چگونه کلمات کلیدی مناسب انتخاب کنیم؟
دوشنبه 22 آذر 1400 زمان خواندن : محاسبه نشده
انتخاب کلمه کلیدی، یکی از مهمترین فاکتورها در نوشتن یک محتوای هدفمند است. کلمه کلیدی، همان عبارت یا واژهای است؛ که مضمون محتوای شما را تعیین میکند و کاربر، با تایپ و جستجوی آن واژه یا عبارت به اطلاعات مورد نیاز و محتوای مورد نظرش دست پیدا میکند.
تأثیر کلمات کلیدی بر سئو
کلمه کلیدی، پلی میان کاربر، محتوا و سایت شماست؛ چون جستجوی این واژگان کاربر را به صفحات مرتبط با خواستهاش متصل میکند. از این رو برای به دست آوردن رتبه مناسب در نتایج جستجو و جذب کاربران، ابتدا باید خواسته و زبان کاربر را درک کنید و قوانیین استفاده از کلمات کلیدی را رعایت کنید.
- جایگیری مناسب کلمات کلیدی در صفحه: این واژگان باید در جای مناسبی در صفحه قرار بگیرند، تا موتورهای جستجو و کاربران به راحتی به صفحات دست پیدا کنند.
- استفاده از کلمات کلیدی مرتبط: در محتوای خود، از کلمات بیربط و فریبنده برای بالا بردن درصد کلیک استفاده نکنید. زیرا این امر باعث میشود کاربران به محض ورود و پیدا نکردن محتوای مد نظرشان صفحه شما را ترک کنند، و شما با افزایش نرخ پرش رو به رو خواهید شد.
- استفاده از کلمه کلیدی در URL صفحه، تگ Meta Description ،H1:شاید به نظرتان ساده به نظر برسد، اما رعایت همین اصول ساده بهترین تأثیر را در قرارگیری شما در صفحات اول گوگل خواهد داشت.
انواع کلمات کلیدی
کابران، با اهداف متفاوتی مثل خرید یک محصول، دستیابی به اخبار روز دنیا، سفارش غذا، پیدا کردن آدرس، دانلود فیلم و… از بستر اینترت و با استفاده از موتورهای جستجو به هدف خود دست پیدا میکنند. به موضوع مورد توجه کاربر که نشانگر قصد او از جستجو هست User Intant گفته میشود.
در کلمات کلیدی بر اساس هدف کاربران میتوان به 3 مورد اشاره کرد:
Informational: کلمات کلیدی اطلاعاتی، این قبیل کلمات اغلب در سبک آموزشی و بلاگ سایتها قرار میگیرند.
Transactional: کلمات کلیدی محصول محور، در بخش توضیحات محصول قرار میگیرد. وظیفه آن، آشنایی کاربر با محصول مورد نظر است.
Navigational: کلمات کلیدی نیاز محور

بهترین راه انتخاب کلمات کلیدی
انواع کلید واژهها بر اساس طول و تعداد کلمات
Short tail (تک کلمهایی): این دسته از کلمات، به صورت گسترده ایی در اینترنت جستجو میشوند و هدف کاربر را به خوبی مشخص نمیکنند. این کلمات شامل زیر مجموعههای گستردهایی میباشند. این نوع از واژگان هدفنهایی شما هستند اما به طور قطع رقابت کردن در این دسته دشوار است.
Middle tail (عبارتی متوسط (دو یا سه کلمهایی)): این کلمات نسبت به دسته اول هدف کاربر را بیشتر مشخص میکنند، ولی کامل نیستند. این عبارات از دو یا سه کلمه تشکیل میشوند و جزییات را بیشتر مشخص میکنند.
Long tail (عبارتی طولانی(بیشتر از سه کلمه)): در این گروه جزییات کامل هستند و هدف اصلی کاربر به خوبی مشخص است. این عبارات از سه کلمه به بالا هستند و به طور دقیق به هدف اشاره میکنند. در این عبارت رقابت راحتتر است و شما را زودتر به نتیجه میرساند.
حال که با انواع واژگان کلیدی آشنا شدید، این سوال برایتان ایجاد میشود که چگونه کلمه کلیدی مناسب انتخاب کنیم؟
شما به عنوان یک نویسنده محتوا، ابتدا باید بدانید زمینه کاری که قرار است برایش بنویسید چیست و مخاطبانش چه کسانی هستند؟
ابتدا باید در مورد آن تحقیق و هدف را مشخص کنید، برای مثال این که شما قرار است یک مطلب علمی بنویسید، با اینکه قرار است یک محصول را به فروش برسانید کاملاً متفاوت است. وقتی نوع محتوای شما مشخص و هدف کاربران و خواستهشان تعیین شد، حالا باید واژگان مناسب را بیابید.
نکته: باید توجه داشته باشید، تعداد این کلیدواژهها به چه اندازه باشد تا به محتوا صدمه نزند. %2/2 میزان دفعاتی است، که در کل محتوا کلمه کلیدی باید تکرار شود. برای مثال در یک مقاله 1000 کلمه ای حدود 22 بار می توانید، از کلیدواژه اصلی یا مترادفهایش استفاده کنید.
برای نوشتن یک محتوا باید به کاربر توجه ویژه داشته باشید. تکرار بیش از حد کلمات، باعث ناخوشایند بودن محتوا برای کاربر میشود و این نکته روی امتیاز شما از موتورهای جستجو گوگل تأثیر گذار است و برایتان نمره مثبتی نخواهد داشت.
برای پیدا کردن کلیدواژه مناسب، ابزارهایی هستند که کار را برایتان آسان میکنند در ادامه با آنها و کاربردشان آشنا میشوید.
همانطور که قبلتر گفته شد کلمه کلیدی با تولید محتوا و سایت ارتباط مستقیم دارد حالا که در این قسمت تا حدود زیادی کلمات کلیدی و انواعشان را برایتا توضیح دادیم پیشنهاد میکنیم برای اینکه از طراحی و اجرای سایت شرکت تهران سایت مطلع شوید به صفحه طراحی سایت مراجعه کنید و در صورت نیاز به طراحی با شماره 02177711200 تماس حاصل کنید.
بهترین ابزارهای جستجوی واژگان کلیدی
Google Ads Keyword Planner
یکی از بهترین ابزارهای گوگل است، که از آن برای یافتن کلمات کلیدی برای سئو و تبلیغات در گوگل ادورز استفاده میشود. با این ابزار شما میتوانید هم کلید واژههای مناسب محتوای خود را بیابید و هم میتوانید کلمات کلیدی سایت رقبایتان را آنالیز کنید، و به ایدهها و کلمات جدیدی مرتبط با برند یا هدفتان دست پیدا کنید. در این ابزار، گوگل میزان حداقل و حداکثر سرچ کلیدواژه را در اختیارتان میگذارد.
keyworrd planner حجم جستجوی واژگان کلیدی و میزان رقابت بر این کلمات را در بازه زمانی مشخص مثلا یک ماه به شما نشان میدهد. این برنامه کاربردی است، اما کاملاً دقیق نیست از این رو برای ارزیابی و انتخاب کلمات بهتر است از برنامههای دیگری هم استفاده کنید.
Google Search Console
سرچ کنسول هم، یکی از ابزارهای مؤثر گوگل است؛ که برای یافتن کلمات کلیدی پربازده کمک میکند. در این ابزار، شما میتوانید کلماتی که قابل ارتقاء هستند و ترافیک سایتتان را افزایش میدهند را پیدا کنید. با این ابزار میتوانید نرخ CTR یا درصد کلیک را بر روی واژهها بسنجید.
Google Trend
با این ابزار هم مانند نمونههای قبلی و بعدی میتوانید تأثیر کلمات را در بهینه سازی وبسایتتان بسنجید. در این ابزار ، روند تغییرات مهم است نه آمار لحظهایی!
یعنی از طریق این سرویس گوگل، میتوانیم روند جستجوی واژههای مختلف در موتورهای جستجوی گوگل را مشاهده و بررسی کنیم. در این ابزار با سرچ یک واژه، میتوانید به ترکیبات دیگر آن نیز دست پیدا کنید.
Kwfinder
یکی از بهترین ابزارها برای پیدا کردن کلید واژههای مناسب است. در این ابزار، شما امکان این را دارید که صدها کلید واژه long tail با میزان رقابت پایین (سختی پایین) و میزان سرچ بالا را بیابید. این ابزار به شما میزان دقیق سرچ کلیدواژه مد نظر را میدهد و کار با آن ساده است. در این ابزار هم، با جستجوی یک کلیدواژه به چندین کلیدواژه مرتبط دیگر دست یابی دارید. در این ابزار میتوانید کلمات کلیدی سوالی مناسب با محتوای خود را هم پیدا کنید.
Bing Webmaster Tools
موتور جستجوی Bing زیر مجموعه ماکروسافت است و به خوبی با گوگل رقابت میکند. این ابزار میتواند اطلاعات جامعی، درباره وبسایتتان و ایندکس شدن صفحاتش، نرخ کلیکها و میزان ترافیک ایجاد شده توسط کلمات کلیدی و… را در اختیارتان بگذارد.
کلام آخر
در انتها برای داشتن کلید واژه مناسب، کلماتی با سطح رقابت پایینتر و عبارات طولانیتر و مرتبط با محتوایتان را انتخاب کنید. در این راستا، باید وبسایت رقیبانتان را بررسی کنید تا متوجه شوید ترافیک سایتشان روی چه کلماتی است. میزان رقابت کلیدواژهها را در سایتهای مختلف بسنجید. به میزان کلیک کلمات توجه کنید(تخمین ctr). کلمه کلیدی با درصد پیشرفت بالا انتخاب کنید.
امیدواریم با استفاده از این مقاله بتوانید محتوایی مناسب نوشته و در سئو سایتتان موفق باشید. اگر شما هم اطلاعات مفیدی در این زمینه دارید خوشحال میشویم با ما و دوستانمان در این صفحه به اشتراک بگذارید.