دوشنبه 12 اردیبهشت 1401 زمان خواندن : محاسبه نشده تهران سایت

کنونیکال
به این پست امتیاز دهید

کنونیکال برچسبی در کد منبع یک صفحه است؛ که به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که یک نسخه اصلی از صفحه وجود دارد. تگ‌های کنونیکال در Seo استفاده می‌شوند تا به موتورهای جستجو کمک کنند URL صحیح را فهرست و از محتوای تکراری جلوگیری کنند.

به عبارت دیگر، اگر محتوای مشابهی در URL های مختلف دارید، می‌توانید از canonical tags استفاده کنید تادقیقاً برای گوگل مشخص کنید کدام نسخه اصلی است و باید ایندکس شود. اگر یک canonical URL به درستی علامت‌گذاری شده باشد، موتورهای جستجو فقط این منبع را فهرست می‌کنند، درست به این معنا که می‌توان از مشکلات محتوای تکراری جلوگیری کرد.

 

کنونیکال

کنونیکال چیست؟

برای مثال:

دو URL زیر دارای محتوای یکسانی هستند:

https://www.example.com/example.htm
https://www.example.com/examplepage/?session_id=xyz.htm

اولین آدرس، منبع استاندارد است و دومین آدرس نوشته شده مربوط به فروشگاه‌های آنلاین است که با استفاده از آن داده‌های مربوط به کاربر را به عنوان مثال ذخیره می‌کنند.
از آنجایی که URL اول مهمتر است، باید به عنوان نسخه متعارف یا کنونیکال مطرح شود و تگ کنونیکال باید در عنصر head URL دوم برای ارجاع به صفحه اول قرار داده شود.
این به گوگل و سایر موتورهای جستجو نشان می‌دهد که URL اول مهم‌تر است و باید در SERP خزیده و فهرست شود.

در این مثال، تگ canonical در متادیتای URL دوم قرار می‌گیرد و به شکل زیر نمایش داده می‌شود:

<link rel=”canonical” href=”https://www.example.com/examplepage.htm”> />

برچسب‌ها و صفحه‌بندی canonical

هنگام صفحه‌بندی وب‌سایت‌ها با “rel= next” و “rel= prev”، هر صفحه باید از طریق canonical به خود مراجعه کند، یا باید یک صفحه “view-all” وجود داشته باشد که در آن همه محصولات در یک صفحه قابل مشاهده باشند. این امر تضمین می‌کند که صفحات پیوند داده شده به آن صفحات صفحه‌بندی شده نیز می‌توانند توسط خزنده‌های موتور جستجو پیدا شوند.

تگ‌های canonical و  hreflang

اگر وب‌سایتی از hreflang استفاده کند، URL ها یا باید با یک تگ کنونیکال به خودشان اشاره کنند یا اصلاً نباید از تگ کنونیکال استفاده کنند. اگر از هر دو تگ hreflang و canonical استفاده شود، گوگل سیگنال‌های متناقضی دریافت می‌کند. زیرا تگ hreflang نشان می‌دهد که نسخه زبان دیگری در دسترس است، در صورتی که تگ canonical این نسخه را به URL اصلی تبدیل می‌کند.

تگ‌های canonical و Noindex

با noindex tag، مدیران وب‌سایت‌ها می‌توانند به گوگل بفهمانند که URL نباید ایندکس شود. اگر یک تگ کنونیکال به این صفحه اشاره داشته باشد، گوگل سیگنال‌های نامشخصی دریافت می‌کند، زیرا URL کنونیکال صفحه مربوطه‌ای است که مدیر وب می‌خواهد Index شود. بنابراین مدیران وب‌سایت‌ها باید بین استفاده از تگ canonical و noindex تصمیم خود را بگیرند.

بیشتر بخوانید :
هک رشد چیست؟

خطاهای متداول تگ canonical

آیا canonical tags کار می‌کنند؟ بله کاملاً، اما فقط در صورتی که بدانید چگونه از آنها استفاده کنید!

تگ‌های Canonical قدرتمند هستند، با این حال اگر به اشتباه اعمال شوند دردسر ساز خواهند بود. در اثر استفاده نا به جا از این تگ‌ها، وب‌سایت‌ها یا صفحات خاصی از یک سایت ممکن است به طور کامل توسط Google نادیده گرفته شوند، که می‌تواند یک فاجعه بزرگ برای ترافیک سایت و فروش باشد.

قبل از اجرای یک تگ canonical که به صفحه دیگری اشاره می‌کند، یک وب مستر ابتدا باید بداند که آیا محتوا در واقع یکسان است یا خیر و سپس خود را برای خطاهای رایج تگ کنونیکال آماده کند تا بتواند آنها را به موقع برطرف کند.

خطاهای رایج عبارتند از:

  • یک URL کنونیکال با کد وضعیت 404 پاسخ می‌دهد. URL های کنونیکال باید همیشه در دسترس باشند، زیرا خطای 404 باعث سردرگمی خزنده می‌شود.
  • ترکیب تگ‌های «noindex» یا «disallow» یا «nofollow» و URL های canonical مناسب نیستند و توصیه نمی‌شود.
  • عنصر canonical link در بدنه یک سند است و نباید به طور مکرر در داده‌های متا استفاده شود.
  • یک مسیر نسبی به عنوان یک عنصر canonical link مشخص می‌شود. این  موضوع ممکن است باعث تفسیر اشتباه ربات گوگل شود و تأثیر خود را از دست بدهد. به همین خاطر، link همیشه باید به عنوان یک URL کامل در تگ canonical مشخص باشد.

اهمیت برای سئو

برچسب‌های canonical به موتورهای جستجو اطلاع می‌دهند، که یک منبع استاندارد یا صفحه مرتبط‌ وجود دارد، که به حل مشکلات مربوط به محتوای مشابه یا تکراری کمک می‌کند.
همانطور که می‌دانید محتوای تکراری بر سئو سایت تأثیر منفی می‌گذارد و می‌توان آن را با استفاده از جستجوگر محتوای تکراری یا با اجرای یک خزیدن با فناوری رایگانی مانند Ryte شناسایی کرد.

Ryte یک گزارش اختصاصی کامل، نسبت به تگ‌های canonical دارد؛ که به سرعت مروری بر مشکلات احتمالی بر تمام canonical tag های اجرا شده در وبسایت شما را ارائه می‌دهد و به شما این امکان را می‌دهد که وضعیت کدهای canonical را استفاده و دسته‌بندی هدف را بررسی کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *