یکشنبه 19 دی 1400 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

الگوریتم موبایل فرست ایندکس
به ما امتیاز بدهید

الگوریتم موبایل فرست ایندکس چیست؟

پیش‌تر درباره لیست الگوریتم های گوگل، محتوایی در بلاگ منتشر کرده بودیم آشنایی با الگوریتم لازمه یادگیری یا انجام خدمات سئو و بهینه سازی سایت می‌باشد. در این مقاله قصد داریم تا یکی از الگوریتم‌های محبوب و پرقدرت از این لیست را به شما معرفی کنیم. در سال‌های اخیر، جوامع بشری همواره مورد هجوم موج زیادی از داده‌ها قرار گرفته اند به طوری که تشخیص اطلاعات درست و موثق به کار دشواری تبدیل شده است. الگوریتم موبایل فرست ایندکس هم یکی از موضوعاتی است که داده‌های زیادی در مورد آن منتشر شده است اما نمیتوان از صحیح بودن این اطلاعات، اطمینان پیدا کرد.

موبایل فرست ایندکس

موبایل فرست ایندکس

الگوریتم موبایل فرست ایندکس چگونه کار میکند؟

پیش از اینکه به نحوه‌ی کار کردن این الگوریتم بپردازیم، باید درمورد چیستی این الگوریتم، صحبت کنیم. موبایل فرست ایندکس به این معنی است که پیش از اینکه نمونه‌ی دسکتاپ سایت، ایندکس شود، در مرحله‌ی اول نسخه‌ی موبایلی صفحات وب توسط گوگل بررسی و ایندکس میشود و به طبع آن از نسخه‌ی موبایلی برای رتبه‌بندی صفحات وب‌ها استفاده میکند. درواقع این کار منطقی تر است زیرا درحال حاضر درصد زیادی از مردم جستجوهای خود را با موبایل خود انجام میدهند؛ بنابراین بدیهی است که Googlebot ابتدا به سراغ صفحاتی برود که برای موبایل‌های هوشمند و Smart Phone ها مناسب تر هستند، برود.

الگوریتم موبایل فرست ایندکس چه تاثیری بر سئوی صفحات وب دارد؟

درحقیقت، هیچ اجباری برای مدیران وبسایت‌ها وجود ندارد که صفحات وب خود را برای موبایل‌ها، ریسپانسیو کنند؛ اما انجام اینکار بسیار مهم است و این الگوریتم اهمیت نمونه‌ی ریسپانسیو برای موبایل را بسیار بیشتر از قبل کرده است.

بدیهی است که در صورت جستجوی یک عبارت در گوگل، هنوز هم یک لیست از نتایج را مشاهده میکنید و اگر در نتایج گوگل باشید، یک نشانی اینترنتی از صفحات وب شما به کاربر نمایش داده خواهد شد. بنابراین توجه کنید که پس از ارائه ی الگوریتم موبایل فرست ایندکس، نیازی نیست که یک صفحات وب جداگانه برای موبایل طراحی کنید. این الگوریتم به این معنی است که گوگل در درجه‌ی اول و پیش از ایندکس کردن دیگر نمونه‌های صفحات وب که برای دستگاه‌های دیگری بهینه شده اند، ابتدا نمونه‌ی بهینه شده برای موبایل را ارزیابی و ایندکس میکند.اگر وبسایت شما آدرس‌های  URL متفاوتی برای ورژن تلفن‌های هوشمند و دسکتاپ دارد، گوگل آدرس URL  را به کاربران موبایل و آدرس URL دسکتاپ را به کاربران دسکتاپ ارائه میدهد.

بیشتر بخوانید :
الگوریتم موبایل گدون چیست؟

الگوریتم گوگل موبایل فرست ایندکس

  • در مرحله‌ی اول مطمئن شوید که Googlebot میتواند به محتوای صفحات وب شما دسترسی داشته باشد و آن را crawl کند. هنگامی که مشغول بهینه‌سازی و به‌روزرسانی وب سایت برای نمونه‌ی موبایل هستید، از همان متاروبات‌هایی استفاده کنید که در ورژن دسکتاپ استفاده کرده اید. اگر از متریال و کدهای متفاوتی برای تلفن‌های هوشمند استفاده میکنید (مخصوصاً تگ‌های noindex یا nofollow)، ممکن است در روند ایندکس کردن صفحات وب توسط گوگل، اختلال ایجاد کنند.
  • پس از اینکه از یکسان بودن کدها در دو نسخه‌ی دسکتاپ و موبایل مطمئن شدید، توجه خود را به محتوای اولیه معطوف کنید. درواقع محتوای اولیه‌ی صفحات وب را به شکلی طراحی نکنید که مبتنی بر واکنشی از سوی کاربر باشد زیرا احتمال اینکه کاربر با این محتوا تعامل خاصی (مثل تایپ کردن و کلیک کردن بر روی یکی از اجزای صفحه) برقرار کند کم است. علاوه‌براین، خزنده‌های گوگل نمیتوانند این نوع از محتوا را شناسایی کنند.
  • بسیار مهم است که بعد از الگوریتم موبایل فرست ایندکس، به Google اجازه دهید تا منابع شمارا بخزد و بررسی کند. در برخی از صفحات وب‌ها، لینک‌های متفاوتی در نمونه‌ی منو بایل و دسکتاپ قرار دارند. مطمئن شوید که لینک‌ها در هردو نمونه یکی اند زیرا از نظر گوگل این مسئله ای مهم است.
  • پس از ارائه‌ی الگوریتم موبایل فرست ایندکس، حتما محتوای ورژن تلفن‌های هوشمند و دسکتاپ موبایل را یکسان قراردهید و اگر نمونه‌ی موبایل صفحات وبتان نسبت به نمونه‌ی دسکتاپ، محتوای کمتری دارد، سریعا آن را به روزرسانی کنید. برای بالابردن سطح UX صفحات وب میتوانید برخی از بخش‌های نسخه‌ی موبایل را تغییر دهید و برای مثال نوع منو را به همبرگری تغییر دهید اما نمیتوانید محتوای کمتری را در آن بگذرید. حتما اطمینان حاصل کنید که نمونه‌ی موبایلی وبسایتتان نمونه ای از نمونه‌ی دسکتاپ وب سایتتان است.

ساختار داده‌های موجود در صفحات وب را بررسی کنید زیرا بعد از الگوریتم موبایل فرست ایندکس، هیچ چیز مانند سابق نیست. اما این الگوریتم چه تاثیری بر سایت دارد؟ اگر به نکات زیر دقت کنید هیچ مشکلی با الگوریتم موبایل فرست ایندکس نخواهید داشت.

الگوریتم موبایل فرست ایندکس

نکاتی برای به روز کردن سایت با الگوریتم موبایل فرست ایندکس

    • اگر توصیه‌های قبلی ما در مورد الگوریتم موبایل فرست ایندکس، را رعایت کرده باشید، محتواهای یکسانی در نمونه‌ی موبایل و دسکتاپ گذاشته اید بنابراین، باید آیتم‌های زیر را بررسی کنید تا مطمئن شوید که محتواهای شما از ساختار مناسبی برخوردارند.
    • در ابتدا بررسی کنید که وبسایت موبایل و دسکتاپ، محتوای یکسانی داشته باشد و در صورتی که میخواهید نوع داده‎‌هایی که به نسخه‌ی موبایل سایتتان اضافه میکنید را اولویت بندی کنید، از Breadcrumb، Product و VideoObject استفاده کنید.
    • که بسیاری از صفحات وب‌ها نمونه‌ی موبایل و دسکتاپ، آدرس URL متفاوتی دارند اما نکته‌ی دیگری که باید بدانید این است که در انتهای آدرس URL ، بخش‌هایی وجود دارند که با علامت # از هم جدا شده اند. این بخش‌های انتهایی URL در ورژن‌ تلفن‌های هوشمند فاجعه است بنابراین هرچه زودتر آنها را از وبسایت حذف کنید.
    • مطمئن شوید که عنوان صفحات وب و توضیحات متای مناسب و یکسانی برای هر دو نمونه نوشته باشید.
    • محل قرارگیری تبلیغات وب سایت خود را بررسی کنید و در صورت نیاز موقعیت مکانی آن را تغییر دهید. همانطور که میدانید تبلیغات در بالای صفحه‌ی دسکتاپ بسیار رایج است اما تبلیغات در بالای صفحه‌ی موبایل میتواند موجب شود کاربر UX و تجربه‌ی بدی را از صفحات وب ما داشته باشد.
    • کیفیت تصویر بسیار مهم است زیرا تصویر نمایش موبایل‌ها بسیار کوچکتر از دسکتاپ‌ها اند بنابراین اگر از تصویری بی کیفیت استفاده کنید، نتیجه‌ی جالبی نمیگیرید.
    • برای عکس‌ها از قالب و فرمتی استفاده کنید که میدانید توسط اکثر گوشی‌های موبایل پشتیبانی میشوند. اگر صفحات وب خود را برای گوگل بهینه سازی کرده اید، باید بدانید که Google از تصاویر svg پشتیبانی میکنند.
    • از URL هایی که هربار پس از استفاده دستخوش تغییر میشوند استفاده نکنید زیرا گوگل برای پردازش کردن این تصاویر و URL ها به مشکل برمیخورد.
    • پس از ارائه ی الگوریتم موبایل فرست ایندکس، حتما برای تمامی تصاویر موجود در وب سایت(چه ورژن دسکتاپ و چه ورژن تلفن‌های هوشمند) Alt های مشابهی بنویسید.
    • نمونه‌ی موبایل خود را بررسی کنید تا در آن هم از محتواها، عناوین و عکس‌هایی استفاده کنید که در نمونه‌ی دسکتاپ استفاده کرده اید.
    • اگر میخواهید در صفحات وب خود ویدیو بگذارید، بسیار مهم است که این ویدیو را در کدام قسمت از صفحه قرار میدهید. برای مثال اگر ویدیو و عکس را در قسمتی از صفحات وب بذارید که کاربر در نگاه اول آنهارا نبیند، ممکن است باعث کاهش رتبه‌ی ویدیو در وبسایت شود.
    • یک فرمت خاص برای ویدیو انتخاب کنید که اکثر تلفن‌های هوشمند، آن را پشتیبانی کنند. همچنین هنگام بارگذاری آنها از تگ‌هایی مثل <video>، <embed>، یا <object> استفاده کنید زیرا این تگ‌ها برای گوگل شناخته شده تر اند.
    • دستورالعمل‌های robots.txt یکسان برای نمونه‌ی موبایل و دسکتاپ استفاده کنید، زیرا این فایل به شما این امکان را میدهد که مشخص کنید کدام بخش‌های وبسایت باید crawl شود یا خیر.
    • خطاهای هر دو نسخه از وبسایت را برطرف کنید زیرا وجود خطاها بخصوص در نمونه‌ی موبایل میتواند باعث افت رتبه‌ی صفحات وب شوند. علاوه براین، حتما یک تلفن‌های هوشمند موبایل برای وب سایتتان فعال کنید زیرا بعد از الگوریتم موبایل فرست ایندکس، نداشتن این نمونه، موجب پایین آمدن رتبه‌ی وب سایت خواهد شد.
بیشتر بخوانید :
لینک UTM چیست؟

سخن آخر

در این مقاله در مورد الگوریتم موبایل فرست ایندکس، صحبت کردیم و دانستیم که این الگوریتم به معنای پایان راه نیست و تنها به این معنیست که گوگل ابتدا ورژن موبایلی سایت شمارا بررسی خواهد کرد بنابراین اگر میخواهید الگوریتم موبایل فرست ایندکس، تمامی سئوی سایتتان را تغییر ندهد، باید خودتان را با الگوریتم موبایل فرست ایندکس، وفق دهید و سایتتان را تغییر دهید. در مواجه با جدیدترین الگوریتم های گوگل، تنها دو راه داریم اینکه آنهارا بپذیریم و خود را با آنها وفق دهیم و دیگری اینکه در مقابل تغییر مقاومت کنیم و شاهد از دست دادن رتبه‌ی سایتمان باشیم. اغلب افراد راه دوم را برمیگزینند زیرا این راه به بهبود سایت کمک میکند و دقیقا به همین دلیل هم هست که توصیه ی ما به شما همین راه است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *