چهارشنبه 22 دی 1400 زمان خواندن : دقیقه

فهرست مطالب
ابزار های آنالیز سئو سایت چیست؟
برای آنکه متوجه شوید سایتتان به درستی کار میکند و هنوز هم کاربر پسند میباشد باید بصورت دائم روی سایت نظارت داشته باشید و آن را مورد بررسی قرار دهید، برای تحلیل اطلاعات سایت از قبیل بررسی ترافیک واقعی، تعداد کلیک کاربران، مدت زمان ماندگاری افراد در سایت و… میتوانید از ابزارهای آنالیز سئو سایت استفاده کنید. با استفاده از ابزارهای آنالیز سئو میتوان مشکلات فنی سایت را شناسایی و برطرف کرد.
شناخت ابزار مناسب باعث بهبود عملکرد سایت و عدم شناخت آنها آسیب جدی به فرآیند جستجو وارد میکند. رفع مشکلات فنی، از سرعت کراول تا سرعت ایندکس از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. ابزارهای سئو در چند سطح مختلف وجود دارند. ابزارهای رسمی که توسط گوگل ارائه میشود، ابزارهای واسطه که توسط کارشناسان و برنامه نویسان تولید و ساخته شدهاند و ابزارهای سئو که بصورت حرفهای در این زمینه فعالیت میکنند.
اگر سئو انجام میدهید اما نتیجه مناسبی نمیگیرید. اگر در به صفحه یک نمیآیید و اگر به خدمات حرفه ای آنالیز سئو سایت نیاز دارید کلیک کنید.
معرفی بهترین ابزار های رسمی گوگل برای سئو سایت
این ابزارها مستقیما از سوی گوگل منتشر و در اختیار شما قرار گرفته است. اگر به دنبال بهترین ابزار های سئو ایرانی بصورت رایگان هستید ما در مقاله ای جداگانه بهترین ابزارهای آنالیز سئو فارسی را بطور کامل معرفی کرده ایم.
-
ابزار سرچ کنسول گوگل Google Search Console
این ابزار برای متخصصین سئو، به دلیل تهیه گزارشات داده محور ابزاری منحصر به فرد است. با استفاده از این ابزار میتوان متوجه شد که چند صفحه از سایت شما ایندکس شده و همچنین مسائل امنیتی سایت را گزارش میدهد. یکی از ویژگیهای این ابزار پیدا کردن جایگاه کلمه کلیدی صفحه مورد نظرتان در نتایج موتورهای جستجو میباشد. علاوه بر این نشان میدهد چه تعداد افرادی از وب سایتتان با چه کلمه کلیدی دیدن کردند. این ابزار سایت را آنالیز کرده و مشکلات فنی چون: لینکهای ناخواسته منفی، کاهش نرخ کلیک، عدم تطابق با نسخه موبایل و… را گزارش میدهد. اگرعلاقه مند هستید پیشنهاد میکنیم بهترین ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی یا کیورد ریسرچ را برای شروع فعالیت سئو و تدوین استراتژی سئو بخوانید.
-
ابزار گوگل آنالیتیکس Google Analytics
بدون این پلتفرم، آنالیز وبسایت کار دشواری است. در عین حال که ابزاری رایگان است اطلاعات مفیدی از قبیل گزارش پنالتیهای سایت، مشکلات ترافیک سایت و… را در اختیارتان میگذارد. با نصب این ابزار میتوان گزارش ماهانه از وبسایت خود را تهیه کنید و اطلاعات سایت ذخیره شود اینکار مانع از دست رفتن اطلاعات میشود.
-
ابزار اسپم Google Analytics Referrer Spam Killer
با استفاده از این ابزار با وارد کردن حساب کاربری خود، سایتهای اسپم که به سایت شما ارجاع داده شده را شناسایی میکند و از بین میبرد.
-
ابزار بررسی سرعت سایت Google Page Speed Insights
ابزاری برای اندازهگیری سرعت صفحات سایت هم بهروی دسکتاپ و هم موبایل میباشد. “سرعت صفحه” یعنی مدت زمانی که طول میکشد تا مطالب یک صفحه بهطور کامل نمایش داده شود و نباید با سرعت سایت اشتباه گرفته شود. یکی از عوامل موثر در سرعت سایت ، استفاده از سرور و هاست مناسب برای وبسایت است. چند روز پیش در بلاگ تهران سایت ، در مورد تاثیر هاست در سئو، محتوایی منتشر کردیم که خواندن آن خالی از لطف نیست.
-
ابزار سرعت سایت Google PageSpeed Insights
سرعت نمایش مطالب یکی از عوامل مهم در رتبهبندی و افزایش بازدید وبسایتها میباشد این ابزار گزارشی از سرعت لود شدن اولین محتوا شامل عکس، متن و … بهروی صفحه (FCP) و سرعت نمایش محتوای DOM (DCL) میباشد و میگوید سرعت سایت شما مانند رعد و برق است یا مانند حلزون کند است. در واقع یک نوع گزارش تجربه کاربری کروم است و سهم کوچکی در آنالیز وبسایت دارد و باید در کنار ابزارهای دیگر استفاده شود.
-
ابزار ریسپانسیو Google Mobile-Friendly Testing Tool
پیشتر در مقالهای ، درباره اهمیت ریسپانسیو در سئو صحبت کرده بودیم. سئو نمایش سایت به روی گوشی از نظر گوگل اهمیت بالایی دارد با استفاده از این ابزار میتوان کارایی سایت خود به روی موبایل را مورد بررسی قرار دهید و مشخص کنید که آیا کاربران براحتی میتوانند از سایت شما بهروی موبایل و یا تبلیت خود استفاده کنند و یا اینکه سایت شما موبایل فرندلی و واکنشگراست؟ همچنین مشکلاتی مانند: کوچک بودن سایز متن و ناخوانا بودن آن و پلاگینهای ناسازگار و … را مشخص میکند. گوگل با بروزرسانی الگوریتمهای خود رتبه سایتهایی که ریسپانسیو نیستند را کاهش میدهد.
-
ابزار بررسی اسکیما Rich Results Test
با استفاده از این ابزار میتوان اطلاعات مربوط به استراکچر دیتاها را با توجه به سایت schema.org که از طرف گوگل پشتیبانی میشود را تست و مورد برررسی قرار داد و مشکلات کد نویسی اسکیما را قبل از پیاده سازی شناسایی کرد.
ابزار های حرفه ای سئو seo
این بخش تنها مخصوص کارشناسان مسلط به سئو خواهد بود. چرا که استفاده از این ابزار به کمی دانش فنی نیاز دارد.
-
ابزار سئو اسکریمینگ فراگ Screaming frog
میتوان از آن بعنوان بهترین ابزارهای آنالیز سئو تکنیکال نام برد. کافیست URL سایت را وارد کرده تا تمامی مشکلات فنی سایت را گزارش دهد این ابزار کمک میکند تا مشکلات زیر را رفع کنید:
- صفحات بدون عنوان
- متا تگهای بدون توضیح و کلمات کلیدی
- حجم بالای تصاویر
- کدهای دارای خطا
- URLهای شکسته
- خطاهای مربوط به Canonical
- مشکلات صفحهبندی
- مشکلات پیادهسازی سایتهای چند زبانه
- مشکلات ساختاری و معماری وبسایت
برای اینکه از تمامی این مشکلات در امان بمانید پیشنهاد ما به شما مراجعه طراحی وبسایت با یک تیم متخصص و حرفهای است، بر این اساس اگر علاقهمند به دانش طراحی وبسایت هستید به صفحه طراحی سایت در تهران سایت مراجعه نموده و برای مشاوره همین حالا با کارشناسان ما با شماره تلفن 02177711200 در تماس باشید.
-
ابزار GTMetrix
یک سیستم گزارشگیری از سرعت صفحات است، به کمک این ابزار میتوان درخواستهای صفحه و همچنین فایلهای css و جاوا اسکریپ که نیاز به بارگزاری دارند و دیگر عواملی که موجب کند شدن میشوند را شناسایی کرد و موجب بهبود سایت شد.
در واقع GTMtrix از زمانی که سایت شما لود میشود شروع به برررسی میکند و نشان میدهد کدام قسمت از وبسایت ایراد دارد تا با رفع آن سرعت سایت را افزایش دهید.
-
ابزار W3c Validator
این ابزار یک اعتبارسنج کد میباشد و نتایج را تفسیر میکند و باعث بهینه شدن سایت میشود. پیشتر در بلاگ تهران سایت درباره اهمیت اصول کدنویسی در سئو صحبت کرده بودیم.
-
ابزار حرفهای سئو SEMrush
این ابزار اطلاعات دقیقی در زمینه بررسیهای فنی و keyword research در اختیار کاربران میگذارد. همچنین ابزاری برای بررسی و تحلیل سایتهای رقیب از نظر سئو و تحلیل بازار است، که با استفاده از آن میتوان باعث سئو سایت خود شد.
-
ابزار حرفهای سئو Ahrefs
یک ابزار مهم در بررسی لینکها و تشخیص الگوهای لینک سازی میباشد. به کمک این ابزار میتوان نوع بک لینک ها (لینکهای پرخطر، لینکهای وب، شبکههای وبلاگی و…) و همچنین مشکلات انکر تکستها و بک لینکهای از دست رفته را شناسایی کرد.
ابزارهای جانبی بررسی سئو سایت
این ابزارها بصورت رسمی ارائه نشده اند اما میتواند طبق فاکتورهای جدیدی ، وبسایت شما را آنالیز کنند.
-
ابزار برنامه نویسی Web Developer Toolbar
این ابزار افزونه رسمی فایرفاکس است و کاربرد اصلی آن تشخیص مشکلات مربوط به کدنویسی و مشکلات مربوط به پیاده سازی JavaScript و CSS است. به کمک این ابزار میتوان Alt تصاویر، عکسهای ناقص و معیوب و اطلاعات مرتبط به متا تگها و response header را مشاهده کرد.
-
ابزار سنجش سرعت سایت WebPagetest
یکی از ابزارهای آنالیز سئو برای بررسی سرعت سایت است، از جمله مواردی که با این ابزار میتوان تست کرد:
- تست سرعت با استفاده از نمودار آبشاری
- تست سرعت سایت رقیب بههمراه ویدئوهای سرعت سایت رقبا
- تشخیص مدت زمان نمایش کامل سایت
- زمان شروع رندر صفحه
- تعیین مدت زمان دریافت اولین بایت از سمت سرور (TTFB)
- عناصر شی گرا سند (DOM)
- این ابزار ارتباط بین اجزا فنی سایت را به منظور حصول نتیجه نهایی که همان زمان نمایش سایت است را مشخص میکند.
-
ابزار Majestic
ابزاری در زمینه لینکسازی سئو میباشد و مانند Ahrefs در زمینه تشخیص الگوهای لینکسازی و تهیه گزارش از تمام لینکهای موجود در پروفایل سایت کاربرد دارد.
-
ابزار ماز Moz Bar
این ابزار یک سایت را از جنبههای مختلف مانند: قدرت صفحه، زمان نمایش کامل صفحه، قدرت دامنه، بررسی وضعیت کدهای متا تگ و social open , graph coding و بررسی وضعیت cache گوگل، استراکچر دیتا، وضعیت HTTP , HTTPS مورد بررسی قرار میدهد.
-
ابزار Barracuda Panguin
این ابزار علت پنالتی شدن سایت را مشخص میکند اما نه قاطعانه! این ابزار به حساب گوگل آنالیتیکس متصل میشود و با مقایسه دادههای قبل و بعد از جریمه گوگل فقط دلایل احتمالی جریمه را مشخص میکند.
-
ابزار Google XML Sitemaps
برای ایجاد نقشه سایتهایی در طراحی سایت با وردپرس بصورت سئو فرندلی میباشد که بطور خودکار بهینه میشود. این ابزار مانند یوست سئو میباشد و اگر از یوست استفاده کردید دیگر نیازی به استفاده از google xml sitemaps ندارید. درباره وردپرس چیست بیشتر بخوانید.
-
ابزار BrightLocal
ابزاری کاربردی برای بهینه سازی یک بیزینس محلی میباشد. هرچند که یک ابزار فنی تلقی نمیشود اما به کمک آن میتوان مشکلات فنی پروفایل سئو محلی سایت را شناسایی کرد.
-
ابزار All In One Seo Pack
این ابزار بعنوان جایگزین یوست سئو میباشد و نسبت به آن ویژگیهای متفاوت دیگری هم دارد مانند: پشتیبانی از تگهای کانونیکال، مسدود کننده رباتهای بد.
-
Botify
یک ابزار غیر رایگان و عالی برای بررسی تکنیکال سئو میباشد.botify به تشخیص هدف کاربر از جستجو و بهینهسازی فنی سایت از طریق تحلیل کلمات کلیدی مشهور است. از کاربردهای آن میتوان به بررسی خطا کدهای html، تعداد کلیکها و سرعت بارگزاری محتوا در سایت اشاره کرد. botify کارآمدترین ابزار تحلیل به شمار میرود.
-
Browseo
ابزاری رایگان برای بررسی تکنیکال سئو میباشد. با استفاده از آن میتوان مشاهده کرد که خزندههای گوگل متفاوت از کاربران سایت شما را مشاهده و بررسی میکنند.
-
DareBoost
یک ابزار قوی برای بررسی سرعت بارگزاری در سایت میباشد و شما را برای حل مشکلات مربوط به سرعت راهنمایی میکند. از این ابزار بصورت رایگان اما بطور محدود میتوان استفاده کرد و برای استفاده از امکانات بیشتر باید هزینه پرداخت کنید.
-
HeadMasterSeo
این ابزار لیستی از صفحاتی که در سایتتان دارای مشکل است را پیدا میکند و نمایش میدهد. مشکلاتی مانند: اینکه صفحاتی که ایندکس کردید آیا
- توسط robots.txt مسدود شده یا خیر؟
- ریدایرکت 301 بصورت صحیح انجام شده یا خیر؟
- بررسی آدرسهای تگ کنونیکال
-
Forecheck
یک ابزار غیر رایگان برای سئو سایت میباشد. با کمک این ابزار مواردی را که باعث میشود وب سایت شما در نتایج موتور جستجو کاهش رتبه بگیرد را ردیابی و بصورت رنگی گزارش میدهد، به این صورت که کدام رنگ مرتبط به خطا و کدام رنگ مرتبط به مشکلات سایت میباشد و بدین ترتیب میتوانید الویتبندی کنید.
-
Open Seo Stats
این افزونه اطلاعاتی چون تعداد صفحات ایندکس شده، سرعت بارگزاری صفحات، رتبهبندی الکسا در اختیار قرار میدهد.
-
Excel
اکسل نیز یک ابزار فنی برای بهینهسازی سایت تلقی میشود که با ابزارهای خود باعث سرعت بخشی به سایت میشود. بسیاری از کارشناسان سئو از کارایی این ابزار بیاطلاع هستند.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی تعدادی از ابزارهای آنالیز سئو پرداخته شد. ابزارهای زیاد و کارآمدی از بررسی لینک گرفته تا شناسایی مشکلات فنی سایت وجود دارد که باعث بهینهسازی سایت میشود. پس کمبود ابزارهای آنالیزی هیچ معنا و مفهومی ندارد، انتخاب بهترین ابزار برای سئو سایت وجه تمایز بین یک متخصص سئو با فرد عادی است.
بدون دیدگاه