پنج‌شنبه 12 اسفند 1400 زمان خواندن : محاسبه نشده تهران سایت

معرفی ریدایرکت و اثر آن بر سئو
به این پست امتیاز دهید

ریدایرکت redirect چیست؟

ریدایرکت redirect در لغت به معنای “تغییر مسیر ” است و اصطلاح redirect در دنیای وب به معنای تغییر مسیر کاربر است. در واقع، تغییر مسیر فرآیندیست که در طی آن کاربر را به صفحه ای غیر از صفحه ای که میخواست برود، میفرستیم. به بیان ساده تر، تغییر مسیر به خط کدی گفته میشود که کاربر را به صفحه ای غیر از آن آدرسی که میخواست برود، هدایت میکند؛ به بیان دیگر، redirect، مسیر کاربر را واردار به تغییر میدهد. ریدایرکت یکی از اقدامات در سئو سایت می‌باشد که صفحه ای را به صفحه دیگری انتقال می‌دهیم.

معرفی ریدایرکت با مثال

برای مثال فرض کنید که در وبسایت شما صفحه ای با URL روبه رو وجود دارد: https://tehransite.com/seo-instruction/  و کاربر میخواهد به این صفحه مراجعه کند اما این صفحه به هر دلیلی از دسترس خارج شده است. برای اینکه کاربران سایتتان با خطای 404 مواجه نشوند، میتوانید صفحه‌ی خود را redirect کنید. البته در صورتی که صفحه‌ی جدید، محتوایی مشابه صفحه‌ی اصلی داشته باشد.

ریدایرکت چیست؟

ریدایرکت چیست؟

چه زمانی از redirect استفاده میکنیم؟

ریدایرکت‌ها ابزارهای مفید، کاربردی و موثری هستند زیرا موجب کاهش خطاهای 404 سایت میشوند. در ادامه به برخی از موقعیت‌ها اشاره میکنیم که  ناگزیریم در آن موقعیت‌ها از تغییر مسیر استفاده کنیم.

  • Temporary page maintenance: یکی از مواقعی که باید از redirect استفاده کنیم، هنگامیست که صفحه موقتا از دسترس خارج شده باشد. این  اتفاق ممکن است به دلیل تعمیرات و یا آپدیت صفحه‌ی مورد نظر باشد. در این موقعیت بهترین کار این است که کاربر را به صفحه ای با محتوای مشابه و یا یکسان با صفحه‌ی اصلی هدایت کنید زیرا در غیر این صورت، ممکن است تعدادی از کاربران سایت را از دست بدهید.
  • Permanent page deletion: هنگامی که بخواهید یک صفحه از سایتتان را به کلی حذف کنید و از بین ببرید، میتوانید از ریدایرکت استفاده کنید تا کاربرانتان به جای صفحه‌ی حذف شده، به صفحه‌ی جاگزین منتقل شوند. در این موقعیت استفاده از تغییر مسیر الزامیست زیرا کاربران با خطای”این صفحه ممکن است حذف شده باشد” روبه رو خواهند شد که همین کافیست تا تعداد زیادی از بازدید کنندگان سایت را از دست بدهید.
  • Page merger: ممکن است گاهی به عنوان مدیر یک سایت، تصمیم بگیرید تا دو صفحه را در هم ادغام کنید. در چنین شرایطی قطعا باید از تغییر مسیر استفاده کنید زیرا در روند ادغام دو URL، یکی از آن‌ها حذف خواهد شد. به عبارت دیگر ادغام صفحات به حذف صفحه شباهت زیادی دارد.
  • Domain change: ممکن است در حین مدیریت سایت، به این نتیجه برسید که دامنه‌ی سایت را تعویض کنید و این اتفاق میتواند به دلیل پنالتی و جریمه‌ی گوگل باشد. در این مواقع، استفاده از redirect میتواند بهترین انتخاب باشد؛ زیرا به کمک تغییر مسیر میتوانید لینک‌های داخلی سایت را نجات دهید.طراحی سایت
بیشتر بخوانید :
الگوریتم موبایل فرست ایندکس

در این بخش از مقاله به شما پیشنهاد می‌دهیم برای دستیابی به اطلاعات گسترده در زمینه طراحی وبسایت به صفحه طراحی سایت در تهران سایت مراجعه کنید و برای مشاوره با کارشناسان ما از طریق شماره 02177711200 تماس حاصل نمایید.

بررسی تاثیر ریدایرکت redirect در سئو

ریدایرکت‌ها ابزارهای مفیدی هستند که موجب کاهش خطاهای 404 میشوند زیرا همانطور که میدانید این خطاها موجب کاهش رتبه‌ی سئو میشوند. البته ناگفته نماند که افراط و تفریط در هرکاری موجب ضرر و زیان خواهد شد و تغییر مسیرها هم از این قاعده مستثنی نیستند. به بیان دیگر استفاده بیش از حد از تغییر مسیرها، باعث کاهش رتبه‌ی سایت خواهد شد.

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چطور تغییر مسیرها بر روی سئو تاثیر منفی خواهند گذاشت؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که سرعت سایت یکی از مهمترین عوامل موثر بر روی سئوی سایت است. هنگامی که صفحه ای را بر روی آدرس دیگری redirect میکنید، سرعت بارگذاری آن صفحه کاهش خواهد یافت و این عامل بر رتبه‌بندی سایت در نتایج گوگل، تاثیر منفی دارد. بنابراین سعی کنید تنها در صورتی که استفاده از تغییر مسیر ضرورت داشت، از آن استفاده کنید.

معرفی ریدایرکت و اثر آن بر سئو

معرفی ریدایرکت و اثر آن بر سئو

انواع ریدایرکت redirect

redirect ها انواع مختلفی دارند و بر اساس دائمی و یا موقت بودن تغییر URL و نحوه‌ی عملکردشان به چند دسته تقسیم میشوند. در ادامه به بررسی انواع تغییر مسیرها و دسته بندی‌های آن خواهیم پرداخت.

  • redirect موقت 

ریدایرکت‌ها از نظر مدت زمان استفاده، به دوسته‌ی موقت و دائم تقسیم میشوند. اگر فقط برای چندین روز مشغول تعمیر و به روزرسانی یکی از صفحات وب سایتتان هستید، نباید از تغییر مسیر دائم استفاده کنید زیرا دیگر نمیتوانید صفحه‌ی خود را به حالت قبلی باز گردانید. تغییر مسیر موقت به موتورهای جستجو این پیام را میدهد که این آدرس اصلی این صفحه نیست و این صفحه موقتا به این آدرس آمده است.

  • redirect دائم

در صورتی که میخواهید صفحه ای را حذف کنید و یا از ادغام صفحات استفاده کنید، باید از تغییر مسیر دائمی استفاده کنید و آن صفحه را به آدرس دیگری منتقل کنید. در این صورت خزنده‌های گوگل نیز با دیدن تغییر مسیر دائم، به این نتیجه میرسند که این یک جابه جایی و تغییر لینک دائم است و باید آدرس URL صفحه‌ی جدید را ذخیره کنند.

  • REDIRECT SREVER SIDE

تغییر مسیرهای روی سرور و سمت کلاینت، دو نوع متفاوت از تغییر مسیر هستند. زمانی که یک کاربر صفحه‌ی مرورگر خود را باز میکند و آدرسی را در گوگل و یا موتور جستجوگر دیگری مینویسد، مرورگر یک درخواست را به سوی سرور میفرستد و سپس سرور مرورگر را به صفحه‌ی درخواستی میبرد. بر این اساس میتوان گفت که سرور redirect را مدیریت خواهد کرد. اغلب تغییر مسیرهای سمت سرور به دودسته‌ی زیر تقسیم میشوند:

بیشتر بخوانید :
سئو خارجی چیست؟ off page seo

redirect 301: این اخطار هنگامی نمایش داده میشود که تغییر مسیر برای صفحات حذف شده و redirect دائمی به کار میرود.
redirect 302: این اخطار هنگامی نمایش داده میشود که redirect برای تغییر آدرس موقت رخ میدهد.

  • REDIRECT CLIENT SIDE

درست است که ریدایرکت‌های سمت سرور بسیار کاربردی‌تر ریدایرکت‌های سمت کاربر هستند اما تمامی ریدایرکت‌ها در سمت سرور اتفاق نمی افتند. به علاوه، پرداختن به ریدایرکت‌های سمت کاربر ، خالی از لطف نیست. گروهی از تغییر مسیرها هستند که باید توسط کاربر مدیریت شوند زیرا سرور مرورگر را به شکلی خودکار به آدرس جدید هدایت نمیکند.

در این فرآیند، هنگامی که درخواستی به یک سرور ارسال میشود، سرور در پاسخ به این درخواست، از مرورگر میخواهد که آدرس URL جدید را درخواست کند بنابراین دو درخواست به سرور ارسال خواهد شد که ریدایرکت سمت کاربر را به فرآیندی بسیار کند و طولانی، تبدیل میکند. دو نوع اصلی از این نوع ریدایرکت، متا رفرش و جاوا اسکریپت است که در ادامه، به آن‌ها خواهیم پرداخت.

Meta Refresh: متا رفرش کدی است که میتوان به وسیله‌ی آن، صفحه‌ی اصلی سایت را بر روی یک آدرس URL جدید، پیاده سازی کرد.
Java Script: این دسته از کدها، آدرس URL صفحه ای که در مرورگر باز کرده اید را تغییر میدهد اما اینکار را پس از بارگذاری کامل صفحه انجام میدهد.

در هر صورت چون پیاده سازی ریدایرکت سمت کلاینت، نیاز به دانش فنی دارد و فرآیندی کند و طولانی است، بسیار کمتر از انواع دیگر ریدایرکت استفاده میشود.

لوپ ریدایرکت

لوپ ریدایرکت

ریدایرکت لوپ Redirect loop چیست؟

یکی از بزرگترین مشکلاتی که در هنگام استفاده از Redirect loops ممکن است پیش بیاید، Redirect loop  است. این لوپ‌ها زمانی اتفاق میوفتند که یک مرورگر مجبور میشود به صورت مداوم تعداد زیادی تغییر مسیر بی انتها را دنبال کند. این چرخه‌های بی پایان زمانی رخ میدهد که یک URL  قدیمی به یک آدرس جدید ریدایرکت میشود و این روند ادامه پیدا کند. اگر به صورت متوالی، تغییر مسیر اتفاق بیوفتد و تعداد آن‌ها از تعداد مشخصی بیشتر شود، مرورگر با یک اخطار ریدارکت به کاربر اطلاع میدهد. این اتفاق موجب میشود تا کاربران و خزنده‌های گوگل نتوانند به صفحه‌ی اصلی دسترسی پیدا کنند. برای جلوگیری از بروز این مشکل، حتما تغییر مسیر‌ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ Redirect loops در صفحه‌ی شما وجود ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *