چهارشنبه 07 اردیبهشت 1401 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

الگوریتم موبایل گدون
به ما امتیاز بدهید

پیش‌تر به معرفی کلی الگوریتم‌ های گوگل پرداختیم در این مقاله بطور اختصاصی به بررسی الگوریتم موبایل گدون و تاثیرات آن در رتبه‌بندی سایت‌ها می‌پردازیم.

الگوریتم موبایل گدون چیست؟

مقاله‌‌ سازگاری وب با موبایل برای اولین بار در سال 2015 توسط چاک پرایس مطرح شد و سپس مورد توجه وب مسترها و توسعه دهندگان وب قرار گرفت و نهایتاً در 21 آوریل 2015 گوگل به‌روزرسانی الگوریتم سازگار با موبایل خود را منتشر کرد.
گوگل چندین اسم برای الگوریتم موبایل گدون از جمله mobilepocalyse ،mopocalypse ،mobocalypse انتخاب کرد که در نهایت نام mobilegeddon را برای این الگوریتم برگزید. الگوریتم موبایل گدون ترکیب دو اسم موبایل و آرماگدون است، آرماگدون به معنای مبارزه حق علیه باطل در آخرالزمان است!

هدف الگوریتم موبایل گدون

هدف اصلی الگوریتم موبایل گدون اولویت دادن به وب‌سایت‌هایی است که به خوبی در تلفن‌های هوشمند نمایش داده می‌شوند. گوگل با استفاده از الگوریتم موبایل گدون سعی در سنجش سازگاری سایت‌ها با موبایل و تبلت را دارد.
گوگل با طرح این مسئله که ممکن است مشاهده نسخه دسکتاپ در دستگاه‌های موبایلی دشوار باشد اقدام به انتشار مقاله‌ای با عنوان “سایت‌‌های دوستانه برای موبایل” در صفحه‌ی Google Developers کرد و این بروزرسانی را با درج تصاویر و توضیحات مختصر به کاربران نشان داد تا به مدیران وب‌سایت‌ها در بررسی مفهوم ریسپانسیو و واکنش‌گرا بودن سایت‎‌ها کمک کند.

الگوریتم موبایل گدون

الگوریتم موبایل گدون

تاثیر الگوریتم موبایل گدون در رتبه‌ بندی صفحه

حدود دو ماه قبل از انتشار رسمی الگوریتم موبایل گدون، گوگل طی پیامی رسماً اعلام کرد که سازگاری صفحات وب با موبایل را بعنوان سیگنالی برای رتبه‌بندی در نتایج گوگل استفاده می‌کند، الگوریتم موبایل گدون رسماً در آوریل پیاده سازی می‌شد و این اعلامیه‌ باعث بوجود آمدن تنش در بین مدیران سایت‌ها شد و همگی سعی کردند سایت‌هایشان را ریسپانسیو کنند.
با استفاده از نرم افزارهایی چون searchmetrics مشخص شده است، سایت‌هایی که موبایل فرندلی نیستند حدود 21 درصد دچار کاهش رتبه در نتایج موتورهای جستجو می‌شوند.

دلایل گوگل برای استفاده از الگوریتم موبایل گدون

امروزه به دلیل استفاده بیشتر کاربران از موبایل، کاربران موبایلی باید مرتبط‌‌‌ترین و به موقع‌ترین نتایج را دریافت کنند. همچنین از تاثیرات این به‌روزرسانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فقط بر رتبه‌بندی جستجو در دستگاه‌های تلفن همراه تاثیر دارد.
  • بر نتایج جستجو در همه زبان‌ها در سطح بین‌المللی تاثیر می‌گذارد.
  • برای صفحات جداگانه اعمال می‌شود نه کل وب‌سایت
بیشتر بخوانید :
زامبی پیج چیست؟

تاثیر الگوریتم موبایل گدون بر تجربه کاربری

گوگل تصمیم گرفت روند کار خود را با رفتار کاربر سازگار کند و همچنین وسواس زیادی برای بهبود تجربه کاربری و همسو کردن تصمیمات خود با رفتار کاربر در بازار دارد؛ زیرا هنوز هم بیشتر درآمد گوگل از طریق تبلیغات پولی بدست می‌آید به همین دلیل میزان رضایت و میزان کلیک کاربر برای گوگل از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. بدلیل رواج استفاده از موبایل در دنیای امروز، یکی از عوامل رضایت کاربران استفاده از وب‌سایت‌هایی است که با گوشی‌های تلفن همراه همسو باشد. اینجاست که مساله ریسپانسیو بودن وب‌سایت برای موتورهای جستجو  از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است.

الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon) تا چه اندازه تاثیرگذار بوده است؟

طبق پیش بینی گوگل، تاثیرگذاری الگوریتم موبایل گدون می‌بایست بیشتر از الگوریتم پاندا و پنگوئن می‌بود، اما آیا واقعا این‌چنین بوده؟ پاسخ خیر است.

پس از اعلام به‌روزرسانی، صاحبان سایت‌ها شروع به تجزیه و تحلیل وب‌سایت‌هایشان کردند و طی بررسی و آنالیز سایت در هفته‌ای که این الگوریتم عرضه شد، مشخص می‌شد که تاثیر گذاری خفیف بوده است.

اما بیشتر کارشناسان بر این عقیده بودند که الگوریتم موبایل گدون درست همان‌گونه که اعلام شده بود، کار می‌کند و رتبه صفحاتی که موبایل فرندلی نیستند در نتایج موتورهای جستجو سقوط می‌کند و تاثیر منفی در سئو سایت دارد.

تاثیر الگوریتم موبایل گدون بر سایت‌ها

در ابتدا MozCast دمای دسکتاب را اندازه‌گیری می‌کرده، Moz در واقع از MozCastMobile  بعنوان نموداری از تاثیر به‌روزرسانی الگوریتم موبایل گدون بر سایت‌ها استفاده کرده است که در زیر می‌توانید مشاهده کنید.

نمودار الگوریتم موبایل گدون

نمودار الگوریتم موبایل گدون

همانطور که در نمودار مشاهده می‌کنید دمای موبایل در 21 آوریل کمی بیشتر شده اما تاثیر چندانی هم نداشته که بخواهد جای بحث داشته باشد، در روز 22 آوریل گرم‌ترین دما را داشته و تفاوت دما بین موبایل و دسکتاپ هم در این‌ روز مشهودتر است، سپس در 24 آوریل جهش دیگری هم داشته که بر رتبه‌بندی دسکتاپ هم تاثیر داشته است. در واقع بنظر نمی‌رسد هیچ کدام از این اتفاقات ربطی به، به‌روزرسانی الگوریتم موبایل گدون داشته باشد.

پیشنهاد می‌شود در رابطه با تاثیرات الگوریتم موبایل گدون بر سئو سایت مقاله دکتر مایرز را که در MOZ منتشر شده است را مطالعه کنید.

تاثیر الگوریتم موبایل فرندلی در رتبه‌ بندی

طبق تحلیل کالین گویدی  فاکتور سرعت سایت و زمان بارگزاری تاثیر بیشتری نسبت به موبایل فرندلی روی رتبه‌بندی سایت‎‌‌‌‌ها دارد، سایت‌های موبایل فرندلی به دلیل کدگذاری سنگین و این‌که بازدید از سایت با استفاده از پردازنده موبایل انجام می‌شود، کمی کندتر از بقیه سایت‌ها می‌باشد. در آن زمان به تازگی مبحث سرعت صفحه و زمان بارگزاری محتوا بعنوان فاکتورهای رتبه‌بندی رایج شده بود. این تحلیل آغار یک تغییر بزرگ به سمت تجربه سریع‌تر با نتایج بهتر بود.

بیشتر بخوانید :
سئو محتوا چیست؟

طبق تست Google Mobile Friendly سایت‌های موبایل فرندلی در رتبه بالاتری نسبت به سایت‌هایی که از این تکنولوژی استفاده نمی‌کنند قرار دارند، اما در واقع الگوریتم موبایل گدون تاثیر چندانی هم بر ترافیک و رتبه‌بندی سایت‌ها نداشته است. در واقع گوگل با طرح این به‌روزرسانی سعی در تغییر طراحی سایت‌ها و تغییر تفکر مدیران سایت‌ها درباره‌ی وب داشته است و برای رسیدن به این مقصود عنوان جذاب رتبه‌بندی را مطرح کرده است.

تاثیرات الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon)

نسخه موبایل فرندلی باعث ایجاد حس تجربه کاربری خوب در بین کاربران می‌شود و باعث می‌شود کاربران با مشکلات کمتری هنگام جستجو مواجه شوند. با گذشت زمان سایت‎‌های بیشتری با موبایل سازگار شدند و این منجر به تجربه وب بهتری برای کاربران در همه جای دنیا شد.

اگر چه تاثیرات این به‌روزرسانی اندک بوده اما مهم‌ترین نقطه عطف در تاریخ الگوریتم‌های گوگل بوده، گوگل سعی بر تقویت استفاده از تلفن همراه در وب‌گردی را در آینده دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *