یکشنبه 08 اسفند 1400 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

سئو-محتوا
به ما امتیاز بدهید

نوشتن قوانین پیچیده‌ای دارد و حتی کمی هم مشکل بنظر می‌آید. نوشتن با هدف کسب رتبه در گوگل نیاز به برنامه‌ریزی و استراتژی خاصی دارد. نویسندگان موفق در طول فرآیند سئو محتوا دو نکته را در نظر می‌گیرند:

  1. نیاز کاربر چیست و از محتوا شما انتظار چه پاسخ‌هایی را دارد؟
  2. نحوه‌ی عملکرد موتورهای جستجو چگونه است؟ رعایت چه مواردی از نظر گوگل ضروری است؟

سئو محتوا چیست؟

فرآیند تولید محتوا با هدف سئو و رتبه‌بندی در موتورهای جستجو، برای کلمات کلیدی خاص را گویند. این فرآیند در صفحه اصلی، صفحه محصولات، وبلاگ اعمال می‌شود. اگر فرآیند نوشتن به خوبی انجام شود، تعداد کل کلمات کلیدی که محتوا برای آن رتبه می‌گیرد را افزایش می‌دهد.

اهمیت تولید محتوا و سئو

Google برای دانستن اینکه محتوای ما درباره‌ی چه موضوعی است و کاربران به دنبال چه چیزی هستند از پردازش زبان طبیعی استفاده می‌کند. حال این سوال مطرح است که گوگل چگونه زبان طبیعی را درک می‌کند؟ گوگل رباتی است که بسیار شبیه به انسان پردازش شده و حتی در سیستم nlp (ضمیر ناخودآگاه) هم پیشرفت قابل توجهی تاکنون داشته است. در واقع قدرت درک مفاهیم از محتوا را دارد. در نوشتن مقاله بیشتر به ایجاد محتوای آموزنده و ارزشمند تاکید شده است.  باید در نظر داشته باشید که موتورهای جستجو چگونه عمل می‌کنند تا هنگام تولید محتوا از این دانش استفاده کنید. برای آشنایی با قوانین تولید محتوا اصولی کلیک کنید.

آموزش سئو محتوا

آموزش سئو محتوا

نکات مهم در تولید محتوا سئو شده

از فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین محتوا، بررسی رفتار کاربران و سنجش میزان رضایت آنان از محتوا است. فاکتورهای استانداردی هم از طرف گوگل برای درک محتوا توسط خزنده‌های موتور جستجو وجود دارد که در ادامه بیان می‌شود. با رعایت این موارد، می‌توان محتوایی که مورد علاقه کاربران و موتورهای جستجو باشد را ایجاد کرد.

تحقیق و انتخاب کلمه کلیدی

یک کلمه کلیدی را بعنوان هدف انتخاب کنید. مطمعن شوید با انتخاب کلمه کلیدی مناسب، محتوای خود را برای کسب موفقیت دست یافتنی کرده‌اید. بطور مثال کلمات کلیدی صنعتی، حجم جستجو بالایی دارند و رقابت در این عرصه دشوار است و احتمال موفقیت در آن کمتر است. عدد سختی کلمه کلیدی می‌تواند معیاری برای انتخاب کلمه کلیدی شما باشد.

سختی کلمه کلیدی

سختی کلمه کلیدی

پیشنهاد می‌شود از کلمات کلیدی که عدد سختی آن کمتر یا برابر با DA وب سایت شما است را انتخاب کنید. این کلمات کلیدی ممکن است طولانی باشند؛ اما فرصت مناسبی برای کسب رتبه و افزایش کلیک ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید :
اصول تولید محتوا

درک هدف جستجو

هدف کلمه کلیدی شما تعیین می‌کند، چه نوع محتوایی را ایجاد کنید. هدف جستجو را با محتوای خود هماهنگ کنید. بطور مثال: کلمات کلیدی تراکنشی، بیشتر برای وب‌سایت‌های فروشگاهی کاربرد دارد و گوگل با درک اینکه کاربر قصد خرید دارد، صفحه محصول یا خدمات را تبلیغ می‌کند. برای پرس و جوهای اطلاعاتی، گوگل اغلب وبلاگ‌ها، لیست مقالات و منابع برتر را رتبه‌بندی و ارائه می‌دهد.

بررسی رقبا

به محتواهایی که در صفحه یک و در لینک بالا قرار دارند نگاهی بیندازید و آن‌ها را آنالیز کنید. برای بررسی رقبا می‌توانید از ابزار آنالیز موجود استفاده کنید. محتواهای برتر را بعنوان مدلی برای ایجاد محتوا خود در نظر بگیرید (نه آنکه کپی کنید!) و بررسی کنید که: عناوین صفحه، متا تگ‌ها، توضیحات متا، اندازه متن و.. چگونه بوده که مورد تائید خزنده‌های موتور جستجو قرار گرفته و کاربران را ترغیب به کلیک روی آن لینک کرده است؟

آنالیز رقبا

آنالیز رقبا

طراحی ساختار محتوا

همه محتواها مانند هم نیستند؛ اما ساختار کلی برای محتوانویسی وجود دارد مانند: طرح موضوع کلی، انتخاب سرفصل‌ها و نکات اصلی تولید محتوا که اغلب نویسندگان دوست ندارند با استفاده از ساختار کلی، محتوا ایجاد کنند. در واقع هدف کلیدواژه شما جایگاه برجسته‌ای در تعیین ساختار محتوا دارد.

  • کیفیت

کیفیت را اولویت قرار دهید. گوگل محتواهای باکیفیت را برای نمایش به کاربران رتبه‌بندی می‌کند. فاکتورهای کیفیت از نظر خزنده‌های موتور جستجو چیست؟

  • ارتباط مفهومی بین کلمه کلیدی و متن محتوا
  • تولید محتوای جامع و کامل که برطرف کننده نیاز کاربر باشد.
  • محتوای مناسب از نظر گرامری و علائم نگارشی
  • محتوایی که دارای منبع معتبر و دارای تحلیل و گزارش باشد.
  • زمان بارگذاری مقاله
  • لینک‌سازی داخلی و خارجی و بک لینک گرفتن از سایت‌های معتبر
  • استفاده از ابزارهای سئو محتوا

استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی مانند: SEMrush ،Searchatlas ،clearscope. این ابزارها برای بهینه‌سازی محتوا هستند که موجب حذف فرآیند کپی رایتینگ در سئو شده‌اند. همچنین کلمات و موضوعات مورد استفاده در محتواهایی با رتبه برتر را شناسایی و کلمات مشابه آن‌را به شما پیشنهاد می‌دهند تا از ترکیب آن‌ها به نتایج دلخواهتان برسید.

  • پاسخ به سوالات رایج

هدف متن محتوا و کلمه کلیدی خود را در نظر بگیرید. سپس سوالات رایجی که در مورد آن کلمه کلیدی برای کاربران پیش می‌آید را نیز بسنجید و سعی کنید در متن  محتوا خود به آن سوالات پاسخ دهید و نیاز کاربران را بصورت جامع رفع کنید. یکی از راه‌هایی که متوجه شوید این سوالات چیست؟ استفاده از جستجوی گوگل و ابزارهای کلمه کلیدی است.

  • استفاده از کلمه کلیدی و مترادف آن‌ها در سر تیترهای مقاله
بیشتر بخوانید :
برنامه تیک تاک (TikTok) چیست؟

اینکه کلمه کلیدی خود را در تگ‌های H1 و H2 و.. بگنجانید امر مهمی است اما؛ گوگل به اندازه کافی هوشمند است و ارتباط معنایی کلیدواژه و اصطلاحات مترادف را درک می‌کند، پس کلماتی را انتخاب کنید که با هدف کلید واژه شما مرتبط باشد.

  • رعایت علائم نگارشی

از نوشتن جملات طولانی و پاراگراف‌های طولانی و همچنین غلط‌های املائی در متن خودداری کنید نوشته‌هایی که پر از غلط املائی هستند ضعیف محسوب می‌شوند و کاربران را از خواندن آن مقاله منصرف می‌کند. برای خوانایی بهتر و بهبود تجربه کاربری علائم نگارشی را رعایت کنید. همچنین سعی کنید جملات را کوتاه بنویسید. هدف انتقال مطلب با زبان ساده است.

  • اشتراک گذاری محتوا

اگرچه متن طولانی و جامع عامل رتبه‌بندی محسوب می‌شود؛ اما محتوای شما باید عناصر غیر متنی همچون تصاویر، ویدئو، اینفوگرافیک و.. نیز برای شکستن متن و جذب بیشتر کاربران به صفحه را داشته باشد. گوگل محتوایی را که دارای رسانه قوی است، مهم می‌شمارد پس از این قضیه به نفع خود استفاده کنید. از رسانه‌های بهینه که سرعت عملکرد صفحه‌تان را پایین نمی‌آورد، استفاده کنید.

  • انکر تکست ها

عبارات موجود در یک متن که به سایت دیگری لینک می‌شود را انکر تکست Anchor text می‌گویند. لینک‌های داخلی و خارجی و همچنین متن انکر تکست‌ها از سیگنال‌های مهم کیفیت محتوا محسوب می‌شود. روش‌های صحیح انکرتکست:

  • انکر تکست باید با صفحه مقصد که به آن لینک می‌دهد مرتبط باشد.
  • سعی کنید از عبارات مفید برای انکر تکست استفاده کنید و از متن عمومی “اینجا کلیک کنید” استفاده نکنید.
  • پیمایش محتوا را آسان کنید

اگر محتوای طولانی دارید با قرار دادن لینک‌‌های پرش، فهرست مطالب می‌توانید کاربر پسندش کنید. این عناصر هدایت کننده کاربر به مقصد، جز UX وب‌سایت است. بهبود UX باعث تجربه کاربری خوب می‌شود. خزنده‌های گوگل به تجربه کاربری اهمیت زیادی می‌دهند.

فرآیند سئو محتوای متن

همانطور که گفته شد اگر چه زیاد بودن محتوا عامل رتبه‌بندی نیست؛ اما مطالعات نشان می‌دهد محتواهای طولانی سیگنال‌های کیفیت مانند: جامع‌ بودن متن، دریافت بک لینک و تعاملات اجتماعی بیشتری را داردند. ابزارهای کلمه کلیدی می‌توانند با نمایش موضوعات فرعی که با کلمه کلیدی انتخابی شما ارتباط دارد به گسترده‌تر کردن محتوایتان کمک کنند.

طبق به‌روزرسانی Passage Google که در اوایل سال 2021 منتشر شد گوگل فقط صفحات وب را رتبه‌بندی نمی‌کند، بلکه قسمت‌های خاصی از متن محتوا که پاسخ به پرسش کاربر باشد را نیز نمایش می‌دهد. استراتژی Passage Google این است که با استفاده از سرفصل‌ها و سوالات کلیدی بکار برده شده در متن به رتبه‌بندی محتوا شما چندین بار کمک می‌کند. فعلا اعمال این الگوریتم در زبان فارسی ضعیف است!

بیشتر بخوانید :
سئو تکنیکال یا سئو فنی چیست؟

نکات مهم بعد از تولید محتوای سایت

بعد از اتمام کار نوشتن رعایت برخی نکات برای رتبه‌بندی و یا حفظ رتبه ضروری است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • درک محتوا از طرف گوگل

یک هفته پس از انتشار محتوا، وارد حساب Google Search Console خود شوید تا مطمعن شوید گوگل به درستی آن‌را درک کرده و برداشت گوگل از محتوای شما به هدف کلمه کلیدی نزدیک است. در غیر اینصورت محتوا نیاز به ویرایش دارد. افزایش کلیک و نرخ بازدید با گذشت زمان بدست می‌آید. دریافت نشانه‌های اولیه، که همان درک درست مفهوم است نشان دهنده آن است که راه را درست آمده‌اید .

  • بهینه سازی متا تگ ها

نوشتن متاتگ‌های بهینه طوری که گوگل مفهوم محتوا را درک کند و کاربران ترغیب شوند روی نتیجه کلیک کنند، مهم است. اگر بعد از چندین ماه محتوا شما به صفحه 1 آمد و در نتایج بالا گوگل نمایش داده شد ولی همچنان نرخ کلیک پایینی داشت بهتر است محتوا را از نظر عناوین و توضیحات متا مجدد بررسی و اصلاح کنید.

  • به‌ روزرسانی محتوا

با گذشت زمان و قدیمی‌تر شدن محتواها مجدد آنان‌را بررسی کنید. ممکن است محتوایتان شامل لینک‌هایی باشد که حال جز لینک‌های شکسته و ناکارآمد باشد و یا رقابت در آن کلمه کلیدی بیشتر شده باشد و نیاز به جامع‌تر شدن محتوا باشد و موارد دیگر که با گذشت زمان تغییر می‌کند. بخصوص متن‌هایی که در حوزه  تجزیه و تحلیل و صنعت است. حداقل سالی یکبار محتوا خود را آپدیت کنید.

سخن آخر

با رعایت نکات ذکر شده می‌توانید محتوا جامع و بهینه شده‌ای را ارائه دهید و در گوگل کسب رتبه کنید؛ اما واقعیت امر این است که دنیای اینترنت و الگوریتم‌های گوگل مدام در حال تغییر و به‌روزرسانی هستند و سئو محتواها پس از انتشار مقاله به پایان نمی‌رسد، حفظ رتبه محتوا در آن کلمه کلیدی خاص مستلزم پیگیری‌ است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *