جمعه 16 اردیبهشت 1401 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

دامنه سایت
به ما امتیاز بدهید

دامنه سایت درواقع نام اختصاصی سایت شما می‌باشد، نامی که سایت و کسب و کار شما را به کاربران معرفی می‌کند. از اقدامات مهمی که شما باید در شروع کسب و کارتان به آن توجه کنید انتخاب یک نام اصولی و استاندارد برای دامنه سایت است.

نحوه انتخاب دامنه سایت

در ابتدا باید بگوییم دامنه سایت شما باید یکسری ویژگی‌های مهم را دارا باشد، زیرا بر روی سئو سایت شما تاثیرگذار خواهد بود. نام دامنه باید کوتاه و تلفظ آن آسان باشد. نام دامنه سایت باید طوری انتخاب شود که کاربر با خواندن آن متوجه شود که کسب و کار شما در چه زمینه‌ای است. بعد از کاربر حالا نوبت موتورهای جستجو است! موتورهای جستجو از نام دامنه شما و کلمه کلیدی که در آن وجود دارد به عنوان یک عامل در رتبه‌بندی سایتتان استفاده می‌کنند. پس نام دامنه باید بر اساس اصول سئو باشد. با ما همراه باشید تا نحوه انتخاب اصولی دامنه را مفصل توضیح دهیم:

دامنه سایت

دامنه سایت

ویژگی‌ های نام دامنه سایت

نام دامنه سایت شما به دلیل اینکه بر وضعیت سئو سایتتان اثر گذار است باید دارای یکسری ویژگی‌ها باشد، که این ویژگی‌ها شامل:

  1. نام دامنه باید معرفی کننده سایت و کسب و کار شما باشد: نام دامنه شما درواقع برای کاربر معرفی کننده سایت شما است، پس زمانی که کاربر  نام دامنه شما را می‌خواند باید متوجه شود که وب سایت در چه زمینه‌ای فعالیت دارد. در واقع باعث ایجاد یک شناخت نسبی برای کاربر می‌شود. شما می‌توانید نام برند یا نام تجاری خود را به عنوان نام دامنه انتخاب کنید.
  2. نام دامنه سایت باید کوتاه و به راحتی قابل خواندن باشد. کوتاه بودن نام دامنه به این منظور است که وقتی کاربر نام دامنه شما را می‌بیند در ذهنش باقی بماند. نام دامنه باید به راحتی تلفظ شود و برای کاربر واضح و مشخص باشد.
  3. از خط فاصله در نام دامنه استفاده نکنید. برای انتخاب نام بهتر است از ترکیب چند کلمه استفاده نشود ولی اگر نام تجاری شما از چند کلمه تشکیل شده است به هیچ عنوان از خط فاصله استفاده نکنید و کلمات را پشت‌ هم تایپ کنید چون ممکن است گوگل شما را با اسپم اشتباه بگیرد.
  4. استفاده از کلمات کلیدیدر نام دامنه: همانطور که می‌دانید نام دامنه شما بر روی سئو سایتتان تاثیرگذار است پس سعی کنید در نام دامنه از کلمات کلیدی خود استفاده کنید. وجودکلمات کلیدی در دامنه به کاربر نشان می‌دهد که محوریت سایت شما چیست. همچنین موتورهای جستجو با استفاده از کلمه کلیدی، دامنه شما را به راحتی شناسایی و بررسی می‌کنند.
  5. از اعداد در دامنه سایت استفاده نکنید: استفاده از اعداد و دیگر علائم تلفظ نام دامنه شما را دشوار می‌سازد و روی سئو سایتتان تاثیر منفی می‌گذارد.
  6. ترکیب چند کلمه  کار اشتباهی است: استفاده از چند کلمه در دامنه سایت هم خوانش نام دامنه شما را دشوار می‌کند هم باعث می‌شود که شما از خط تیره بین فواصل کلمات استفاده کنید. هردو مورد تاثیر منفی بر روی سئو شما خواهد داشت.
  7. توجه کنید دامنه تکراری نباشد: اگر نام دامنه شما تکراری باشد و قبلا مورد استفاده قرار‌گرفته است هم کاربران دچار اشتباه می‌شوند و هم بر روی سئو سایت شما تاثیر منفی می‌گذارد. پس قبل از اینکه نام دامنه‌تان را بگذارید حتما بررسی کنید که مشابه آن نام تجاری یا نام دامنه وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید :
آشنایی با الگوریتم رنک برین

انواع پسوند دامنه سایت

  1. دامنه (com.) : این دامنه که یک دامنه جهانی و بسیار پرکاربرد است، برای ایرانی‌ها هزینه‌بر می‌باشد زیرا باید ماهیانه به دلار شارژ شود.
  2. دامنه (ir.) : از لحاظ مالی و هر پارامتر دیگری این دامنه یک دامنه مناسب برای ایرانی‌ها است، اما مشکلش این است که دامنه توسط گوگل Google Ads شناخته نمی‌شود این باعث آسیب دیدن کسب و کارها می‌شود.
  3. دامنه (uk.) : استفاده از این دامنه بسیار محدود است زیرا تنها زمانی می‌توانید از آن استفاده کنید که ساکن انگلیس باشید و محتوای شما باید به زبان انگلیسی باشد.
  4. gov : از این پسوند برای دامنه سایت‌‌هایی که مختص دولت می‌باشد استفاده می‌شود.
  5. edo : این پسوند مناسب سایت‌های آموزشی است. تمام سایت‌های آموزشی از این دامنه استفاده می‌کنند.
  6. biz : از این پسوند برای دامنه سایت‌های تجاری استفاده می‌شود.
  7. info : این پسوند مختص دامنه سایت‌هایی می‌باشد که محتوای آنها اطلاع‌رسانی می‌باشد.
  8. org : از این پسوند برای دامنه سایت سازمان‌های خصوصی و غیرتجاری استفاده می‌شود.
  9. Mobi: این پسوند مختص شرکت‌ها و تجارت‌های مختص به حوزه موبایل می‌باشد.
  10. Travel : پسوندی است مختص به سایت‌هایی که در زمینه مسافربری فعالیت دارند.
  11. name : اشخاصی که می‌خواهند برای خود یک سایت شخصی به نام خود طراحی کنند از این پسوند می‌توانند استفاده کنند.
  12. (net.) : این پسوند برای شرکت‌ها و سایت‌هایی است که خدمات اینترنتی ارائه می‌کنند.

در نهایت شما برای انتخاب پسوند نام دامنه سایت خود، باید متناسب با حوزه فعالیتتان عمل کنید. یعنی بررسی کنید چه نوع پسوندی مناسب حوزه‌کاری شما می‌باشد.

تاثیر دامنه سایت بر سئو

همانطور که می‎‌دانید هنگامی که وب‌سایتی را طراحی می‌کنید یکی از مراحل اصلی ساخت دامنه و نام‌گذاری دامنه است. نام دامنه تنها یک نام معمولی و ساده نیست بلکه مبحثی تأثیر گذار بر سئو سایت می‌باشد پس باید در انتخاب آن تمام اصول و قواعد را رعایت کنید تا بتوانید یک نام استاندارد انتخاب کنید.

یکی دیگر از مسائلی که باید بدانید این است که گوگل برای نام دامنه 4 تا 8 کاراکتر را در نظر گرفته است. پس سعی کنید نام دامنه‌تان را بیش از این تعداد نگذارید. مسئله دیگری که برای گوگل حائز اهمیت است عمر دامنه می‌باشد. گوگل به دامنه‌هایی که قدیمی‌ترند و به اصطلاح عمر بیشتری دارند اهمیت بیشتری می‌دهد. یعنی هر چه‌قدر عمر دامنه بیشتر باشد می‌تواند از سمت گوگل امتیاز بهتری کسب کند.

یکی دیگر از موارد مهم از نظر گوگل، دامنه whois می‌باشد. مجموعه‌ای است که در آن فاکتورهایی مانند: تاریخ ثبت دامنه، تاریخ انقضا، آدرس سرور، عمر یک دامنه سایت و از این قبیل اطلاعات را نمایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید :
راهنمای کامل تگ های متا Meta در سئو

سخن آخر

شما باخواندن این مقاله به نحوه انتخاب نام دامنه سایت بر اساس اصول سئو آشنایی پیدا کردید و دانستید که دامنه‌تان باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد و برای نام دامنه خود چگونه بهترین را انتخاب کنید که مورد تایید گوگل باشد. شما با رعایت تمام این اصول و قواعد می‌توانید به‌راحتی دامنه‌ای انتخاب کنید که بر سئو سایتتان تاثیر مثبت داشته‌ باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *