دوشنبه 18 بهمن 1400 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

کلمات کلیدی LSI
به ما امتیاز بدهید

در این مقاله به پاسخ سوال “استفاده کردن از عبارات و اصطلاحات تخصصی مربوط به کلمه‌ی کلیدی در محتوای سایت، چه تاثیری بر رتبه‌ی آن خواهد داشت؟”میپردازیم.

LSI چیست؟

LSI که مخفف Latent Semantic Indexing است، یک فرآیند برای ارزیابی و استخراج اطلاعات است که در اغلب اوقات، برای تشخیص الگوهای به‌کار رفته در متن و ارتباط میان عبارات و جملات، استفاده میشود.به کمک LSI و به وسیله‌ی تکنیک‌های ریاضی، میتوان ارتباط میان اصطلاحات و متنی که این اصطلاحات در آن قرار دارند، را کشف کرد. اینکه معانی مخفی و اصطلاحی کلمات را پیدا کنیم و این موضوع، بر سئوی سایت اثر مثبت دارد.

Latent Semantic Indexing روشی است برای بازیابی اطلاعات از فایل‌های ذخیره شده است که در اواخر دهه‌ی 80 میلادی، کشف شد. این روش یکی از اولین روش‌های بازیابی اطلاعات از فایل‌ها بود که در اختیار برنامه‌نویسان قرار گرفت. با افزایش ظرفیت حافظه و فضای ذخیره‌ی اطلاعات کامپیوترها، پیدا کردن داده‌های مورد نظر و بازیابی آن از میان صدها فایل، پیچیده تر و دشوارتر شد.

چه مشکلاتی موجب کشف LSI شد؟

هنوز هم پس از گذشتن ده‌ها سال، اکثر سیستم‌ها برای تشخیص رابطه‌ی میان اشیاء، به کاربر و یا service provider ، نیاز دارند. بنابراین کار کردن بر روی کامپیوترهای غول‌پیکر با حجم زیادی از اطلاعات، برای اغلب کاربران کاری سخت، طاقت‌فرسا و کسل کننده است.

گوگل در آن زمان از IR برای شناسایی کلمات مشابه استفاده میکرد اما یکی از بزرگترین مشکلات این سیستم این بود که کلماتی که توسط خزنده‌های گوگل index شده اند، با کلمات استفاده شده در Latent Semantic Indexing مطابقت نداشتند. احتمالا این مسئله به دلایل زیر رخ داده است:

  1.  اغلب اوقات، ما به جای تکرار مداوم یک کلمه، از مترادف‌های آن کلمه در یک متن استفاده میکنیم. گوگل نمیتواند تشخیص دهد که این کلمات، مفهوم یکسانی دارند، در نتیجه ممکن است سایت‌هایی که از کلمات مترادف ناملموسی استفاده میکنند، در نتایج گوگل ظاهر نشوند.
  2. همانطور که میدانید برخی از کلمات، معانی متفاوتی دارند، برای مثال کلمه‌ی شیر سه معنای متفاوت دارد. درواقع این کلمات، برای گوگل بسیار دردسر سازند.

LSI چگونه روند جستجو یا سرچ را متحول کرد؟

در همین راستا، گوگل در یکی ازپست‌هایش در ” How the source searches ” توضیح داده است که: برای نشان دادن نتایج مرتبط و هماهنگ با جستجوی شما، در ابتدا باید هدف جستجوی شمارا کشف کنیم.

بیشتر بخوانید :
نقشه سایت Sitemap چیست؟ چگونه سایت مپ بسازیم؟

برای مثال اگر کلمه‌ی کفش را در بخش جستجوی گوگل تایپ کنید، در مرحله‌ی اول گوگل سعی میکند که هدف و قصد شما را از جستجوی این کلمه، پیدا کند و بر اساس آن نتایج را به شما نمایش دهد.
در مرحله‌ی بعد و پس از آنکه گوگل هدف پشت جستجوی شما را کشف کرد، الگوریتم‌های گوگل، محتواهای وبسایت‌هارا بررسی میکنند تا ببینند آیا وبسایتی با محتوایی مشابه و مربوط به کلمه‌ی کلیدی سرچ شده دارد یا خیر.

در انتهای این بخش به شما عزیزان پیشنهاد میدهم که اگر به طراحی وبسایت علاقه‌مند هستید به صفحه طراحی سایت تهران سایت مراجعه نمایید و برای تجربه یک وبسایت حرفه‌ای با مشاوران ما از طریق تلفن 02177711200 در ارتباط باشید.

LSI در بهبود سئو ی سایت چه نقشی را ایفا میکند؟

برخی از فعالان این عرصه، اعتقاد دارند که با سازماندهی کردن محتوا و استفاده از کلمات کلیدی LSI، میتوانید به گوگل کمک کنید تا سایت شمارا بهتر درک کند و گوگل هم جواب اینکار شمارا با یک رتبه‌ی خوب در صفحه‌ی نتایج خواهد داد.

بلاگ معتبر Backlinko در حوزه‌ی سئو فعالیت میکند و توسط برایان دین که یکی از حرفه ای ترین سئوکاران جهان است، اداره میشود. برایان دین در مورد این موضوع، در وبلاگش نوشته است که:

Latent Semantic Indexing، گروهی از اصطلاحات مفهومی هستند که موتورهای جستجوی گوگل وسیله‌ی آنها،مفهوم محتوای یک وبسایت را درک میکنند. درواقع، میتوان گفت که گوگل برای درک بهتر محتواها، به LSI ، وابسته است.

به عبارت دیگر، این ابزار به گوگل کمک میکند تا سطح عمیقی از محتواهای تولید شده را درک کند و ارتباط آن عبارات را با کلمه‌ی کلیدی پیدا کند.
سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که آیاعبارات کلیدی LSI، همان کلمات مترادف و هم معنی با کلمات کلیدی هستند؟ در پاسخ باید به این سوال، باید گفت که LSI، به معنای کلمات مترادف نیستند، درواقع آنها تنها عباراتی هستند که به کلمه‌ی کلیدی شما، شباهت زیادی دارند و به گوگل کمک میکنند که بهتر و بیشتر متوجه معنا و اصطلاحات موجود در متن و محتوای سایت‌ها شوند.

کلمات کلیدی LSI

چرا گوگل از کلمات کلیدی LSI، استفاده میکند؟

LSI شایعه یا واقعیت؟

ابزارهای متعددی وجود دارند که میتوانید با استفاده از آنها، کلمات کلیدی LSI را پیدا کنید اما اغلب افرادی که در این حوزه کار میکنند، توصیه میکنند که از دیگر تکنیک‌های تحقیقاتی برای یافتن این دسته از کلمات کلیدی، استفاده کنید.
البته برخی از سئوکاران، عقیده دارند که هیچ مفهومی با عنوانLatent Semantic Indexing ، نداریم. آنها معتقدند ممکن است شرکت گوگل، برای حفاظت از الگوریتم‌های خود، با دادن آدرس کوچه‌ی علی چپ و سرنخ‌های اشتباه، مارا از مسیر منحرف کند، بنابراین نمیتوان تمامی بیانیه‌های این شرکت را با قاطعیت تایید کرد؛ اما در هر حال نمیتوانیم احتمال وجود وجود کلمات کلیدی LSI و تاثیر آنها برسئو را نادیده بگیریم.

بیشتر بخوانید :
ارگانیک سرچ یا جستجو ارگانیک

چرا باید از LSI برای رساندن مفهوم

Latent Semantic Indexing به صورت کاملا اتوماتیک، یک فضای معنایی برای بازیابی اطلاعات ایجاد کرد. فضای معنایی به فضایی گفته میشود که برای ساخت یک زبان طبیعی ایجاد میشود و این قابلیت را دارد که در آن کلمات و معناهای جدیدی را درج کرد.
برخی از صاحب‌نظران حوزه‌ی سئو، معتقد بودند که ساختار معنایی پنهانی در پس تمامی عبارات و کلمات وجود دارد که می‌توانند آن را کشف کنند و جستجوهارا برا مبنای آنها قرار دهند. تا پیش از LSI، جستجوهای گوگل کلمه محور بود و تنها لینک سایت‌هایی را در نتایج نمایش میداد که عینا از کلمه یا عبارت استفاده کرده باشند.

چرا گوگل از LSI استفاده میکند؟

اغلب متخصصین سئو تیم گوگل، معتقد بودند که در پشت عبارات و اصطلاحات معنایی پنهان وجود دارد که در صورت کشف آن معنا و استفاده از آن، میتوانند نتایج مرتبط تری به کاربر ارائه دهند . این افراد موجب شدند تا گوگل، با جستجوی معنایی، سایت‌هایی را که کلمات و عبارات آنها شباهت بیشتری به کلمه‌ی جستجو شده، داشته باشد را از میان صدها هزار سایتی که در بانک اطلاعاتی خود دارد، پیدا کرده و آنهارا رتبه بندی میکند.

درحقیقت این افراد بودند که LSI را به موتورهای جستجوگر گوگل اضافه کردند و موجب شدند نتایج گوگل به جای کلمه محور بودن، معنا و محتوا محور باشند. خزنده‌های گوگل با کمک Latent Semantic Indexing میتوانند معنا و مفهوم محتواهای سایت‌هارا بررسی کنند و موجب شوند در صورت جستجوی کلمات مرتبط با این مفاهیم، سایت‌هادر بخش نتایج گوگل ظاهر شوند. این مسئله میتواند بر رتبه‌ی سایت اثر بگذارد و بازدیدهای آن را افزایش دهد.

 

آیا تابه حال تجربه‌ی استفاده از LSI را داشته اید؟ لطفا تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *