چهارشنبه 11 اسفند 1400 زمان خواندن : دقیقه
فهرست مطالب
ریدایرکت 301 چیست؟
ریدایرکت 301 یک کد وضعیت HTTP بشمار میآید که توسط یک وب سرور به مرورگر ارسال میشود. از کد وضعیتهای HTTP میتوان به خطای 404 (یافت نشد!)، 403 (ممنوع!)، 500 (خطای سرور!) اشاره کرد. 301 یک تغییر مسیر دائمی از یک URL به URL دیگر است. یعنی هنگامی که کاربران URL قدیمی را سرچ میکنند بطور خودکار به URL جدید سایت متصل میشوند. redirect 301 تمام قدرت سایت را از URL قدیمی به URL جدید منتقل میکند. ریدایرکت 301 بیشتر زمانی استفاده میشود که یک صفحه از وبسایت بصورت دائم حذف یا منتقل شود. نقش کلیدی دیگری که ریدایرکت301 اجرا میکند در موتورهای جستجو است. داشتن کدهای وضعیت مفید که به درستی نشان میدهد محتوا به کجا انتقال یافته است. برای موتورهای جستجو مانند Google و Bing این امکان را فراهم میکند تا فهرست خود را بهروز نگه دارند. به این دلیل redirect 301 برای سئو سایت مهم بشمار میرود.
ریدایرکت redirect چیست؟
ریدایرکت redirect یا همان تغییر مسیر فرآیندی است که یک URL را به URL دیگر منقل میکند. اگر URL سایت خود را تغییر میدهید، باید اقدامات لازم را انجام دهید تا مطمعن شوید بازدیدکنندگان شما به آدرس جدیدتان منتقل میشوند. در دنیای وب به این تغییر مسیر، 301 میگویند. ریدایرکت راهی برای منتقل کردن کاربران و موتورهای جستجو به URL ای متفاوت از آنچه جستجو کردهاند، میباشد. سه ریدایرکت پرکاربرد عبارتند از: 301، 302، متارفرش. پیشنهاد میکنیم مقاله صفر تا صد آموزش ریدایرکت چیست و چه اهمیتی در سئو دارد را بخوانید.
نحوه عملکرد redirect 301 چگونه است؟
برای راحتی کاربران، میتوانید از سرور بخواهید بازدیدها را از URL قدیمی به مکان جدید شما با استفاده از ریدایرکت 301 انجام دهد. زمانی که سعی میکنید از URL قدیمی بازدید کنید، سرور کد وضعیت 301، پیام Permanently Moved را ارسال میکند. سپس شما را به آدرس جدید منتقل میکند. این اتفاق بهقدری سریع رخ میدهد که معمولاً آنرا حس نمیکنید. ممکن است متوجه شوید که URL با آدرسی که روی آن کلیک کرده یا تایپ کردهاید تفاوت دارد. یا ممکن است یک پسوند مرورگر مانند Ayima Redirect Path داشته باشید که به شما اطلاع میدهد، چه زمانی به آدرس جدید هدایت شدهاید.
چه زمانی از ریدایرکت 301 استفاده میکنیم؟
در ادامه به مواردی که منجر به استفاده از ریدایرکت 301 میشود، اشاره میکنیم:
- تغییر URL
ممکن است URL اصلی شما ضعیف باشد یا بخواهید ساختار URLهای قدیمی وبسایت خود را دوباره سر و سامان دهید در این زمان میتوانید از ریدایرکت 301 استفاده کنید. - بازآفرینی بخشی از محتوا
گاهی اوقات، ممکن است بخواهید به طور کامل محتوای قدیمی خود را در یک صفحه جدید پیادهسازی کنید. مثلاً زمانی که میخواهید از قالب وب کاملاً متفاوت استفاده کنید. در اینصورت، باید مطمئن شوید که یک تغییر مسیر ساده 301 را از URL قدیمی به URL جدید خود انجام دادهاید. وقتی این مورد اجرا شد، حتما صفحه قدیمی خود را لغو و بایگانی کنید. - ادغام چند محتوا با موضوع یکسان
هنگامی که چند محتوا با موضوع تقریباً یکسان دارید که بر سر کلمه کلیدی مشابه رقابت میکنند، ممکن است تصمیم به ادغام آنان بگیرید. با این حال نمیخواهید ارزشی که این صفحات قبل از ادغام، در موتورهای جستجو کسب کردهاند از بین برود، در این هنگام با یک ریدایرکت 301 ارزش صفحات قدیمی را به صفحهی جدید که شامل ادغام چندین صفحهی قبل میباشد، منتقل میکنیم.
- تغییر دامنه وب سایت
اگر دامنهی وبسایت خود را تغییر میدهید، برای تک تک صفحات وبسایتتان باید تغییر مسیر 301 را اجرا کنید. اگر ساختار سایت ثابت باشد اجرای 301 آسان است. اگر ساختار و محتوای سایت در حال تغییر باشد باید از روشهای معقولی برای redirect 301 استفاده کنید. ریدایرکت 301 بصورت صفحه به صفحه از دامنهی قبلی به دامنهی جدید، میبایست از URL اصلی انجام شود.
حالا که راجع به تغییر دامنه وبسایت باهم صحبت کردیم به شما پیشنهاد میکنیم که برای اطلاع کامل در باره طراحی سایت با تهران سایت به صفحه طراحی سایت مراجعه کنید و در صورت نیاز به مشاوره از طریق شماره 02177711200 مشاوران ما منتظر تماس شما هستند.
- راه اندازی وب مرحله ای
ممکن است هنگام انتقال وبسایت خود از یک دامنه به دامنهی دیگر به دلیل وجود محدودیتها، صلاح باشد که این کار را بصورت مرحلهای انجام دهید. یعنی تصمیم میگیرید که صفحات اصلی را طی مرحله 1 در وبسایت جدید منتقل کنید و مابقی صفحات را در مرحله 2 و 3 و… منتقل کنید.
هنگام مواجه با این مورد باید تمام URLهای دامنهی قدیمی را در نظر بگیرید. سپس یک نقشه تغییر مسیر مرحلهای درست کنید و برای هر مرحله یک تغییر مسیر مشخص کنید. در مرحله 1، شما انتظار دارید که ریدایرکت 301 برای تمام صفحاتی که در سایت جدید منتقل شده است، پیاده سازی شود. همچنین ریدایرکت 302 را نیز برای تمام صفحات دیگر، معمولاً به صفحه اصلی وب سایت جدید اضافه میکنید. این کار باعث میشود کاربرانی که از دامنه قدیمی شما بازدید میکنند، خطای 404 دریافت نکنند. همانطور که هر مرحله را پیادهسازی میکنید، باید تغییر مسیرهای خود را نیز بهروز کنید و با در دسترس قرار گرفتن محتوای مشابه، ریدایرکت 302 خود را با ریدایرکت 301 جایگزین کنید. این تغییر مسیرها باید از دامنهی قدیمی شما ارائه شود.
تفاوت ریدایرکت 301 و 302 چیست؟
ریدایرکت 301 یک تغییر مسیر دائمی است و زمانی استفاده میشود که میخواهید یک صفحه را برای همیشه به آدرس دیگری منتقل کنید. در هنگام استفاده از ریدایرکت 301 تمام اعتبارات، ارزش و ترافیک صفحه قبل به صفحه جدید منتقل میشود. در ریدایرکت 302 یک تغییر مسیر موقت خواهیم داشت، زمانی استفاده میشود که میخواهید برای مدت کوتاهی محتوا را به آدرسی منتقل کنید و در آینده آن صفحه را به آدرس اصلی بازمیگردانید. در ریدایرکت 302 اعتبار و رتبه صفحه قبل به صفحه جدید منتقل نمیشود.
نکات استفاده از ریدایرکت 301
اگر از ریدایرکت 301 در زمان مناسب استفاده نشود ممکن است باعث کاهش سئو سایت شود. حال میخواهیم مراحل این فرایند را بررسی کنیم.
- اجرای ریدایرکت 301 پس از ایجاد صفحه جدید
با یک مثال شروع میکنیم، در سال 2010، سایت Toys ‘R Us دامنه toys.com را بدون ایجاد ریدایرکت 301 خریداری کرد و نتایج SEO سایت جدید آنها به شدت کاهش یافت؛ زیرا Google آنرا بهعنوان یک دامنه جدید حساب میکرد که لینکهای ورودی از Toys اصلی نداشت. حتما قبل از انتقال محتوای وب سایت خود ریدایرکت 301 را انجام دهید تا ارزش و ترافیک سایت خود را از دست ندهید.
- استفاده از redirect 301 هنگام انتقال محتوا
زمانی که بخواهید سایت جدید با دامنه جدید داشته باشید، از redirect 301 برای حفظ لینکهای ورودی و رتبه صفحه استفاده کنید. در واقع با استفاده از ریدایرکت 301 تمام ارزش و اعتبار صفحهی قبل را به صفحهی جدید منتقل میکنید. چه بخواهید کل محتوای وبسایتتان را منتقل کنید و چه تصمیم داشته باشید فقط برخی از صفحات وب را به سایت جدید منتقل کنید، میبایست از ریدایرکت 301 استفاده کنید. تغییر مسیر 301 باعث میشود سئوی شما دچار مشکل نشود و بازدیدکنندگان وبسایت به محتوایی که به دنبال آن هستند دست یابند.
- هنگام مواجه با خطای 404
هنگامی که وبسایت شما دارای لینکهای شکسته باشد، کاربر با کلیک کردن بهروی آن لینکها با خطای 404 (صفحه یافت نشد!) مواجه میشود. این امر نارضایتی کاربران را در پی خواهد داشت و منجر به کاهش سئو سایت شما میشود. برای جلوگیری از این اتفاق بهترین راه ایجاد یک ریدایرکت 301 برای انتقال کاربران از یک URL شکسته به یک منبع درست مطابق انتظار کاربر است. درواقع ریدایرکت 301 در سئو سایت بسیار موثر است. بطور کلی ریدایرکتهای 301 نقش اساسی در سلامت وبسایت شما خواهند داشت.
بدون دیدگاه