شنبه 18 دی 1400 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

به ما امتیاز بدهید

گوگل در اکتبر سال 2015 ، الگوریتم رنک برین را ارائه کرد و از آن بعنوان سومین عامل مهم رتبه‌بندی نام برد که تاثیر بسزایی در نمایش نتایج مورد جستجو کاربر دارد. در سال 2018 و با بهبود رنک برین، این الگوریتم نقش موثرتری در سئو سایت‌ها و رتبه‌بندی آن‌ها ایفا کرد.

پیش‌تر مقاله‌ای در رابطه با معرفی لیست انواع الگوریتم‌های گوگل تهیه شده، برای آشنایی بیشتر می‌توانید مطالعه کنید!

الگوریتم رنک برین چیست؟

الگوریتم رنک برین RankBrain یعنی رتبه‌بندی صفحات وب‌سایت با استفاده از هوش مصنوعی، این الگوریتم مبتنی بر یادگیری مداوم است و کمی پیچیده تر از مابقی الگوریتم‌های گوگل است. رنک برین با استفاده از پارامترهایی که دارد محتوا را درک می‌کند و کمک می‌کند تا عبارتی که کاربر سرچ می‌کند با محتوایی که به آن نمایش داده می‌شود کاملاً مشابه باشد و بیشتر روی سئو معنایی تمرکز دارد.

هدف الگوریتم رنک برین

طرح این موضوع که گوگل چرا الگوریتم‌های خود را مدام آپدیت می‌کنند؟ پاسخ، بدلیل ناکافی بودن آن الگوریتم در رسیدن به هدف است. رنک برین بر پایه هوش مصنوعی و با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشینی طراحی شده و تکمیل کننده‌ی الگوریتم مرغ مگس‌خوار است و هدف آن نمایش دادن نتایجی به کاربر است که واقعا کاربر دنبال آن است و تمرکز آن روی مفهوم عبارات و محتوا می‌باشد.
در واقع گوگل با استفاده از الگوریتم رنک برین با سایر موتورهای جستجو بر سر نشان دادن بهترین نتیجه به کاربر رقابت می‌کند و تاکنون نیز قوی‌تر از سایر موتوهای جستجو عمل کرده است.

االگوریتم رنک برین

االگوریتم رنک برین

الگوریتم رنک برین چگونه کار می‌کند؟

گوگل به وسیله کارشناسان و الگوریتم رنک برین در مابقی الگوریتم‌ها تغییر ایجاد می‌کند و آن‌ها را بهبود می‌بخشد، در مقایسه نتایج بدست آمده، زمانی‌که رنک برین الگوریتم‌ها را تغییر می‌دهد در مقابل زمانی‌که کارشناسان این‌کار را می‌کنند، حدود 10 درصد نتایج دقیق‌تری کسب می‌شود به همین دلیل گوگل همواره سعی در ارتقا این الگوریتم داشته است.
رنک برین شامل میلیون‌ها کد است و قدرت تجزیه و تحلیل دارد و عوامل مهم سئو را در نظر می‌گیرد و میزان رضایت کاربر از نتایج به نمایش گذاشته را می‌سنجد. الگوریتم رنک برین برای نمایش نتایج به کاربر، آزمایش‌های مختلفی را انجام می‌دهد و پاسخ‌های هوشمندانه‌ای را نمایش می‌دهد، در این آزمایش‌ها شناسایی فاکتورهایی چون مکان جستجوگر، مفهوم عبارات مورد جستجو، محتوا صفحه و تاریخچه جستجو کاربران مهم است.

بیشتر بخوانید :
گوگل ترندز چیست

سئو با استفاده از الگوریتم رنک برین

هدف الگوریتم رنک برین اینست که کاربر با کلیک به روی اولین نتیجه به پاسخ خود برسد و به لینک‌های دیگر بازنگردد بنابراین شما هم می‌بایست سایت خود را از نظر رنک برین سئو کنید. اینکار را می‌توان با نوشتن محتوای خوب و با کیفیت، رعایت علائم نگارشی و منظم نویسی، قرار دادن عکس، ویدئو، پادکست و… انجام دهید و کاربر را به صفحه خودتان جذب کنید. رنک برین با بررسی این موارد داده‌هایی بدست می‌آورد و تمامی این دیتاها را در بانک اطلاعاتی خود ذخیره می‌کند و برای رتبه‌بندی وب‌سایت نتیجه‌گیری می‌کند.

الگوریتم رنک برین کمک می‌کند تا نتایج جستجو بر اساس رفتار کاربران به آن‌ها نمایش داده شود به همین دلیل رفتار کاربر را از لحظه ورود در سایت آنالیز می‌کند در صورتی‌که کاربر پاسخ خود را از سایت دریافت کند و روی نتیجه دیگری کلیک نکند از رنک برین امتیاز دریافت می‌کند و بالعکس، اگر محتوا خوب نباشد و نیاز کاربر را رفع نکند تنزل رتبه پیدا می‌کند.

فاکتورهای مهم الگوریتم رنک برین در سئو سایت

گوگل با استفاده از تست‌های مرحله‌ای مشخص می‌کند کدام نتیجه را به کاربر نشان دهد و اینگونه در رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها تغییر ایجاد می‌کند.

بررسی میزان رضایت کاربران از صفحه

همانطور که قبلاً گفته شد این الگوریتم روی رفتار کاربران حساس است و به تحلیل آن می‌پردازد، اینکه کاربر چه چیزی را دوست دارد و به دنبال چه چیزی است؟ و از میزان رضایت کاربران بعنوان سیگنال نهایی برای امتیازدهی به یک وب‌سایت استفاده می‌کند پس بهتر است روی بهبود تجربه‌ی کاربری سایتتان تمرکز کنید برای این منظور می‌توانید از سایت crazyegg استفاده کنید.

  • عوامل رضایت بخش کاربر پیش از ورود به سایت:
    • سرعت لود صفحات
    • نمایش مناسب اطلاعات در صفحات موبایل (ریسپانسیو بودن وب‌سایت)
    • استفاده از کلمه کلیدی مناسب
    • محتوای خوب و باکیفیت
    • رعایت علائم نگارشی که باعث روان‌خوانی متن می‌شود
    • طراحی زیبا و کاربر پسند و ایجاد تجربه‌ی کاربری خوب
    • رعایت جزئیات کدنویسی
  • عوامل رضایت بخش کاربر هنگام جستجو:
    • استفاده از تگ متا و دیسکریپشن مناسب و محرک
    • نرخ کلیک توسط کاربر(CTR)
    • مدت زمان حضور کاربر در صفحه (Dwell Time)

نرخ کلیک یا CTR: بررسی می‌کند که چند درصد کاربران هنگام جستجو روی لینک سایت شما کلیک می‌کنند و همچنین میزان دیده شدن (impression) سایت توسط کاربر هم سنجیده می‌شود، CTR نسبت درصد تعداد کلیک کاربران به تعداد دیده شدن می‌باشد که عدد آن بین (0 تا 100) می‌باشد. از نظر گوگل CTR در رتبه‌بندی سایت‌ها مهم تلقی می‌شود طوری که اگر وب‌سایتی با رتبه پایین‌تر CTR بالاتری داشته باشد، جایگاهش تغییر می‌کند و به رتبه بالاتر منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید :
منابع رایگان یادگیری سئو

Dwell Time: اینکه کاربران چه مدت زمانی را در صفحه شما حضور دارند ملاک رتبه‌بندی قرارمی‌دهد، تنها کاربرانی ملاک هستند که مستقیماً از طریق نتایج گوگل وارد سایت شما شده‌اند نه از طریق بک لینک و… هر کاربر بر اساس نوع مروگر، IP شخصی، اطلاعات اکانت ایمیل مورد بررسی قرار می‌گیرد و مشخص می‌شود که چند کاربر به سایت شما ارجاع داده شده‌‌اند.
متوسط زمان حضور کاربر در وب‌سایت حدود 3 دقیقه است با قرار دادن محتوا عالی، ویدئو، فایل صوتی و تصاویر جذاب می‌توانید ترافیک سایتتان را بالا برید و زمان حضور کاربر در صفحه را افزایش دهید و اینگونه از الگوریتم رنک برین امتیاز دریافت کنید.
گوگل برای بررسی این دو عامل مهم از الگوریتم گوگل دنس استفاده می‌کند و بصورت آزمایشی وب‌سایتتان را در رتبه بالا قرار می‌دهد و اگرنرخ کلیک خوبی دریافت کرده باشید مورد دوم یعنی مدت زمان حضورکاربر در صفحه را بررسی می‌کند و اگر در هر دو امتیاز مناسبی دریافت کرده باشید به رتبه بالاتر منتقل می‌شوید و در غیر این‌صورت به جایگاه قبلی خود باز می‌گردید

  • عوامل رضایت بخش کاربر پس از ورود به سایت:
    • استفاده از سیستم امتیازدهی به محتوا
    • کامنت گذاری برای وب‌سایت
    • اشتراک گذاری محتوای سایت در صفحات اجتماعی توسط کاربران
    • بررسی لینک‌ها و بک لینک‌ها وانکرتکست‌ها

سخن آخر

یکی از الگوریتم‌های محبوب کاربران با هدف بهبود نمایش نتایج الگوریتم رنک برین می‌باشد، رنک برین کمک می‌کند تا نتایج جستجو بر اساس مفهوم محتوا و رفتار کاربران به آن‌ها نمایش داده شود از این‌رو عواملی چون خلق محتوا با کیفیت وارزشمند و مفهوم‌گرا که رفع کننده نیاز کاربر باشد و عواملی چون CTR و بانس ریت و ماندگاری حضور کاربر در صفحه مهم تلقی می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *