دوشنبه 18 بهمن 1400 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

CDNچیست؟
به ما امتیاز بدهید

CDN مخفف عبارت Content Delivery Network رابطی میان کاربر و سایت شماست، CDN شبکه‌ای از سرورهاست که یک محتوا را از سرور «مبدا» در هرجایی از جهان ذخیره‌سازی می‌کند و در نزدیک‌ترین سرور به کاربر آن محتوا را توزیع می‌کند و سرعت ارسال محتوای وب را افزایش می‌دهد و در عین حال امنیت سرور را هم بالا میبرد چون کاربر مستقیم به سرور شما دسترسی ندارد.

این شبکه توزیع محتوا از حافظه پنهان در مراکز داده در سراسر دنیا استفاده می‌کند و طی فرآیندی به صورت موقت فایل‌ها را کپی و ذخیره می‌کند تا از طریق نزدیک‌ترین سرور به کاربر محتوای اینترنتی سرچ شده را در اختیار او قرار دهد. CDNها محتوای پنهانی مانند صفحات وب، تصاویر و ویدیوها را در سرورهای پراکسی نزدیک به مکان فیزیکی شما ذخیره می‌کنند و این امکان را می‌دهند که کارهایی مانند تماشای فیلم، دانلود نرم‌افزار، بررسی موجودی بانک، پست در رسانه‌های اجتماعی یا خریدتان را، بدون اینکه منتظر بارگذاری محتوا باشید،در سریع‌ترین زمان انجام دهید.

شما می‌توانید CDN را چیزی شبیه به یک دستگاه خودپرداز تصور کنید. دستگاه‌های خودپرداز در مکان‌های مناسب برای دسترسی فوری قرار می‌گیرند و شما را از ماندن در صف‌های طولانی بانک برای دریافت وجه نقد نجات می‌دهند، مثل کاری که CDNها برایتان انجام می‌دهند.

CDN چگونه کار می‌کند؟

مأموریت CDN کاهش تأخیر است. منظور از تأخیر همان زمان آزار دهنده‌ای است که هنگام تلاش برای دسترسی به یک صفحه وب قبل از بارگیری کامل در دستگاهتان تجربه می‌کنید. اگرچه که این زمان در میلی ثانیه اندازه‌گیری می‌شود، اما می‌تواند محسوس باشد و گاهی ممکن است منجر به خطای بارگذاری یا وقفه زمانی شود. بنابراین، CDNهای بزرگتر و با توزیع گسترده‌تر می‌توانند با قرار دادن محتوا تا حد امکان به کاربر نهایی، محتوای وب را سریعتر و قابل اطمینان‌تر ارائه دهند.

در اینجا به شما پیشنهاد می‌دهیم که اگر به مبحث طراحی سایت علاقه‌مند هستید و به دنبال برطرف کردن مشکلات سایت و بالا بردن سرعت سایتتان هستید به صفحه طراحی سایت در تهران سایت مراجعه کنید و برای مشاوره با کارشناسان ما با شماره 02177711200 تماس حاصل نمایید.

CDNها توانایی ارائه محتواهایی بسیار متنوع را دارند که شامل این موارد است: ویدیو با کیفیت 4K و HD، پخش زنده فایل صوتی، دانلود نرم افزارها مانند برنامه‌ها، بازی‌ها و به‌روزرسانی‌های سیستم عامل و موارد دیگر. به‌طور کلی باید بگوییم هر داده‌ای که قابلیت دیجیتالی شدن دارد می‌تواند از طریق یک شبکه CDN تحویل داده شود.

CDNچیست؟

CDN یا توزیع محتوا چیست؟

CDN HOST چیست؟

سرورهای شبکه CDN از نظر جغرافیایی برای ذخیره محتوای نزدیک به کاربران و ISP‌های آنها در هر کجای دنیا که هستند توزیع می‌شوند و این ذخیره‌سازی موقت محتوا در شبکه، کاهش زمان و ارائه محتوای یکسان و امن به چندین کاربر برای دسترسی کارآمدتر دز نقاط مختلف را ممکن می‌سازد.
برای اپراتورهای شبکه‌ایی، که به عنوان ارائه‌دهندگان خدمات بی‌سیم یا حاملان شبکه تلفن همراه نیز شناخته می‌شوند و در تلاش هستند تا با تقاضای بی‌پایان ویدیوی آنلاین همگام شوند، یک پلتفرم میزبان CDN می‌تواند راه‌ حلی بسیار مؤثر و مقرون‌ به‌صرفه برای ماندن در این رقابت باشد. یک شبکه CDN می‌تواند اپراتورها را قادر سازد تا یک تجربه آنلاین سریع، ایمن، مطمئن و با کیفیت  ارائه دهند.

بیشتر بخوانید :
چک لیست سئو سایت

چرا به CDN نیاز داریم؟

حدواً بیشتر از 20 سال است که، CDNها ستون فقرات اینترنت را تشکیل داده‌اند، از ارائه محتوای آنلاین برای خرید اینترنتی گرفته، تا مراقبت‌های درمانی. باتوجه به توانایی CDNها برای تکثیر و ذخیره اطلاعات از سرورهای اصلی و بعد نزدیک کردن محتوای دیجیتال به جایی که کاربران به وب دسترسی دارند، بدون CDNها اینترنت ممکن است تا حد زیادی کند شود.

نحوه مدیریت ترافیک در شبکه‌های CDN

یک CDN ترافیک کلی را متعادل می‌کند تا همه کاربرانی که به محتوای اینترنتی دسترسی دارند بتوانند بهترین تجربه را در وب داشته باشند. حقیقت این است که بدون CDN ما در هنگام پیمایش در وبسایت‌ها به ترافیک بر میخوریم و زمان زیادی باید صرف کنیم.

برای مثال: به مسیریابی ترافیک‌های شهری فکر کنید. ممکن است یک مسیر وجود داشته باشد که معمولاً سریع‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر از نقطه A تا B باشد، اما اگر در آن زمان مسیر مورد نظر ترافیک داشته باشد، شما با استفاده از برنامه‌های مسیریاب ترافیک می‌توانید پیشنهادهای دیگری داشته باشید گاهی ممکن است مسیر پیشنهادی کمی طولانی‌تر باشد ولی این شانس را به شما می‌دهد که در ترافیک گیر نکنید یا ممکن است به این معنی باشد که شما به سریع‌ترین مسیر اعزام راهنمایی شدید، اما بدون اینکه در ترافیک گرفتار شوید، چون اتومبیل‌های دیگر در مسیرهای دیگری راهنمایی شدند. درنتیجه موضوع کاهش سرعت نیست، بلکه در مورد تعادل بار ترافیک و استفاده کامل از همه منابع موجود است.

 

چه کسانی از CDNها استفاده می‌کند؟

  • CDN برای کاربران
  • CDN برای صاحبان محتوا
  • CDN برای ارائه دهندگان خدمات شبکه

می‌توان به جرعت گفت همه افرادی که به وب دسترسی دارند از CDNها بهره می‌برند چون همانطور که قبلتر گفتیم CDNها برای ارائه تجربه سریعتر و قابل اعتمادتر برای کاربرانی که به اینترنت دسترسی دارند ایجاد شده‌اند و باعث کاهش نرخ پرش(BOUNS RATE)، افزایش نمایش تبلیغات، بهبود نرخ تبدیل و تقویت وفاداری مشتری برای صاحبین وبسایت‌ها شوند.

مزایای CDN چیست؟

تمام کسب و کارهای کوچک و بزرگ در دنیا برای توزیع محتوایی یکپارچه و در دسترس به کاربرانشان از شبکه تحویل محتوا گسترده CDN استفاده می‌کنند به همین دلیل CDNها در دنیا حجم بسیار بالایی از ترافیک اینترنت را با خود حمل می‌کنند. یکی از بزرگترین مزایای CDN تخلیه بار است، به این معنا که محتوا می‌تواند در اپراتور شبکه بماند و نیاز به مشارکت با شبکه‌های دیگر یا پیمایش در اینترنت گسترده‌تر برای ارائه اطلاعات را کاهش دهد. در نهایت این مزیت تفاوت بین کلیکی است که به کاربر امکان دسترسی سریع به محتوای مورد نظرش را می‌دهد، یا کلیکی که بعد از آن  کاربر باید یک انتظار هفت ثانیه ای در حین بارگیری صفحه یا بافر ویدیویی را پشت سر بگذارد!

بیشتر بخوانید :
آشنایی با الگوریتم برت

بافر همان زمان انتظاری است که با نماد یک دایره چرخان روی صفحه نمایش، وقتی اتصال اینترنتی ارائه‌ شده توسط یک ISP نتواند داده‌ها را با سرعت کافی تامین کند خود را نشان می‌هد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *