دوشنبه 11 بهمن 1400 زمان خواندن : محاسبه نشده تهران سایت

به این پست امتیاز دهید

اگر بخواهیم کامل در مورد اینکه اینفوگرافی چیست؟ صحبت کنیم باید بگوییم امروزه فضای اینترنت مملو از اطلاعات است و برای دیده شدن شما نیازمند ارایه مطالب خود به جذاب‌ترین شکل ممکن هستید. اکثر افراد با دیدن متن‌های طولانی از خواندن آن صرف نظر می‌کنند و اغلب جذب مطالب و موضوعاتی می‌شوند که به راحتی بتواند مفاهیم مورد نیازشان را به آنها ارایه دهد. مانند انتقال داده تصویری یا همان اینفوگرافی. اصول اینفوگرافیک در زمینه‌هایی مانند تبلیغات و بازاریابی و همچنین آموزش و فرهنگ‌سازی بسیار کاربردی است. در این مقاله با ما همراه باشید تا با ویژگی‌ها و مراحل ساخت یک اینفوگرافی موفق آشنا شوید. برای سفارش خدمات تولید محتوا و خدمات طراحی گرافیک کلیک کنید و با خدمات ما آشنا شوید.

تعریف اینفوگرافی

به ساده‌ترین شکل ممکن اولین تعریفی که برای این نوع انتقال داده می توان بیان کرد. تصویری است که اطلاعات خاصی را در خود جای داده است. اگر شما به سراغ دیکشنری آکسفورد بروید و کلمه اصول اینفوگرافیک را در آن جستجو کنید با این تعریف روبرو می‌شوید : هر نوع نمودار، دیاگرام… که در قالب تصویر یا فیلم که برای ارائه اطلاعات از آن استفاده شود. ولی در تعریف دقیق‌تر باید گفت روشی برای بیان اطلاعات پیچیده مربوط به یک حرفه یا دانش خاص که در قالب تصویر به کاربر ارائه داده می‌شود و با سرعت بیشتری توانایی انتقال داده را دارد.

چرا اینفوگرافی نزد کاربران محبوب است؟

این روش انتقال داده به مخاطب مزیت‌های زیادی دارد که باعث استقبال از سوی مخاطب شده است. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های اصول اینفوگرافیک قابلیت انتشار ساده و دریافت بازخورد بالا مانند بازدید، کامنت، وایرال و لینک است. در طی تحقیقات انجام شده فرایند انتقال داده‌‌های دیداری در مغز انسان، به‌طور تقریبی پنجاه‌ هزار برابر سریع‌تر از داده‌های متنی است. از این رو میتوان نتیجه گرفت که سرعت یادگیری و ذخیره اطلاعات در ذهن انسان در روش اینفوگرافی بهتر از شیوه های نوشتاری است. امروزه بیشتر از این روش برای متقاعد کردن کاربران و آموزش مطالب جدید استفاده می‌شود زیرا وقتی فقط از روش نوشتاری استفاده می‌شود امکان این وجود دارد که خواندن مطالب طولانی از حوصله مخاطب خارج باشد.

بیشتر بخوانید :
سئو تکنیکال یا سئو فنی چیست؟

اینفوگرافی

انواع اینفوگرافی

اینفوگرافیک‌ها بر  اساس شاخص هایی مانند قصد و منظور از تهیه‌شان و المان هایی که در آنها استفاده شده و روند انتقال پیام به چندین نوع مختلف دسته بندی میکنیم. انتخاب نوع اینفوگرافی برای هر موقعیت خاص به هدف شما از تولید و مخاطبین هدف شما بستگی دارد. به‌طورکلی باید نوعی از اصول اینفوگرافی را انتخاب کنید که در ذهن مخاطب ابهام ایجاد نکرده و به درک راحت و هضم هر چه بیشتر و بهتر اطلاعات و انتقال مفهوم مورد نظر شما به مخاطب کمک می‌کند.

اینفوگرافی

  • اینفوگرافی اطلاعات (Information Infographic)

عمده ترین ویژگی این نوع اینفوگراف را میتوان تاکید آن بر روی متن دانست. عمده‌ی محتوای این نوع را متن تشکیل می‌دهد و تمرکز آن بر روی داده های متنی است که به کمک رنگ ها، آیکون ها، واترمارک و سایر مولفه‌های گرافیکی زیبا سازی میشود تا در دید مخاطب جذاب به نظر برسد. ولی تاکید اصلی آن بر روی متن است.

  • اینفوگرافی جدول زمانی (Timeline Infographic)

این نوع به منظور نمایش دادن رویداد ها و اتفاقات به ترتیب زمان وقوع آنهاست. از این نوع اینفوگرافیک معمولا به منظور نمایش روند توسعه محصولات، فرآیند رویدادهای تاریخی یا نشان دادن سیر تکاملی ایده‌ها و موارد مشابه استفاده می‌شود. فرمت این تایم لاین میتواند به شکل عمودی، افقی یا مارپیچ باشد. خواندن اینفوگرافیک‌های عمودی و مارپیچ ساده ‌تر است. اینفوگرافیک‌ های افقی بیشتر برای پوسترهای تبلیغاتی، اسلایدها و محیط‌هایی مناسب هستند که ما محدودیتی در زمینه فضا نداریم.

  • اینفوگرافی نموداری (Charts Infographic)

تمرکز این نوع اینفوگرافیک بر روی نمودار است. در این نوع از متن نیز استفاده میشود ولی معمولا با استفاده از نموادر به کمک رنگها، آیکن‌ها، و جلوه‌های گرافیکی برای مقایسه آیتم‌های مختلف مانند قیمت محصولات در طی سالهای مختلف یا جمعیت یک منطقه استفاده می‌شود.

  • اینفوگرافی آموزش چگونگی (How To Infographic)

در این نوع ما یک هدف خاص را مد نظر میگیریم و روش‌های رسیدن به یک نتیجه‌ی خاص را به مخاطب با کمک جلوه‌های گرافیکی توضیح می‌دهیم. مراحل توضیحات ما می‌تواند شامل نحوه تولید محصول، فرایند درمانی، آموزش استفاده از یک اپلیکیشن خاص باشد.

  • اینفوگرافی فرایند (Process Infographic)

این نوع اینفوگرافی شبیه به نوع آموزشی است با این تفاوت که در این اینفوگرافیک‌ها هر مرحله با استفاده از خط های جهت دار و فلش‌ به مرحله قبل مربوط می‌شود. به‌عنوان نمونه‌هایی از اینفوگرافی پردازشی می‌توان به اینفوگرافیک‌های تعیین نوع شخصیت و تغییرات مرحله به مرحله، برنامه‌ریزی پروژه های آینده فرآیندهای پیش رو مختلف اشاره کرد.

  • اینفوگرافی مقایسه‌ای (Comparison Infographic)

هدف اصلی از استفاده این نوع اینفوگرافی مقایسه تفاوت‌ها و یا شباهت‌های بین دو یا جند فرایند یا محصول است، به طور مثال مدیران برای نمایش دادن تفاوت میان استراتژی‌های جدید با قدیم و زیر ذره بین بردن نقاط ضعف و قوت استفاده می‌شود. معمولاً وابسته به تعداد آیتم‌هایی که با هم مقایسه می‌شوند، طرح اینفوگرافی به دو یا چند بخش جداگانه تقسیم می‌شود.

  • اینفوگرافی عدد (Number Infographic)

بیشتر تمرکز این نوع اینفوگرافی بر روی اعداد و ارقام است. به طور مثال اگر بخواهیم هزینه های شرکت خود را در طی سال های گذشته با هم مقایسه کنیم به نمایش بگذاریم از اعداد در اینفوگرافیک استفاده می‌کنیم.

  • اینفوگرافی رزومه (Resume infographic)

شرکت‌هایی که به دنبال جذب نیروی کار هستند از این نوع اینفوگرافی استفاده میکنند. این ابزار می‌تواند مناسب برای برآورد نیاز و همچنین متمایز به نظر رسیدن نسبت به رقبا در زمینه دیجیتال مارکتینگ باشد. البته غالباً اینفوگرافیک رزومه به‌عنوان یک خلاصه در کنار رزومه استاندارد افراد قرار می‌گیرد، تا توضیحات تکمیلی را ارائه کند ولی در موقعیت‌هایی که شرکتها بر کوتاه بودن رزومه‌ افراد تأکید دارد می‌تواند به‌تنهایی نیز ارائه شود.

بیشتر بخوانید :
الگوریتم موبایل گدون چیست؟

چگونه یک اینفوگرافی بسازیم؟

حال که با انواع اینفوگرافی آشنا شدیم سعی داریم شما را با مراحل ساخت یک اینفوگرافی موفق آشنا کنیم. برای ساخت یک اینفوگرافی باید 5 مرحله را با موفقیت پشت سر بگذاریم. این مراحل عبارتند از:

  • انتخاب داستان مناسب برای اینفوگرافیک
  • انتخاب نوع اینفوگرافیک
  • جمع آوری داده های مورد نیاز
  • طراحی
  • انتشار و ترویج

همان طور که می‌دانید اینفوگرافی یکی از بهترین و سریع‌ترین روش‌های انتقال داده به صورت تصویری به مخاطبین است و استدلال اصلی این سبکِ انتقال این است که ذهن انسان داده‌های تصویری را بهتر و سریع‌تر از اطلاعات و مفاهیم متنی ذخیره می‌کند. پس بهتر است در تولید محتوای سایت خود از اینفوگرافیک بهره بگیرید و محتوای خود را برای کاربران جذاب‌تر نمایید.

اینفوگرافی

  • انتخاب داستان اینفوگرافی

این مرحله را میتوانید سخت ترین بخش ساختن اینفوگراف در نظر گرفت زیرا در این بخش انتخاب می‌کنیم که قصد بیان چه موضوعی را به مخاطب داریم.

برای انتخاب نحوه انتقال داده به مخاطب 2 راهکار داریم:

انتخاب موضوع بر اساس داده: اگر بخواهیم داده هایی که داریم را به کاربر بیان کنیم از این روش استفاده میکنیم، اصولا برای بیان ویژگی منحصر به فرد یک محصول یا انتقال یک خبر با ارزش به مخاطب از این روش استفاده میکنیم.

انتخاب موضوع بر اساس مسئله: اگر بخواهیم توضیح دهیم که چه موضوعاتی را قرار است پاسخ دهیم و چه مشکلاتی را برای مردم برطرف کنیم از این روش استفاده میکنیم. بهترین راهکار این است که خود را به جای مخاطبین بگذاریم و این داستان باید روایت‌گر راه حل یک مشکل یا بتواند برای پرسش‌های رایج و روزمره مردم، پاسخی کاربردی ارائه دهد. و یا از زاویه و دریچه‌ی دیگری آنها را بررسی کند.

  • انتخاب نوع اینفوگرافی

وابسته به زمینه‌ای که می‌خواهیم در آن فعالیت داشته باشیم و موضوعی را به تصویر بکشیم باید یکی از انواع اینفوگرافی که در بالا برای شما توضیح دادیم را انتخاب کنیم تا بتوانیم بالاترین بازخورد را از سوی کاربران هدف دریافت کنیم.

  • جمع‌آوری داده

این مرحله نیازمند صبر و حوصله است تا بتوانید از بهترین منابع محتوا استخراج کنید. به گونه‌ای که توانایی جذب ذهن مخاطب را داشته باشد. یکی از مطمئن‌ترین روشهای دسترسی به داده‌ها استفاده از ابزارهایی مانند «Survey Monkey» و «Google Form» یا «Manual Coding Data» است تا اطلاعاتی با صحت و درستی بدست بیاوریم. همچنین اگر قصد دارید اطلاعات خبری منتشر کنید استفاده از آمارهای ثبت شده توسط مراجع دولتی به کمک شما می‌آید.

  • طراحی اینفوگرافی

شما باید اطلاعاتی را که جمع آوری کردید را به گونه‌ای کنار هم قرار دهیم که برای کاربران جذاب باشد. طراحی جذاب نیازمند سال‌ها تجربه و ایده های خلاقانه است. اما برای شروع میتوانید نمونه کارهای انجام شده را برای ایده‌گرفتن بررسی کنید. همچنین از قالب‌های آماده نیز می‌توان برای پیاده‌سازی ایده استفاده کرد. شما به یک طراح گرافیکی نیاز دارید که بر روی برنامه‌های فوتوشاپ تسلط داشته باشد تا جلوه‌های گرافیکی جذاب خلق کند.

  • اصول انتشار و ترویج

به طور مثال اگر شما برای بازاریابی محصولاتتان از اینفوگرافی استفاده کردید. نیاز دارید که اینفوگرافی خود را به دست مردم برسانید. برای قدم اول میتوانید در کانال مخصوص برند خود به اشتراک بگذارید و از مخاطبان خود بخواهید آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارند. همچنین می‌توانید از ایمیل مارکتینگ یا از اینفلوئنسرها کمک بگیرید تا با سرعت بیشتری مطالب خود را وایرال کنید.

بیشتر بخوانید :
شبکه PBN چیست؟ | شبکه پی بی ان

اینفوگرافی

عوامل موثر بر اینفوگرافی

  • رنگ ها در اینفوگرافی

رنگ ها در ذهن انسان تاثیر بسزایی دارد تا جذب یک محتوا شوند یا خیر! همچنین رنگی که انتخاب می‌کنید می‌تواند به نقطه ضعف یا قوت اینفوگرافیک شما تبدیل شود. رنگ‌ها می‌توانند یک مطلب را برجسته کنند و اهمیت آن را نشان دهند یا حتی در ذهن مخاطب باعث ابهام شوند. هنگامی‌که قصد دارید آیتم‌های مختلف را با هم مقایسه کنید از رنگ‌هایی استفاده کنید که تضاد موجود بین آن موارد را نشان می‌دهند.

اگر در ابتدای یک مجموعه سریالی از اینفوگرافیک‌های مرتبط با هم از یک طرح رنگ خاص استفاده کرده‌اید بهتر است که در اینفوگرافیک‌های بعدی آن مجموعه نیز همان طرح را حفظ کنید. این هماهنگی در درون اینفوگرافی نیز باید وجود داشته باشد. به‌عنوان نمونه نباید برای یک آیتم ثابت در هر قسمتی از اینفوگرافی از رنگ متفاوتی استفاده کنید.

  • فونت ها در اینفوگرافی

فونت‌ها به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

سریف: فونت‌های سریف فونتهایی هستند که در انتهای هر حرفشان خط هایی وجود دارد؛ این فونت‌ها رسمی‌تر به نظر می‌رسند.

سنس: فونت سنس فونت‌هایی هستند که آن خطوط انتهایی کوچک را ندارند و مدرن‌تر به نظر می‌رسند.

دست نویس: فونت‌ دست نویس بسته به نوعشان می‌توانند جالب، غیررسمی یا زیبا به نظر برسند.

نمایشی یا تزئینی:فونت‌های نمایشی تازگی خاصی دارند و باید با احتیاط و برای موضوعات خاصی از آن‌ها استفاده کرد.

ترجیحا سعی کنید از فونت‌هایی که خوانا‌تر هستند و چشم مخاطب را خسته نمی‌کنند استفاده کنید و اگر در قسمت‌های قبلی اینفوگرافی خود یک فونت را انتخاب کردید آن را تغییر ندهید و با همان فونت راه را ادامه دهید.

  • تصاویر در اینفوگرافی

نباید در استفاده از آیکن‌ها و تصاویر زیاده روی کنیم به گونه‌ای که فضای قالب اینفوگرافی ما را تصاویر اشغال کنند. در استفاده از تصاویر و متن باید تناسب داشته باشیم تا کاربران وقتی جذب عکسها می‌شوند از متن ما غافل نشوند.

همچنین استفاده از تصاویر کلیشه‌ای که احتمال دارد در دیگر سایت‌های رقیب استفاده شده باشند به ضرر شماست و تاثیر پیام شما را از بین میبرد و امکان دارد یک پیام جذاب را به یک پیام کسالت آور تبدیل کند که مخاطبان به راحتی از آن بگذرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *