یکشنبه 28 آذر 1400 زمان خواندن : دقیقه
فهرست مطالب
مفهوم سئو چیست؟
سئو در لغت به معنای “بهینه سازی سایت و محتوا” است، اما به طور کلی به مجموعه تکنیکهایی گفته میشود که باعث افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو میشود که به بالا رفتن تعداد بازدیدهای یک وبسایت و جذب مخاطبین بیشتر، منجر خواهد شد. در این مقاله شما را با مفاهیم سئو سایت و اهمیت آن در وبسایت آشنا خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.
چرا سئو برای سایت ضروری است؟
در ابتدای مفاهیم سئو لازم است متذکر شویم که چرا سئو برای سایت حائز اهمیت است؟ مسلماً سایتی که در صفحهی اول گوگل است نسبت به سایتی که در صفحههای 4 یا 5 نتایج گوگل است از بازدید بیشتری برخوردار است و به طبع آن، مشتریان و کاربران بیشتری دارد. علاوه بر این امروزه اغلب افراد برای خرید و یا رفع نیازهایشان از اینترنت و موتورهای جستجو استفاده میکنند.
کاربردهای بهینه سازی سایت چیست؟
برای مثال فرض کنید شما صاحب یک کسب و کاری با عنوان فروش کفش هستید که برای شرکت و یا فروشگاه خود طراحی سایت کردهاید. اگر سایت شما در صفحهی اول گوگل باشد روزانه 100 بازدید بدست میآورید اما اگر صفحهی شما جزو نتایج 20 تا 30 گوگل باشد یعنی در صفحات دوم و سوم قرار گرفته باشد به احتمال زیاد حدود 10 بازدید خواهید داشت.
بدیهی است که بازدیدهای بیشتر برایتان به معنای مشتریان بیشتر، فروش بیشتر و سود بیشتر است! پس سئو سایت نقش مهمی در موفقیت سایت شما دارد. البته بهینه سازی سایت، تنها رسیدن به صفحه ی اول گوگل نیست بلکه مجموعهای از تکنیکها است که منجر به جذب مخاطب میشود؛ محتوای جذاب و رسیدن به صفحه ی اول نتایج گوگل نیز زیر مجموعهی این تکنیک است.
اکنون که میدانیم سئو چیست و چه کاربردی دارد، به مفاهیم اولیه آن میپردازیم:
URL چیست؟
url مخفف کلمات Uniform Resource Locator است، معنای لغوی این کلمه هماهنگ سازی منابع در دنیای دیجیتال است.برای مثال این آدرس را ببینید tehransite.com اگر این آدرس را در مرورگر خود واردکنید، صفحهی اول تهران سایت را به شما نمایش خواهد داد.
چه زمانی باید از تگ های H یا هدینگ استفاده کرد؟
بدیهی است که هر صفحه از وبسایت، با html نوشته شده است و تگهای h هم جزوی از آن هستند. این تگها برای عنوانهای سایت به کار میروند و از پرکاربردترین تگها هستند. تگهای h در 6 سایز متفاوت وجود دارند که عدد هستند و بسته به کاربردشان در میان متن استفاده میشوند. هرچه عدد تگ h کاهش یابد، اندازه ی آن هم کوچکتر خواهد شد؛ برای مثال تگ h6 از تگ h2 کوچکتر است.
تکنیک های سئو کلاه سفید ، به چه معنا هستند؟
تکنیک کلاه سفید یکی ازاصلیترین اصطلاحات سئو است. به طور کلی به کارهایی که براساس قوانین تعیین شده توسط موتورهای جستجو انجام میشود تا سایت بهینه شود، سئو ی کلاه سفید میگویند. این تکنیک ها زمانبر هستند و به رسیدگی دائمی نیاز دارند اما این روشها درستترین روش های بهینه سازی سایت هستند.
چگونه تکنیکهای سئو کلاه خاکستری، را به کار ببریم؟
سئوی کلاه خاکستری به مجموعه اقداماتی گفته میشود که قوانین تعیین شده توسط موتورهای جستجو را زیر پا میگذارند اما اینکار به گونه ای انجام میشود که گوگل متوجه نمیشود سایت شما این قوانین را نقض کرده است. به عبارت دیگر، میتوان گفت در این روش از برخی از خط قرمز ها عبور میکنیم اما بعضی قوانین را نیز رعایت میکنیم.
چرا نباید از تکنیکهای سئو کلاه سیاه، استفاده کنیم؟
در سئو ی کلاه سیاه، قوانین را نقض میکنیم و سعی میکنیم گوگل را دور بزنیم تا زودتر به نتیجه برسیم. درست است که با این تکنیک ها زودتر به نتیجه میرسیم اما اثر آن کوتاه مدت است و دوام نتیجه نیز کمتر است.
چک لیست سئو چه کاربردی در بهینه سازی سایت، دارد؟
به کمک چک لیست سئو میتوانید سایت خود را چک کنید و مشکلات آن را بر طرف کنید. این ابزار ها که به دو صورت رایگان و غیر رایگان وجود دارند، مسئول چک کردن سایت شما هستند و در صورت وجود ایراد، آن را به شما اعلام میکنند تا در اسرع وقت آن را برطرف کنیم.
سئوی داخلی (On-Page SEO) چیست؟
یکی از اصلی ترین تکنیک های سئو، سئوی داخلی است. اما سئو ی داخلی چیست؟ به هر لینکی از صفحه ی سایت به صفحه ی دیگری از سایت شما ، با روش های اصولی و بر اساس قوانین گوگل سئوی داخلی گفته میشود. برای مثال اگر شما یک سایت فروش کفش دارید و از صفحه ی home با کلیک کردن بر روی خرید، به صفحه ی ثبتنام (log in) ویا حرازهویت (sing in) هدایت شوید، این یک لینک داخلی است.
سئو خارجی (Off-page SEO) به چه معناست؟
اگر از سایت های دیگر به یکی از صفحه های سایت ما لینک یا آدرس داده شود، در واقع از تکنیک سئوی خارجی استفاده کرده ایم. در واقع از نظر گوگل اینطور به نظر میرسد که سایت دیگر به سایت ما اعتماد کرده و سایت مارا معتبر و ارزشمند میداند.
گواهینامه SSL چیست؟
SSL مخفف Secure Socket Layer است که به معنای یک لایه ی اتصال مطمئن و امن است که در دنیای وب به معنای ارتباط امن و مطمئن میان سروردهنده ها و سرویس گیرنده هاست.امروزه اکثر سایت ها ملزم به داشتن چنین گواهینامه ای شده اند زیرا داشتن این گواهی تضمین میکند که اطلاعات از مبدا تا مقصد و در طول مسیر، امن است و هکر ها نمیتوانند به آن اطالاعات دسترسی داشته باشند.
چرا کلمات کلیدی برای ما مهم هستند؟
کلمات کلیدی کلماتی هستند که افراد برای جستجو در موتورهای جستجو، مینویسند. اگر شما کلمات کلیدی خود را کوتاه، مرتبط ومناسب انتخاب کنید، موتور های جستجوگر به طور خودکار شما را به کاربر پیشنهاد خواهد داد. موضوع کلی سایت شما باید در کلمات کلیدی خلاصه شود. به طور کلی تعداد این کلمات کلیدی در محتوای متنی، باید درصد خاصی داشته باشد و اگر تعداد کلمات کلیدی در متن شما از اندازه ی مشخصی بیشتر باشد، ممکن است گوگل سایت شمارا به عنوان یک سایت اسپم بشناسد و یا تصور کند که از تکنیک های کلاه سیاه استفاده کرده اید.
چگونه چگالی کلمات کلیدی را بدست آوریم؟
چگالی کلمات کلیدی، به درصد استفاده از کلمات کلیدی در متن نسبت به کل کلمات متن است. این درصد، برای موتور های جستجوگر مهم است زیرا به کمک این کلمات است که سایت هارا به کاربران پیشنهاد میدهد. توجه کنید که در اینکار زیادهروی نکنید زیرا اگر تعداد کلمات کلیدی در محتوای شما بیش از حد باشد، ممکن است گوگل سایت شما را جریمه کند. همچنین چگالی کلمات کلیدی در متن شما، باید یه اندازه ای باشد تا در صورت جستجو کردن این کلمه در گوگل، سایت شمارا به کاربر پیشنهاد بدهد.
ایندکس کردن سایت، به چه معناست؟
هنگامیکه گوگل رباتهای خود را برای بررسی یک سایت ارسال میکند، در صورتی که مشکلی برای شناسایی محتوای جدید نداشته باشد آن را ایندکس میکند. ایندکس در لغت به معنی شاخص کردن است. هنگامی که صفحهای ایندکس شدهباشد گوگل میتواند کاربرانی که بهدنبال محتوایی مرتبط با آن صفحه هستند را به آن صفحه هدایت کند.
چرا باید متا دیسکریپشن یا Meta Description بنویسیم؟
پیش از پاسخ دادن به این پرسش باید ابتدا ببینیم تگ متا چیست. تگ متا تگی در دنیای HTML است که توضیحات مختصری را در مورد صفحه در آن مینویسیم.در حقیقت به به توضیحاتی که در تگ متا مینویسیم Meta Description گفته میشود.دقت کنید که حتما متا دیسکریپشن سایت ، حتما شامل کلمه ی کلیدی باشد زیرا درافزایش رتبهی سایت اثر بسزایی دارد.
آیا اسکیما تاثیری بر سئوی سایت دارد؟
اسکیما مجموعه ای از کدهای برنامه نویسی هستند که به سایت اضافه میشوند تا هنگامی که موتور های جستجوگر به سایت شما سر میزنند، بتوانند مفهوم محتوای سایت را درک کنند و تشخیص دهند که موضوع کلی سایت چیست. به وسیله ی این زبان نشانه گذاری کاربران نیز میتوانند بهتر به مفهوم محتوا ها پی ببرند.
SEM به چه معناست؟
SEM مخفف Search Engine Optimization است البته بسیاری از افراد تصور میکنند SEM و SEO هردو به یک معنا هستند؛ درست است که این دو مفهوم به هم وابسته هستند و هیچ استراتژی SEM بدون SEO موفق نخواهد شد، اما کاملا دو مفهوم جدا هستند.SEM به تمامی فعالیت هایی گفته میشود که برای کسب درآمد از سایت در موتورهای جستجو انجام میشود، پس بدیهی است که این فرآیند در مدت زمان خاصی پیاده سازی میشود.
Serps در بهینه سازی سایت، چه تاثیری دارد؟
به نتایج کلی صفحات گوگل Serps گفته میشود. برای بهینه ساختن سایت بسیار مهم است که روزانه صفحات گوگل به روز شوند تا شما نتیجه ی کار هایی را که روی سایت انجام داده اید را ببینید. مسلما سایت هایی که در صفحه ی اول گوگل هستند و بخصوص سه لینک اول، سهم بیشتری از کلیک ها و کاربران را به خود اختصاص میدهند.
چرا باید نرخ پرش یا bounce rate را حساب کنیم؟
به درصدی از کاربران گفته میشود که بدون هیچ عملی و به سرعت از سایت خارج میشوند. این درصد در رتبه ی سایت بسیار موثر است و باید با محتوای جالب، افزودن اینفوگرافی، فیلم و منابع مرتبط صفحه ی سایت را برای کاربران جذاب کنیم تا نرخ پرش را کاهش دهیم.
انکر تکست یا Anchor Text، چه اهمیتی دارد؟
Anchor Text به نوشته ای کوتاه گفته میشود که سایت را به کاربران معرفی میکند و وظیفه ی جذب مخاطب در نگاه اول را به عهده دارد. در حقیقیت به لینک هایی که در نتایج گوگل میبینید و به هر لینکی که شمارا به سایت دیگری بفرستد، گفته میشود.هرچه انکر تکست به موضوع صفحه ی شما مرتبط تر باشد، بهتر است و به دیده شدن سایت شما کمک زیادی میکند.
چرا الگوریتم های گوگل، برای ما مهم هستند؟
الگوریتم های گوگل، کدهایی هستند که به گوگل در رتبهبندی سایت ها کمک میکنند؛ این الگوریتمها، به گونه ای نوشته شده اند که سایت هایی با تکنیک های کلاه سیاه را تشخیص دهند. از مهمترین الگوریتم های گوگل میتوان به الگوریتم رنک برین(RankBrain)، الگوریتم پاندا(Panda)، الگوریتم پنگوئن (Penguin)، الگوریتم مرغ مگسخوار(Hummingbird)و الگوریتم کبوتر(Pigeon) اشاره کرد که هرکدام وظیفه ی مشخصی را برعهده دارند. برخی از مهمترین وظایف الگوریتم های گوگل، عبارتند از : شمردن تعداد کلمات کلیدی، درک مفاهیم متن و محتوای متنی، بررسی عکس ها و ارزیابی لینک های داخلی و خارجی سایت و پیمایش در صفحات سایت و .. .
ابزار وبمستر یا Webmaster tools ، چه کمکی به سئوی سایت میکند؟
یکی از بهترین ابزار های گوگل برای برنامهنویسان است که قابلیت ها و امکانات زیادی را به آنها ارائه میدهد. طراحان سایت به کمک این ابزار میتوانند سایت را با سرعت بیشتری ایندکس کنند، وضعیت سایت و خطاهای آن را بررسی کنند ، وضعیت ترافیک سایت را مشاهده کنند و صفحات ایندکس شده را مدیریت کنند. بهترین ویژگی این ابزار این است که تمامی این خدمات رایگان اند.
ابزار گوگل آنالیتیکس یا Google Analytics، چیست؟
این سایت که ساخت شرکت گوگل است، به سایت شما تعدادی کد جاوا اسکریپت اضافه میکند تا شما بتوانید فعالیت کاربران سایت را بررسی کنید و بدانید هرکس چه کاری در سایت شما انجام داده است. گوگل آنالیتیکس بیشتر برای بررسی بازخورد call to action یا مشارکت کاربران در نظرسنجی های انتهایی سایت ، به کار میرود.
خزنده های گوگل یا Crawl، چه کاربردی دارند؟
Crawl یا خزنده های گوگل، ربات هایی هستند که گوگل از آنها استفاده میکند تا یک سایت را ایندکس کند. هنگامی که آنها به سایت شما میرسند، فایل HTML سایت را در پایگاه داده ی گوگل ، ذخیره میکنند؛ آنها هفت روز هفته و 24 ساعته مشغول کارند تا سایت های مختلف را ایندکس کنند. اگر شما هر روز سایت خود را به روز کنید، Crawl ها بیشتر به سراغ سایتتان میآیند.
چرا میزان کلیکها یا ctr-click through rate، برای ما مهم است؟
به حاصل تقسیم تعداد افرادی که روی یک لینک خاص کلیک میکنند به تعداد کل افرادی که یک لینک تبلیغاتی را دیده اند، گفته میشود. این درصد از آن جهت برای ما مهم است که میزان بازدهی تبلیغات را به ما نشان میدهد. این کلیک ها بسیار مهم اند و در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو نیز بسیار اثر گذارند.
سخن آخر
در این مقاله به مفاهیم اولیه سئو ی سایت پرداختیم. به طور کلی یادگرفتیم که از تکنیکهای کلاه سفید به جای تکنیک های کلاه سیاه استفاده کنیم، در مورد نحوه ی استفاده از لینک های ی داخلی و خارجی صحبت کردیم، در مورد مفهوم چگالی کلمات کلیدی و ایندکس صحبت کردیم و در مورد ابزار های گوگل اطلاعات بیشتری کسب کردیم. با نوشتن نظرتان در مورد این مقاله در بهبود بخشیدن به مقاله های بعدی ما را یاری کنید.
بدون دیدگاه