چهارشنبه 11 بهمن 1402 زمان خواندن : دقیقه
فهرست مطالب
نرخ پرش یا بانس ریت Bounce rate به عنوان درصد بازدیدکنندگانی که یک صفحه وب را بدون اقدامی مانند کلیک کردن، پر کردن فرم، یا خرید ترک کنند گفته میشود. طبق مطالعات انجام شده نشان میدهد که بانس ریت ارتباط نزدیکی با رتبهبندی گوگل دارد. در واقع زمانی که شخص یا افرادی از سایت شما پرش میکنند وبسایت شما نرخ پرش بالایی دارد به شما این امکان را میدهد که بدانید سایت یا صفحات سایت شما مشکلاتی از جمله محتوا، تجربه کاربری، طرحبندی صفحه یا نوشته کپی دارد. البته در سال های اخیر گفته میشود بانس ریت دیگر از فاکتورهای رتبه بندی گوگل برای سئو سایت نیست. زیرا ممکن است کاربر پس از گرفتن جواب سوالش از سایت خارج شده باشد.
در ادامه درباره صفر تا صد هرآنچه که درباره نرخ پرش نیاز دارید میخوانیم:
• بانس ریت مناسب چقدر است؟
• چگونه نرخ پرش یا بانس ریت خود را بهبود بخشید؟
• تأثیرنرخ پرش در گوگل آنالیتیکس
• بانس ریت در سئو
• چرا مخاطبین پرش میکنند
بانس ریت مناسب چقدر است؟
سؤالی که خیلی از کسب و کارهای آنلاین میپرسند این است که بانس ریت مناسب چقدراست؟ یا بانس ریت خوب چیست؟ درواقع بانس ریت به عوامل مختفلی بستگی دارد مانند:
۱- منابع ترافیک که میتواند به طور چمشگیری بر نرخ پرش سایت شما تأثیربگذارد. ۲- تبلیغات نمایشی و ترافیک رسانههای اجتماعی بر نرخ پرش سایت شما تأثیر بسیاری دارد. شما باید برای مخاطبین خود شرایطی را فراهم کنید که بتوانند از یک صفحه به صفحه دیگر بروند. در کل سایتهای فروشگاهی بانس ریت کمتری نسبت به سایتهای محتوا محور دارد. زیرا زمانی که مخاطب برای خرید کالا یا محصول مورد نیاز وارد سایتهای فروشگاهی میشود برای اطلاعات بیشتر از محصول مورد نیازش به صفحات دیگر مراجعه میکند. همچنین نمیتوان به صورت دقیق در مورد بانس ریت صحبت کرد ولی طبق بررسیها و تحقیقات انجام شده نرخ پرش بین ۴۰تا۵۰ درصدی میتواند مناسب باشد.
چگونه نرخ پرش یا بانس ریت خود را بهبود ببخشید؟
-
استفاده از ویدئو در صفحه
استفاده از ویدئو را در صفحه خود جاسازی کنید. دادهها نشان میدهد که ویدئو باعث نرخ پایین پرش میشود و صفحاتی که ویدئو ندارند نرخ پرش بالاتری دارند. در ضمن لازم نیست که ویدئویی که در صفحه خود میگذارید حتماً ویدئو خودتان باشد میتوانید ویدئویی از جای دیگر که مرتبط به سایت و محتوای شما است جایگزین کنید.
-
برآورده کردن هدف جستجو (search intent)
یکی از مهمترین دلایل کمتر کردن نرخ پرش این است که صفحات محتوای کلیدی سایت خود را به گونهای دربیارید که مخاطب هرآنچه که دنبال آن میباشد و جستجو میکند و هدفش هرچی که هست به دست بیاورد. در غیر این صورت کاربران گوگل به نتایج جستجو باز خواهند گشت و صفحهای که هدف جستجو را براورده نمیکند نه تنها برای Bounce Rate مضر است بلکه برای سئو هم بد است. در حقیقت نرخ پرش بالا و زمان بارگذاری پایین میتواند به رتبهبندی گوگل شما آسیب برساند.
-
سرعت بارگذاری و لود سایت
افراد آنلاین فوقالعاده بیحوصله هستند اگر سرعت بارگذاری سایت شما کند باشد نرخ پرش سایت شما بالا میرود. تمام عوامل بر روی سرعت بارگذاری سایت خود را بررسی کنید و علت کند بودن سرعت بارگذاری را بررسی کنید. ازعواملی که بر سرعت بارگذاری سایت تأثیر میگذارند تصاویر هستند. زمانی که میگوییم تصاویر سرعت بارگذاری را کند میکنند دلیل بر این نمیباشد که در صفحات خود از تصاویر استفاده نکنید بلکه هدف این است که شما از یک ابزار فشردهسازی تصویر استفاده کنید تا اندازه تصویر خود را کاهش دهید.
-
محتوای باکیفیت و مفید
مخاطبین بر اساس آنچه که میبینند و میخوانند تصمیم میگیرند که درصفحه شما بمانند یا ترک کنند. به همین دلیل بسیار مهم است که اولین مقدمه یا متن در صفحه شما بسیار جذاب باشد که مخاطب را جذب کند. در واقع یکی از عوامل مهم در بهبود پرش میباشد.
5 -خواندن مطالب خود را آسان کنید
زمانی که مطالبی را در صفحات خود قرار میدهید عبارات و کلمات خیلی سنگین استفاده نکنید مطالبی قرار دهید که برای همگان قابل فهم باشد و دیگر این که فضای خالی در مطالب خود قرار دهید به مخاطبین خود فضایی برای نفس کشیدن بدهید. برای مثال از فضای سفید زیادی در اطراف کپی خود استفاده کنید.
-
اضافه کردن پیوندهای داخلی به صفحه
احتمالاً میدانید که لینکهای داخلی برای سئو عالی هستند اما چیزی که ممکن است باید به آن خیلی توجه کنید این است که لینکهای داخلی به بهبود بانس ریت شما کمک میکند زیرا لینکهای داخلی افراد را به صفحات دیگر سایت شما میفرستند و به عبارتی به طور طبیعی بازدید از صفحه را افزایش میدهد. یک نکته دیگر این است که اگرشخصی از صفحه دیگری در سایت شما بازدید کند دیگر به عنوان پرش به حساب نمیآید.
-
تحت تأثیر قرار دادن بازدیدکنندگان توسط طراحی با کیفیت
مخاطبین جذب طراحیهای باکیفیت و حرفهای میشوند و سایتهایی که طراحی بد دارند تعداد پرش آنها بالا است. درحقیقت طراحی شگفتانگیز باعث جذب خیلی زیاد مخاطبین میشود پس سعی کنید در این زمینه کمی بیشتر سرمایهگذاری کنید.
-
بهینه سازی UX و ریسپانسیو موبایل
یکی از کارهایی که برای بهبود نرخ پرش مهم میباشد این است که ux موبایل خود بهینهسازی کنید. اگر میخواهید نرخ بانس ریت پایینی داشته باشید سایت شما باید واقعاً روی تمام تلفنهای همراه و تبلتها به خوبی کار کند. بررسی کنید که سایت شما در دستگاههای مختلف تلفن همراه چگونه به نظر میرسد وکار میکند باچندین دستگاه امتحان کنید که سایت شما بروی تلفنهای دیگر چگونه میباشد.
-
پیوند به پست ها و مقالات مرتبط
اگر میخواهید ازعبور مخاطبین و افراد از پستها، وبلاگهای خود جلوگیری کنید به محتواهای دیگر سایت خود پیوند دهید. این کار شبیه لینک دهی داخلی است اما با این رویکرد که پستهای خاصی را ارائه میدهید که بازدیدکنندگان شما ممکن است بخواهند ادامه آنها را بخوانند.
-
استفاده از پنجرههای خروجی با هدف خروج
از پنجرههای خروجی با هدف خروج استفاده کنید شاید شنیده باشید که پنجرههای بازشو باعث افزایش نرخ پرش میشوند ولی تعداد دیگری از پنجرههای بازشو وجود دارند به نام پنجرههای خروجی. پنجرههای خروجی با هدف خروج باعث میشود نرخ پرش کاهش پیدا کند. بر خلاف پنجرههای بازشو مزاحم، پنجرههای خروجی با هدف خروج تنها زمانی نمایش داده میشوند که مخاطب میخواهد صفحه شما را ترک کند.
تأثیر بانس ریت در گوگل آنالیتیکس
- نرخ پرش یک اندازهگیری قابل اعتماد برای کیفیت نیست
نرخ پرش نمیتواند به طور دقیق تعامل مخاطبین را تعیین کند زیرا زمان صرف شده در صفحه را فاکتور نمیکند در عین حال نرخ پرش درکسب و کارهای مختلف به طور گستردهای متفاوت است. نرخ پرش در وبلاگها حدوداً ۷۰تا ۹۰ درصد میباشد. سایتهای محتوا حدود۴۰ تا۶۰ درصد و سایتهای خدماتی تنها ۱۰تا ۳۰ درصد هستند. اگر هدف صفحه هدایت کاربر به سایر قسمتهای وب سایت نباشد منطقی نیست که گوگل انواع خاصی از وب سایتها را بر اساس نرخ پرش Google Analytice مجازات کند.
- گوگل آنالیتیکس به راحتی دستکاری میشود
گوگل آنالیتیکس به راحتی قابل دستکاری میباشد تعداد پستهای منتشر شده در مورد نحوه شناسایی و فیلتر کردن رفتار ربات در گوگل آنالیتیکس باید به خودی خود یک شاخص قدرتمند از ماهیت غیرقابل اعتماد گوگل آنالیتیکس باشد. اگر گوگل آنالیتیکس به اندازه کافی قدرتمند نیست که به طور خودکار رفتارهای دستکاری را فیلتر کند دلیلی وجود ندارد که گوگل از این دادههای معیب در سیستم رتبهبندی خود استفاده کند.
- استفاده نکردن بسیاری از وب سایتها از گوگل آنالیتیکس
از آنجایی که همه سایت از گوگل آنالیتیکس استفاده نمیکنند در واقع سایتهایی وجود دارند که از هیچ نوع ابزار تحلیلی استفاده نمیکنند. دربین سایتهایی که از تجزیه و تحلیل استفاده میکنند همه از Google Analytice استفاده نمیکنند از ابزارهای دیگری استفاده میکنند بنابراین نرخ پرش نمیتواند به عنوان یک عامل رتبهبندی استفاده شود. گوگل برای منبع دادههای مربوط به ترافیک و محتوای وب سایتها نیازی به تکیه بر گوگل آنالیتیکس ندارد در واقع گوگل از ابزارهای خود برای تعیین نرخ پرش واقعی وب سایت شما استفاده میکند. مانند الگوریتم pogo-sticking ابزار گوگل برای ردیابی است. زمانی که یک کاربر روی لینک کلیک میکند متوجه میشود که آن چیزی نیست که به دنبال آن است و به صفحه برمیگردد تا روی پیوند دیگری کلیک کند. گوگل مقدار پوگو صفحه وب شما را از طریق نرخ پرش تعیین نمیکند بلکه از طریق تعداد کلیکهای طولانی و کلیلکهای کوتاه وب سایت شما ایجاد میکند که یک کلیک طولانی زمانی اتفاق میافند که کاربر روی یک نتیجه کلیک کند و برای مدت طولانی در آن صفحه بماند. کلیکهای طولانی نشان دهنده رضایت کاربر و چیزی است که گوگل برای آن بهینهسازی میکند.
تاثیر بانس ریت bounce rate در سئو
نرخ پرش یکی از شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) است. که بر روی سئو و محتوای سایت تعریف میشود. نرخ پرش بالا اغلب نشانه ضعف سایر عوامل سئو میباشد. گاهی اوقات سرعت بارگذاری پایین طراحی بیکیفیت و عدم تطابق بین محتوا و کلمات کلید بهینهسازی ضعیف موبایل باعث نرخ پرش بالا میشود که تمام این مشکلات قابل حل هستند. آنقدرها که خیلی از نرخ پرش بالا در سئو میترسند نرخ پرش خیلی بر روی سئو تأثیر نمیگذارد. تصوری که خیلی از افراد دارند که Bounce Rate پایین نشان دهنده سئو موفق است در واقع اینطور نیست. از آنجایی که اندازهگیری نرخ پرش گوگل آنالیتیکس فقط تعداد کاربران ورودی از موتورهای جستجو نیست و تمام افرادی که وارد سایت میشوند روی بانس ریت تأثیر دارند بر این اساس نمیتوان گفت نرخ پرش در سئو تأثیر بسزایی دارد
چرا مخاطبین پرش میکنند و از سایت خارج میشوند؟
رایجترین دلایلی که افراد پرش میکنند را در اینجا توضیح مختصری میدهیم.
-
برآورده نشدن انتظارات مخاطب
زمانی که مخاطبین در صفحات سایت شما جستجو میکنند دنبال مطالبی مفید یا دلخواهشان هستند. اگر سایت شما محتوا و مطالب مفید نداشته باشد و انتظارات مشتری را براورده نکند نرخ پرش سایت شما بالا میرود.
-
طراحی نامناسب و رابط کاربری سایت
طراحیهای نامناسب و بیکیفیت نرخ پرش را بالا میبرند. مخاطبین تا حدی سایت شما بر اساس طراحی مناسب و سپس محتوای مفید مناسب ارزیابی میکنند. پس بهتر است بابت طراحی با کیفیت و حرفهای کمی هزینه کنید.
-
دسترسی آسان به سایت
دسترسی به سایت شما باید برای همگان آسان باشد چرخش و از یک صفحه به صفحه دیگر رفتن در سایت شما باید برای مخاطبین آسان باشد که مخاطب خسته نشود تأثیر بسیاری بر روی بانس ریت دارد.
منابع:
https:cxl.com
http:backline
بدون دیدگاه