شنبه 27 آذر 1400 زمان خواندن : دقیقه
فهرست مطالب
در این مقاله به تاثیر هاست در سئو سایت ، انواع هاست و دستهبندی انواع هاست میپردازیم پس با ما همراه باشید.
هاست چیست؟
هاست (host) به معنای میزبان است که در فضای اینترنت، به بخشی از سرور گفته میشود. هاست سرور به فضایی اطلاق میشود که اطلاعات و فایلهای مورد استفاده در آن بارگذاری میشود، برای درک بهتر ، سرور را یک ساختمان بزرگ تصور کنید که در اصل، هاست یک واحد از آن ساختمان است.
برای آنکه وبسایت همیشه در دسترس کاربران باشد، باید هاستی مطمعن و پایدار داشته باشید. از دسترس خارج شدن مداوم وبسایت باعث از دست دادن کاربر و آسیب رسیدن به فروش و همچنین باعث تنزل رتبه در جستجو نتایج گوگل میشود؛ از اینرو تاثیر هاست در سئو سایت مهم تلقی میشود.
سرور چیست؟
سرور یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت است که از اجزایی مثل : رم ، پردازنده و غیره تشکیل شده است.
سرور به دو نوع تقسیم میشود :
- سرورهای تحت شبکه: دسترسی به آن محدود بوده و فقط افراد خاصی مثل کارمندان یک شرکت به آن دسترسی دارند.
- سرورهای اینترنتی: گروهی از کامپیوترها که همیشه روشن هستند و دسترسی به آنها از طرق اینترنت است.
تاثیر هاست در سئو سایت چیست؟
زمانی یک سایت قدرت رقابت با سایر سایتها در زمینه سئو را دارد که از زیرساخت مناسبی برخوردار باشد. هاست بعنوان یک زیر ساخت عمل میکند. هاست بصورت غیر مستقیم و با بهبود کیفیت موارد زیر روی بهینه سازی سایت یا همان سئو سایت تاثیر میگذارد.
- سرعت مطلوب سرور (هاست)
- امنیت سرور برای مقابله با حملههای سایبری
- پایداری و در دسترس بودن (حداقل میزان آپ تایمها، ماهانه 99.9 درصد باشد که این عدد گاهی میتواند تا 98 درصد باشد)
- سازگاری و نصب ماژولها (سازگاری با سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس)
- پشتیبانی (پشتیبانی 24 ساعته شرکت از سرویس ارائه داده شده)
- موقعیت مکانی (هر چقدر از نظر مکانی هاست به کاربران نزدیکتر باشد. برای کاربران فارسی زبان مقیم ایران ، بهتر است که از سرورهای ایران استفاده شود)
- پهنای باند
بسیاری از سایتها نیازمند کاربرانی هستند که از طریق موتورهای جستجو و کلیک بهروی سایتشان بدست میآورند و اینگونه باعث سئو سایت و ارتقاء رتبه در نتایج گوگل میشوند.
داشتن هاست (فضای سایت) و دامنه (آدرس اینترنتی) خوب باعث سئو و تامین زیر ساخت سایت میشود و بدون این دو ، راهاندازی سایتی که در دسترس عموم باشد امکانپذیر نیست.
دستهبندی انواع هاست
دسته بندی انواع هاست بر اساس فاکتورهایی چون موارد زیر انجام میشود.
سیستم عامل
- هاست لینوکس: برای سایتهای که با زبان برنامه نویسی html، php ،perl ،python و… مناسب است پیشنهاد میشود. بسیاری از سیستمهای مدیریت محتوا نظیر طراحی سایت وردپرس و جوملا با زبان php نوشته شده که باید در هاست لینوکس اجرا شوند.
- هاست ویندوز: سیستم عامل سرور از نوع ویندوز است و مختص سایتهایی با زبان برنامه نویسی asp.net که دیتابیس آنها SQL server است ، میباشد.
موقعیت مکانی
- داخلی: ایران
- خارجی: آلمان و فرانسه و…
این دستهبندی بر اساس موقعیت مکانی سرور انجام میشود هر چقدر فاصله سرور و کاربران کمتر باشد سرعت لود شدن صفحات و دسترسی به دادهها بیشتر خواهد بود.هاست یا میزبانهای خارجی بهدلیل پایداری بیشتر و ارتباط نزدیکتر با خزندگان موتور جستجو، بهتر هستند و دامنههای خارجی مثل net ،com ،org از رتبه سئو بهتری برخوردارند.
سایتهای ایرانی بدلیل نزدیکی سرور از نظر سرعت و امنیت برای کاربران داخل ایران بهتر هستند. با بهینه سازی شبکه CND میتوان باعث سئو سایت شد.CND براساس موقعیت جغرافیایی بازدیدکننده اطلاعات را از نزدیکترین سرور با سرعت بیشتر به کاربر تحویل میدهد.
سیستم مدیریت محتوا
کنترل پنل
بر اساس کنترل پنل به سه دسته تقسیم میشود که هر سه تحت وب هستند:
- سی پنل cPanel ، روی سرویسهای وب لینوکس قابل ارائه است.
- دایرکت ادمین DirectAdmin ، روی سرویسهای وب لینوکس قابل ارائه است.
- هاست پلسک Plesk ، روی سرویسهای میزبانی وب لینوکس و ویندوز قابل ارائه است.
نوع سرویس
- اشتراکی
- استقرار در محل شرکت (یا اجاره سرور)
ویژگیهای یک دامنه خوب
- نام دامنه کوتاه و راحت باشد.
- نامی انتخاب کنید که بعدا بتوانید برند کنید.
- حدالامکان از بکار بردن خط فصله (-) اجتناب کنید.
- از ثبت دامنه با نام برندهای دیگر خودداری کنید.
- از ثبت دامنه با نام و اصطلاح فنی خودداری کنید.
نکاتی قبل از خرید دامنه
- اطمینان از ثبت دامنه با مالکیت خود شما
- اطمینان از ثبت دامنه در رجیسترار معتبر که با تحریمها مشکلی نداشته باشد.
- اطمینان از اینکه هرزمان بخواهید امکان انتقال و تمدید دامنه وجود دارد.
برای آنکه به هاست دسترسی داشته باشیم باید DNS هاست و DNS دامنه با هم ست شوند، DNS ها پل ارتباطی دامنه و هاست بوده و وظیفه آنها تبدیل IP به نام دامنه و بالعکس است
انواع هاست
هاست انواع مختلفی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است، شما میتوانید با توجه به موضوع کاریتان و بررسی ویژگیهای هر کدام و نوع کاربردشان هاست مناسب خود را انتخاب کنید.
میزبانی وب اشتراکی
نوعی میزبانی که چندین وب روی یک سرور مستقر هستند، این روش اقتصادیترین روش وب هاستینگ میباشد. این سرویس در دو نوع مدیریت شده و مدیریت نشده در دسترس میباشد که نوع مدیریت شده آن پشتیبانی بهتری دارد.
مشکلات این نوع سرویس: مشکلات امنیتی و همچنین کند بودن سرعت بهدلیل حجم بالای درخواستها روی یک سرور است. این روش بیشتر مناسب افراد تازهکار یا افرادی که وبسایتشان بازدید چندانی ندارد است.
نمایندگی میزبانی وب
در این روش میزان تعیین شدهای از هارد دیسک و پهنای باند از طرف سرور میزبان به وب شما اختصاص داده میشود که یا از آن بطور رایگان برای خود استفاده میکنید یا در ازای دریافت مبلغی به شخص سوم واگذار میکنید.
میزبانی وب رایگان
این نوع هاست یا میزبانی که بیشتر جنبهی تبلیغاتی دارد به صورت رایگان در اختیار افراد قرار میگیرد و بیشتر برای افراد تازهکار یا افرادی که هزینه خرید هاست را ندارند، مناسب میباشد که البته با محدودیتهای فراوانی در زمینه نرمافزار، پهنای باند، فضای دیسک، امنیت و… همراه است.
میزبانی سرور مجازی (VPS)
در این نوع میزبانی یک سرور واحد وجود دارد که با استفاده از نرمافزارهای مجازی مثلWmware یا به کمک تکنولوژی hypervisor به چند سرور مجازی تقسیم شدهاست که از دید هر کاربر مانند یک سرور اختصاصی برای خودش عمل میکند.این روش هم میتواند مدیریت شده یا مدیریت نشده باشد و از نوع اشتراکی قویتر است.
این روش مزایای بیشتری نسبت به روش اشتراکی دارد زیرا میتوانید برنامه مورد نظر خود را نصب کنید بدون آنکه به هاست های دیگر کاری داشته باشید.همچنین از نظر هزینه در مقایسه با هاست اختصاصی هم مقرون بهصرفهتر است.
میزبانی اختصاصی
در این روش یک سرور برای یک مشتری تخصیص داده میشود و فقط یک وبسایت روی آن قرار دارد و مشتری میتواند هر کاری که میخواهد را با سرور خود انجام دهد، مانند: نصب سیستم عامل و راهاندازی مجددو…در این نوع، میتوان شاهد پهنای باند اختصاصی، سرعت بالا، امنیت بالا بود.که این خود باعث سئو سایت میشود که البته هزینه بالایی برای راهاندازی نیازمند است، اکثر وبسایتهای بزرگ از سرورهای اختصاصی استفاده میکنند.
فضای میزبانی سرور
شبیه به سرور میزبانی اختصاصی است با این تفاوت که مشتری مالک سرور میشود یعنی سرور بهصورت فیزیکی در محل کاربر راهاندازی میشود. این روش از سایر روشها گرانتر است اما بدلیل وجود سخت افزار فوایدی هم دارد.
میزبانی وب ابری
این روش که به میزبانی جدولی هم معروف است از محبوبیت فراوانی برخوردار میباشد در این روش چندین سرور بصورت شبکهای در حال خدمترسانی هستند که همیشه حداقل یک سرور برای تحمل بار بیشتر در دسترس است که در زمان احتیاج مشتری میتواند آنرا از فضای ابری بگیرد و بعد از پایان کار منبع اشغال شده آزاد میگردد.
با این روش وبسایت همیشه در دسترس است و up-time بالایی دارد همچنین در هاست ابری به دلیل پراکندگی دادهها پشتیبانی از اطلاعات و حفظ امنیت کار سختی است.
میزبانی خوشهای
این روش مانند وب ابری میباشد و چندین سرور مانند خوشه وجود دارد. در این روش اگر سروری از کار بیافتد ترافیک بسمت سرور دیگر روانه میشود و از کار افتادگی وبسایت هیچگاه رخ نمیدهد. در این روش امکاناتی مانند:کنترل امنیت، توازن بار، منابع سایت با بهروری بالا در اختیار مشتری قرار میگیرد.
نتیجهگیری
در این مقاله در رابطه به تاثیر هاست در سئو سایت پرداخته شد. بطور کلی هاست با تاثیر روی سرعت سایت، آپتایم، سازگاری موقعیت جغرافیایی، بررسی خطاهای داخلی و خارجی، زمان لود سایت و… و همچنین مشکوک به اسپم بودن IPهای سرورهای اشتراکی روی بهینهسازی سایت موثر است. یکی از سرویسهای که این مشکلات را ندارد هاست ابری است.
بدون دیدگاه