شنبه 18 آذر 1402 زمان خواندن : دقیقه الهه نوسرایی

وردپرس چیست
به ما امتیاز بدهید

وردپرس چیست و چه کاربرد‌هایی دارد؟ شاید این سوال خیلی از افرادی باشد که در حال راه اندازی کسب و کار آنلاین خود می‌باشند. وردپرس (wordpress) یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS متن باز (open source) است، یک ابزار محبوب برای افرادی می‌باشد که هیچ تجربه کدنویسی ندارند و می‌خواهند وب سایت و وبلاگ خود را بسازند. این یک باور اشتباه است که طراحی سایت با وردپرس فقط استفاده از قالب آماده است و نیاز به دانش کد نویسی ندارد. شما می‌توانید بر بستر وردپرس یک سایت وردپرسی اختصاصی و شخصی سازی شده داشته باشید. در ادامه درباره کاربرد، روش مدیریت، تاریخچه و دلیل محبوبیت وردپرس و سایت هایی که با وردپرس ساخته شده اند، می‌خوانیم.

[درباره هوش مصنوعی المنتور وردپرس Elementor AI با آسان ترین روش نصب اطلاعات جامعی برای کمک به طراحی سایت وردپرس، سئو، تولید محتوا کسب کنید.]

سفارش-طراحی-سایت-وردپرس

ساخت و طراحی سایت جدید نیاز به برنامه ریزی‌های دقیق و منظم دارد. یکی از اولین قدم‌ها برای تشکیل یک سایت انتخاب نرم افزار می‌باشد. به نظر می‌رسد وردپرس برای بسیاری از پروژ‌ه‌های مختلف انتخاب درستی می‌باشد. استفاده از تم‌ها، پلاگین‌ها مناسب صفحه و سایت، شما را به هرچیزی که می‌خواهید و اهدافی که دارید می‌رساند. همه افرادی که دارای کسب و کار خود هستند می‌دانند که داشتن یک سایت خوب و اصولی طبق قوانین گوگل و سئو SEO سایت به تعداد مخاطبین بالا و در نهایت به فروش بالا دست پیدا می‌کند. درواقع وردپرس به شما این امکان را می‌دهد که به اهداف خود برسید.

طراحی سایت وردپرس؛ انتخابی درست یا غلط؟!

تاریخچه وردپرس

در سال 2003 وردپرس توسط مت مولنوگ که دانشجو در آن دوره بوده است ایجاد شده است. این پروژه به عنوان راه‌‌اندازی مجدد پروژه قبلی به نام b2/cafelog که در ابتدا توسط میشل والدریگی ساخته شده بود. مت فرصتی برای بهبود عملکرد یک وب سایت برون تغییر کد پیدا کرد این گونه وردپرس متولد شد. چندین بار دیگر وردپرس 1.0 برای همگان منتشر کرد. بعد از گذشت مدتی این پروژه توسعه پیدا کرد به صورت یک پلتفرم منبع باز و رایگان و مطمئن در اختیار عموم قرار گرفت.

بیشتر بخوانید :
ماژول نویسی یا برنامه نویسی ماژولار چیست؟

سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟

درگذشته سازمان‌ها یا شرکت‌های تجاری برای دیده شدن باید راه‌های طولانی را طی می‌کردند و برای شناخته شدن کسب و کارشان تبلیغات از طریق بیلبردها، رسانه ها انجام می‌دادند، زمان و هزینه‌های زیادی را صرف می‌کردند تا شناخته شوند. دردنیای امروزبه لطف دنیای آنلاین و ورد پرس دیگر کسب و کارها برای شناخته شدن نیاز به راه‌های طولانی ندارند ولی به جای آن چون رقابت بین کسب و کارها زیاد شده است، برای بهتر دیده شدن باید خلاقانه رفتار کنند.

برای مدیریت سایت‌ ها دو روش وجود دارد:

  • سایت‌ های استاتیک یا ایستا
  • سایت‌ های پویا یا داینامیک

سایت داینامیک سایتی است که سیستم مدیریت محتوا یا CMS ایجاد می‌کند. از سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توان به طراحی سایت دروپال drupal، وردپرس، جوملا و … اشاره کرد. همچنین می‌توانید درباره تفاوت سایت داینامیک و استاتیک بیشتر مطالعه کنید.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز CMS می‌باشد، یک ابزار محبوب است، برای افرادی که هیچ تجربه کدنویسی ندارند و می‌خواهند وب سایت و وبلاگ بسازند. CMS یک پایه محکم برای وب سایت‌هایی است با ظاهر حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف تجاری می‌باشد. شما می‌توانید برای دیده شدن کسب و کارتان به سرعت یک صفحه ایجاد کنید، نام تجاری خود را معرفی کنید و خدمات خود را ارائه دهید. شما با استفاده از CMS می‌توانید بدون دانش کدنویسی و کدهای برنامه نویسی سایت خود را راه انداری کنید. وردپرس برای پروژه‌ها و سایت‌هایی که نوپا یا درحال رشد هستند انعطاف پذیر و بهترین گزینه‌ از لحاظ امنیت و مطمئن بودن می‌باشد.

مزیت های سیستم مدیریت محتوا وردپرس

چندین دلیل برای استفاده از سیستم مدیریت محتوا که محبوبت‌ترین آن (وردپرس) می‌باشد وجود دارد. که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راه اندازی و نگهداری یک وب سایت، استفاده از Wordpress مقرون به صرفه‌تر از طراحی کاملا سفارشی می‌باشد.
  • انعطاف پذیر بودن وردپرس
  • CMS به سازمان‌های دولتی این امکان را می‌دهد که وب سایت‌هایی را ایجاد کنند که فیدهای خبری برای اطلاعیه‌های مهم خود داشته باشند و هم به روزرسانی‌های درست در صفحه وب سایت ایجاد کنند که به درستی بتوانند هویت سازمان را به نمایش بگذارند.
  • از آن‌جایی که وردپرس یک منبع باز می‌باشد کد آن به طور مرتب توسط عده زیادی بررسی می‌شود و درصورت هرگونه آسیب پذیری یا مشکل به سرعت آن باگ‌ها شناسایی می‌شود، که این موضوع CMS را به یک راه حل امن و قابل اعتماد تبدیل کرده است.
  • وردپرس نیاز به کدنویسی و برنامه نویسی نویسی ندارد و در زمان و هزینه صرفه جویی می‌شود. البته داشتن دانش کدنویسی در طراحی سایت وردپرسی یک امتیاز است.
بیشتر بخوانید :
آموزش طراحی سایت از صفر تا صد

طراحی سایت وردپرس؛ انتخابی درست یا غلط؟!

کاربرد وردپرس و نقش آن در کسب و کارها

  • پادکست‌ها

در چند سال اخیر پادکست‌ها رونق زیادی پیدا کرده‌اند. یک کار واقعا عالی می‌باشد که افراد با علایق و افکار گوناگون دور یک میکروفن جمع می‌شوند و درباره موضوعی مربوط به علایقه‌شان به گفتگو و بحث می‌پردازند و آن صحبت‌ها را ضبط می‌کنند و آن‌ها را به صورت آنلاین منتشر می‌کنند تا سایر افراد که به آن موضوع‌ها علاقه‌مند هستند از شنیدن آن‌ها لذت و استفاده لازم را ببرند. قبلا از کاربران معمولی برای انجام پادکست‌ها استفاده می‌کردند، امروز از افزونه‌هایی مانند Wordpress,Podcasting  استفاده می‌کنند، که نه تنها به شما این امکان را می‌دهند پادکست خود را از طریق صفحه وردپرس تبلیغ کنید بلکه به شما در مدیریت پادکست واقعی نیز کمک می‌کنند. وردپرس به شما کمک می‌کند که پخش کننده‌های صوتی یا تصاویر را در پادکست خود اجرا کنید.

  • طراحی سایت رستوران ها با وردپرس

وردپرس یک ابزار عالی برای صاحبان رستوران‌هایی می‌باشد که به دنبال ایجاد حضور آنلاین در حرفه کسب و کار خود هستند. راه اندازی افزونه‌هایی مانند Motopress Restaurant به آن‌ها کمک می‌کند که منوی خود را به صورت آنلاین منتشر کنند و یک سیستم سفارشی غذا داشته باشند و همین طور به کمک وردپرس می‌توانند سیستم رزرو آنلاین در رستوران‌های خود اجرا کنند.

  • طراحی سایت فروشگاهی وردپرسی

آشنایی با وردپرس برای طراحی سایت فروشگاهی، کسب‌وکاری متفاوت ایجاد کرده است که کالاها، خدمات و محصولات خود را به صورت آنلاین در اختیار مشتریان و مخاطبین قرار دهند و کسب و کار خود را به سطوح بالاتر ارتقا دهند. Sure Tiggers به آن‌ها کمک می‌کند تا فروشگاه WooCommerce خود را با صدها برنامه به وردپرس و تم‌ها به راحتی متصل شوند که نیازی به کدنویسی ندارد. SureTiggers مزیت‌های مختلفی برای وب سایت‌های فروشگاه آنلاین دارد مانند:

  • فروشگاه‌های آنلاین می‌توانند ایمیل‌های تایید سفارش را برای مشتریان خود ارسال کنند.
  • سطح موجودی کالای خود را تغییر دهند.
  • امکان هشدارهای لحظه‌ای و تراکنش‌های موفق وعملیات انجام سفارش را فراهم می‌کند.
  • باعث افزایش تعامل مشتری می‌شود که منجر به فروش بیشترمی‌شود وهمین طور کارهای انسانی به حداقل می‌رساند.
  • می‌توانید برای هرمحصول عکس، توضیح و قیمت تعیین کنند
  •  تولید محتوا با وردپرس

محصولات و خدماتی که در سایت خود ارائه می‌دهید باید محتوا‌های آموزنده و مفید داشته باشند. درواقع محتوا فقط شامل متن نمی‌باشد بلکه مجموعه‌ای از تصاویر، ویدئو و متن می‌باشد. محتوای خوب و مناسب بر روی وب سایت شما تاثیر بسیاری دارد، به گونه‌ای است اگر محتوای با کیفیت و محتواها‌یی مربوط به محصولات خود در وب سایت خود ارائه دهید تعداد مخاطبین و بازدیدکنندگان شما بیشتر می‌شود و درنهایت رتبه شما درگوگل بالا می‌رود. پس برای داشتن رتبه برتر باید محتوا‌های مفید در اختیار مخاطبین خود قرار دهید.

  • سرعت وردپرس

سرعت سایت یکی ازمهمترین ارکان یک سایت می‌باشد، زیرا کند بودن سرعت لود یک سایت باعث خسته شدن کاربران می‌شود و کاربرصفحه را ترک خواهد کرد. دراین صورت رتبه شما در صفحات گوگل یا سئو شما کاهش پیدا می‌کند. زمانی که رتبه شما کاهش پیدا کند تعداد مشتریان شما هم کاهش پیدا می‌کند و فروش کمتری خواهید داشت.

  •  نقش وردپرس در سئو

تنها ساختن یک وب سایت وردپرسی کافی نیست، اگر می‌خواهید مخاطبین و کاربران سایت شما را از طریق بهینه‌سازی موتور‌های جستجو مانند گوگل پیدا کنند و بازدید کننده‌‌های بالایی داشته باشید باید سایت خود را سئو و بهینه سازی کنید. وردپرس با ارائه افزونه‌های SEO مانند Yoast SEO، رنک مث و… به سئو سایت شما کمک کرده و روند بهینه سازی را آسان‌تر می‌کند. البته استفاده بیش ازحد از این افزونه‌ها ممکن است سایت شما را دچار مشکل کند. بهتر است برای سایت خود افزونه‌هایی استفاده کنید که مورد نیاز سایت می‌باشد چون افزایش بیش از حد افزونه‌ها باعث پرشدن سرورها می‌شود و سرعت سایت شما پایین می‌آید.

  • پشتیبانی از رسانه ها

وردپرس از رسانه‌های مختلفی پشتیبانی می‌کند و هیچ نوع رسانه اصلی را محدود نمی‌کند، بنابراین می‌توانید از هر ترکیبی از متن، تصویر، ویدئو در وب سایت خود استفاده کنید.

بیشتر بخوانید :
نحوه انتخاب دامنه سایت بر اساس اصول سئو

دلیل محبوبیت وردپرس چیست؟

وردپرس بیش از 17 سال فرصت داشته است که از یک پلتفرم وبلاگ نویسی به قدرتمندترین سیستم مدیریت محتوا تبدیل شودو در طول این سال‌ها نیاز خیلی از کسب و کارها را برطرف کرده است. همین طور طبق این کمک‌ها طرفداران زیادی را جذب کرده است. در تمام این سال‌ها توسعه دهندگان و نرم افزار نویس‌ها هزاران افزونه نوشته‌اند که عملکرد این CMS را به روش‌های گوناگون گسترش داده است که به کمک این افزونه‌ها وردپرس با هر برنامه‌ای سازگاری دارد. چندین دلیل برای محبوبیت وردپرس وجود دارد که در این‌جا چند علت آن را توضیح می‌دهیم

  • وردپرس یک منبع باز است به این معنی که هرکسی می‌تواند کد منبع را تغییر دهد و نرم افزار را دوباره توزیع کند برای افرادی طراحی شده که بتوانند ایده‌ها و نظرات خود را برای بهبود یافتن پلتفرم خود ایجاد کنند.
  • یکی از دلایل محبوبیت وردپرس این است که برای مبتدیان آسان است وردپرس به مدرک مهندسی و کامپیوتر نیاز ندارد در واقع برای افرادی که غیرحرفه‌ای هستند بهترین گزینه می‌باشد.
  • امن بودن و قابل اطمینان بودن وردپرس می‌باشد، خیلی از کسب وکار‌ها نگران داده‌های وب سایت خود هستند خیالتان راحت باشد که داده‌های شما و داده‌های مشتریان خود محافظت می‌شود تا زمانی که این افزونه را حفظ نمایید و به روزرسانی کنید و رمز عبور ایمن و مطمئن تعیین کنید. وردپرس یکی از امن‌ترین و مطمئن‌ترین پلتفرم‌های CMS می‌باشد. که چندین ویژگی برای محافظت از وب سایت شما ارائه می‌دهد، مانند خروج از کاربران بی‌کار و افزودن احرازهویت دو مرحله‌ای.
  • استفاده از وردپرس رایگان می‌باشد.

پلتفرم وردپرس کاملا رایگان می‌باشد. استفاده از این نرم افزار برای شما هیچ هزینه‌ای ندارد ولی به افرادی که به شما کمک می‌کنند که این پلتفرم را به صورت آنلاین در وب سایت خود قرار دهید باید هزینه‌ای پرداخت نمایید.

افزونه یا پلاگین وردپرس چیست؟

وردپرس دارای هسته‌ای است که تنها شامل حداقل‌های لازم برای هر سایتی است؛ با این وجود به هر چیزی که بتوان به هسته وردپرس اضافه کرد افزونه یا پلاگین می‌گویند. به زبان ساده‌تر توسعه‌دهندگان وردپرس، استانداردهای مشخصی را در این سیستم سایت‌ساز قرار داده‌اند؛ اما هر فرد یا تیم برنامه‌نویسی می‌تواند امکانات و آپشن‌هایی که در این سیستم نرم‌افزاری وجود ندارد را در قالب یک افزونه یا همان پلاگین توسعه داده و به سیستم وردپرس اضافه کند. خوشبختانه تاکنون تیم‌های برنامه‌نویسی و برنامه‌نویسان زیادی امکانات متعددی را در قالب افزونه یا پلاگین به وردپرس افزوده‌اند؛ به همین دلیل در حال حاضر این سیستم سایت‌ساز از پلاگین‌های متعددی برخوردار می‌باشد که می‌توانید هر کدام را متناسب با نیاز وب سایت خود دانلود کرده و به آن بیفزایید.

بیشتر بخوانید :
فریم ورک Framework چیست

نتیجه گیری:

Open Source بودن وردپرس، سادگی در طراحی و سهولت در مدیریت آن، تنوع در افزونه‌ها، قابلیت توسعه‌پذیری ساده و سریع، انعطاف‌پذیری در طراحی و … همه از مزایای طراحی سایت با وردپرس هستند؛ منتهی همانطور که اشاره کردیم مهم‌ترین مزایای طراحی سایت وردپرس شامل: صرفه‌جویی در زمان و هزینه می‌باشند؛ به گونه‌ای که آن دسته از کاربرانی که بودجه زیادی برای طراحی سایت اختصاصی ندارند، می‌توانند با استفاده از سیستم وردپرس از شر هزینه‌های زیاد و سرسام‌آور طراحی سایت اختصاصی خلاص شوند؛ از طرفی آن دسته از کاربرانی که زمان زیادی هم برای طراحی سایت اختصاصی ندارند، می‌توانند با طراحی سایت وردپرس، ظرف مدت کوتاهی صاحب سایت شده و کسب‌‌وکار خود را از این طریق رونق بخشند.

منابع:

Scalahosting.com | Blog.hubspot.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *