دوشنبه 19 اردیبهشت 1401 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

پنالتی شدن سایت چیست؟
به ما امتیاز بدهید

گوگل الگوریتم جستجوی خود را به طور میانگین 500 تا 600 بار در سال تغییر می‌دهد. در اکثر مواقع این تغییرات جزئی هستند اما هر از گاهی یک تغییر کلی مانند آپدیت الگوریتم کبوتر یا پاندا در این الگوریتم‌ها ایجاد می‌کند و نتایج جستجو را به شکل مهمی تغییر می‌دهد. برای کارشناسان سئو دانستن این تغییرات و زمان آنها، بسیار مهم است زیرا بر نتایج سرچ ارگانیک، بازدید از سایت و بهینه سازی سایت‌ها تاثیر بسزایی می‌گذارد.

گوگل هدفی مهم را دنبال می‌کند که تحقق این هدف برای او بسیار مهم است. هدف او، یافتن بهترین سایت‌ها، منحصر به فردترین محتوا و صحیح ترین اطلاعات است. به همین دلیل هم هست که او به طور مداوم الگوریتم‌های خود را به روزرسانی می‌کند و آنها را بهبود می‌بخشد. اما تنها خوب بودن برای رقابت با لینک‌های موجود در صفحه‌ی اول کافی نیست و باید بهترین بود! در واقع شما نباید اشتباهی مرتکب شوید زیرا در این صورت سایت یا دامنه‌ ی شما پنالتی خواهد شد.

در این بخش به شما پیشنهاد می‌دهیم برای اطلاع از عملکرد الگوریتم پنگوئن به مقاله الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟ مراجعه کنید.

پنالتی سایت و دامنه

پنالتی سایت و دامنه

پنالتی چیست؟

پنالتی به این معناست که گوگل با بخشی از محتوای سایت شما و یا طراحی آن مشکل دارد. معمولا پنالتی سایت‌ و دامنه بر اساس مشکلی است که باید رفع شود اما ممکن است به شکلی کاملا تصادفی سایت شما پنالتی شود.

گوگل از دسامبر سال 200 الگوریتم رتبه‌بندی خود را تغییر داد و این اتفاق با ارائه‌ی toolbar extension همزمان شد. در حقیقت این اولین باری بود که PageRank به شکلی معنی‌دار مورد استفاده قرار گرفت. به طور کلی پنالتی گوگل به معنی جریمه شدن توسط گوگل است. هنگامی که سایت شما قوانین مشخص شده توسط گوگل را زیرپا بگذارد، پنالتی خواهد شد.

هنگامی که درسال 2012 الگوریتم پنگوئن عرضه شد بسیاری از سایت‌ها را به طور کامل از قسمت نتایج و SERP گوگل حذف کرد، محتواهای بی کیفیت را از سایت‌ها پاک کرد و کارشناسان سئو را وادار کرد تا سایت مپ (sitemap) و استراتژی محتوا را برای سایت خود تغییر دهند. از آن زمان، توجه به رنکینگ پیج از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شد. البته باید بگوییم که سقوط ناگهانی رتبه‌ی سایت می‌تواند، برای کسب‌ و کارهای کوچک فاجعه بار باشد زیرا سود و تعداد بازدیدهای این سایت‌ها را با کاهش شدیدی مواجه می‌کند.

بیشتر بخوانید :
سایت شرکتی چیست؟

انواع پنالتی سایت

اول از همه باید بدانید که دو نوع پنالتی وجود دارد، پنالتی‌ها می‌توانند دستی یا الگوریتمی باشند. پنالتی‌ها ممکن است با تجربه ترین کارشناسان سئو را هم  غافلگیر کنند، به این علت که اگر پنالتی سایت الگوریتمی باشد، در برخی از موارد متوجه پنالتی شدن سایتتان نمی‌شوید.

پنالتی الگوریتمی

این نوع پنالتی هنگامی اتفاق می‌افتد که الگوریتم‌های گوگل سایت شما را به عنوان یک سایت دارای مشکل ارزیابی می‌کنند. در واقع هنگامی که سایت شما توسط الگوریتم‌های گوگل پنالتی می‌شود، هیچ ایمیل یا اطلاعیه‌ای دریافت نخواهید کرد بنابراین خودتان باید این موضوع را حدس بزنید!

اگر یک یا چندتا از موارد زیر را تجربه کردید، به احتمال زیاد سایت شما توسط الگوریتم‌های گوگل جریمه شده است:

  • هنگامی که نام برند یا شرکتتان را جستجو می‌کنید، وبسایت شما رتبه‌ی خوبی در نتایج ندارد.
  • هر رتبه‌ای که در صفحه‌ی اول داشته‌اید بدون یکباره بی‌هیچ توضیح منطقی، به صفحات دو و سه میرسد.
  • کل وبسایت شما از نتایج جستجوی گوگل حذف شده است.
  • نتیجه‌ای برای عبارت site:yourdomain.com در گوگل پیدا نمی‌کنید.

پنالتی‌های دستی

اگر تصور می‌کنید که به طور دستی توسط گوگل جریمه شده‌اید، وارد ابزار Google Webmaster Tools شوید و قسمت پیام‌ها و یا اعلان‌ها را چک کنید. اگر ایمیلی با عنوان اعلامیه درباره‌ی پیوند‌های غیرطبیعی دریافت کرده باشید، به این معناست که سایت شما به طور دستی پنالتی شده است.

عوامل موثر در پنالتی سایت

یکی از مهمترین عواملی که موجب می‌شود تا سایت جریمه شود الگوریتم‌های گوگل هستند. یکی از این الگوریتم‌ها، الگوریتم پنگوئن است. همانطور که می‌دانید این الگوریتم وظیفه‌ی بررسی لینک‌ها را برعهده دارد. اتفاقا یکی از اصلی ترین عواملی که منجر به جریمه شدن سایت یا دامین شما می‌شود هم استفاده از لینک‌های خراب است. برای جلوگیری از این اتفاق عوامل زیر را بررسی کنید و در اسرع وقت این لینک‌ها را از سایتتان حذف کنید:

پنالتی سایت و دامنه

پنالتی سایت و دامنه

    • استفاده از لینک سایت‌هایی که توسط گوگل جریمه و یا ممنوع شده است: اگر چنین لینک‌هایی در سایت خود دارید هرچه سریعتر آنها را پاک کنید و این مشکل را برطرف کنید.
    • لینک سایت‌های تکراری موجود در سایت: اگر لینکی به سایت‌هایی با محتوای بسیار مشابه دارید، در اسرع وقت آن را از داخل سایتتان بردارید زیرا اینگونه لینک‌ها نه تنها اعتبار سایتتان را بالا نمی‌برند بلکه اعتبارتان را هم خدشه‌دار می‌کنند.
    • داشتن لینک از وبسایت‌هایی که هیچ ارتباطی با سایت شما ندارند: اگر لینکی از یک وبسایت نامربوط به کسب‌ و کار شما به سایت شما لینک شده باشد و یا برعکس، از زاویه‌ی دید گوگل بسیار نامناسب و بیهوده به نظر میرسد.
    • لینک‌های ورودی از سایت‌های ارتباط جمعی بهتر است در سایت شما نباشند: این سایت‌ها نیز از اعتبار پایینی برخوردار هستند و بهتر است در سایت شما حضور نداشته باشند.
    • وبسایت‌هایی که تلاش می‌کنند تا قوانین موتورهای جستجو را دور بزنند: برخی از وبسایت‌ها تلاش می‌کنند تا با پنهان کردن بخش‌هایی از کد یا بخش‌هایی از محتوا موتور‌های جستجو را فریب دهند که باید از این ترفندها و تکنیک‌ها اجتناب کرد.
    • مطمئن شوید لینک‌های تبلیغاتی سایت شما را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند: واقعیت این است که چشم‌پوشی کردن از تبلیغات سایت کار ساده‌ای نیست، بخصوص برای سایت‌های تازه کار امکان پذیر نیست اما به شما توصیه می‌شود که از لینک‌های nofollow در کدهایتان استفاده کنید تا مسئولیت این لینک‌ها را از دوش سایتتان بردارید.
    • وبسایت‌هایی با محتواهای کم، تاثیر منفی محتواهای کم بر سایت: در سال‌های قبل لینک دهی به این سایت‌ها مفید بود و بر سئوی سایت تاثیر مثبت داشت، اما اکنون داشتن لینک از این قبیل سایت‌ها بر کیفیت سایت اثر منفی می‌گذارد و باعث می‌شود که گوگل سایت شما را به عنوان یک سایت بی اعتبار ارزیابی کند.
بیشتر بخوانید :
ریچ اسنیپت چیست؟

در این قسمت به مقاله اهمیت لینک سازی در سئو سایت در تهران سایت مراجعه نمایید تا هر آنچه لازم است از لینک دهی دستگیرتان شود.

در کل رفع جریمه‌های گوگل کاری پرهزینه و وقت‌گیر است بهترین راه برای پیشگیری از این وضعیت، رعایت دستورالعمل‌های وبمستر گوگل است بنابراین بهترین پیشنهاد برایتان این است که روی کیفیت بالای محتواهای خود تمرکز داشته باشید و با کاربرانتان تعامل ایجاد کنید.

چرا گوگل سایت من را جریمه کرده است؟

گوگل به صورت مستمر در حال به روزرسانی الگوریتم‌های خود است و هر روز هزاران سایت را ایندکس می‌کند. واقعیت این است که از طرف گوگل به طور شفاف در مورد این به روزرسانی‌ها اطلاع‌رسانی نمی‌شود اما سرنخ‌هایی در اختیار متخصصین سئو قرار می‌گیرد. پیداکردن این سرنخ‌ها کار چندان ساده‌ای نیست و نیازمند صبر، حوصله و پشتکار فراوان است.

گاهی نیز پیدا کردن سرنخ‌ها آسان است اما تغییر دادن ساختارهای سایت و اصلاح سایت کار ساده ای نیست! البته با اینکه تغییر ساختار کار دشواری است اما برطرف کردن پنالتی از سایت و جریمه‌های گوگل کار سخت‌تری است.

سایت من پنالتی شده است باید چکار کنم؟

اگر سایت شما پنالتی شده است نگران نباشید زیرا حتی بزرگترین سایت‌ها هم بارها پنالتی شده‌اند. اولین گام فهمیدن دلیل جریمه‌ی گوگل است. اگر علت پنالتی شدن سایت را کشف کرده‌اید نصف راه را رفته‌اید. در گام بعدی باید مشکل یا مشکلاتی را که حدس می‌زنید موجب جریمه سایت شده‌اند هر چه زودتر برطرف کنید. لینک‌های معیوب و مشکل دار را حذف کنید و اگر این امکان وجود ندارد، از گوگل درخواست کنید که این لینک‌ها را نادیده بگیرد؛ گرچه حذف این لینک‌های معیوب و ناقص برایتان بسیار موثرتر است.

اگر سایت شما به صورت دستی جریمه شده بود، راه حل این است که از گوگل درخواست کنید دوباره بررسی کند. درواقع این پروسه‌ی درخواست چک مجدد سایت، ممکن است زمان ببرد بنابراین باید صبور باشید. اتفاق دیگری که ممکن است رخ دهد این است که دامنه‌ی شما از رده خارج شده یا توسط گوگل جریمه شده باشد که متاسفانه در این حالت بسیار سخت و دشوار است که دامنه را به حالت اول برگردانید. در حقیقت بسیاری از وبمستران هنگامی که با این مشکل مواجه می‌شوند، ترجیح می‌دهد یک دامنه‌ی جدید خریداری کرده و بعد آن را به صفحات اول برسانند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *