با الگوریتمهای تعیین رتبهی تبلیغات PPC، تفاوت دارد.
◊ تبلیغات تاکنون موجب افزایش بازدیدهای سایت شدهاند و انجام این تکنیکهای تبلیغاتی در کنار سئوی سایت، بازدهی سایت را افزایش خواهد داد، اما تبلیغات PPC به تنهایی رتبهی سایت شما را بهبود نخواهد بخشید. در این قسمت چون از سرچ ارگانیک صحبت شما پیشنهاد میدهیم به مقاله ارگانیک سرچ یا جستجو ارگانیک به چه معناست؟ مراجعه نمایید.
- اینکه هرچه عمر دامنهی یک سایت بیشتر باشد سایت رتبهی بهتری خواهد داشت، یکی دیگر از باورهای اشتباه در مورد سئو است که با اینکه گوگل بارها این فرضیه را رد کرده است و سعی داشته است با روشهای مختلف این تصور اشتباه را از بین ببرد، موفق به انجام اینکار نشده است.
◊ در جولای 2019 جان مولر که یکی از تحلیلگران Google Webmaster Trends است، در پاسخ به توییتی که سن دامنه را یکی از عوامل موثر بر رتبه بندی معرفی میکرد نوشت: “سن دامنه به هیچ قسمتی از سایت شما کمک نمیکند.” درواقع، تنها برتری سایتهایی با دامنهی قدیمی به سایتهایی با دامنههای جدیدتر، این است که آنها زمان بیشتری داشتهاند تا سئوی سایت خود را بهبود بخشند.
- یکی از مهمترین باورهای اشتباه در مورد سئو که باید شفاف سازی شود، این است که اگر محتوایی در پشت یک آکاردئون قرار داشته باشد، دیده نمیشود. به عبارت دیگر محتواهایی که در بارگذاری اول، توسط کاربران مشاهده نمیشود ایندکس نخواهد شد.
◊ یکی از کارمندان گوگل به نام گری ایلیس در سپتامبر 2018، توییتی را منتشر کرد که پاسخ این شایعه را داد: “چیزی تغییر نکرده است و ما محتوا را ایندکس میکنیم و وزن آن را در رتبه بندی در نظر خواهیم گرفت.” گوگل در سال 2020 رسما این شایعه را رد کرد و به بیان ساده تر، اگر محتوای شما Noindex نباشد، توسط خزندههای گوگل بررسی خواهد شد حتی اگر آنها در نگاه اول در نظر کاربر ظاهر نشوند.
سخن آخر
در این مقاله به باورهای اشتباه در مورد سئو و دلایل پیدایش آن به اختصار پرداختیم اما همانطور که میدانید، هیچ جواب قطعی برای این توصیهها هم وجود ندارد. بنابراین شما هم باید مانند اغلب متخصصان سئو، با تحقیق به تایید و رد این توصیهها برسید چنانچه روایتهای جعلی دیگری در مورد سئو را میشناسید که ما در این مقاله به آنها اشاره ای نکردیم، آنها را در قسمت نظرات درج کنید تا در مقالهای دیگر به آنها، بپردازیم.
بدون دیدگاه