یکشنبه 19 دی 1400 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

الگوریتم پاندا
به ما امتیاز بدهید

پیش‌تر در مورد لیست الگوریتم‌های گوگل محتوایی منتشر کرده بودیم.

در این مقاله تمام آنچه که باید در مورد الگوریتم پاندا بدانید به طور کامل جمع‌آوری شده است، پس تا پایان این مقاله با من همراه باشید تا جواب تمام سوال‌هایتان را بگیرید. گوگل پاندا برای اولین بار در فوریه ۲۰۱۱ به عنوان بخشی از تلاش گوگل برای حذف سئو کلاه سیاه (black hat SEO) و وب اسپم (webspam) راه‌اندازی شد.

در آن زمان، شکایات کاربران در مورد نفوذ روزافزون مزرعه‌ محتوا یا “content farm” بیداد می‌کرد. زیرا نتایج جستجوی گوگل و ظهور مدل کسب‌وکار “مزرعه” به موضوعاتی تبدیل شد که مکرراً در حال انجام بود.

الگوریتم پاندا چیست و هدف از این بروزرسانی گوگل چه بوده است؟

در به روزرسانی که در 24 فوریه 2011 انجام شد، هدف اصلی این بود که رتبه‌بندی وبسایت‌ها بر اساس تولید محتوای مفید و کیفیت طراحی وبسایت‌ها تعیین شود. هدف اعلام شده از به روز رسانی الگوریتم پاندا، پاداش دادن به وبسایت‌های با کیفیت و کاهش حضور وبسایت‌های بی‌کیفیت در نتایج موتور جستجوی گوگل به صورت ارگانیک بود.

اولویت این بود که سطح رتبه وبسایت‌هایی با محتوای با ارزش برای کاربر، همراه با اطلاعات و تحقیقات جامع و با تفکر و تحلیل، افزایش پیدا کند و وبسایت‌هایی که از محتوای کپی و غیر مفید استفاده می‌کنند با کاهش رتبه روبه رو شوند.

به گفته گوگل عرضه اولیه الگوریتم پاندا در طول چند ماه، 12 درصد از نتایج جستجوی زبان انگلیسی را تحت تاثیر قرار داد.

در صنعت SEO به این نتیجه رسیدند که الگوریتم پاندا با استفاده از یادگیری ماشینی یا AI برای پیش‌بینی‌های دقیق در مورد اینکه چگونه انسان‌ها کیفیت محتوا را ارزیابی می‌کنند، کار می‌کند. چیزی که زیاد واضح نیست، این است که چه سیگنال‌هایی در الگوریتم یادگیری ماشینی گنجانده شده تا مشخص شود کدام وبسایت‌ها در کیفیت پایین هستند و کدام یک از آن‌ها نیستند!

بیشتر بخوانید :
گوگل لایت هاوس Google Lighthouse چیست؟

 

پاندا

الگوریتم پاندای گوگل

پاندا و گوگل EAT

گوگل اصول EAT را در راهنمای کیفیت جستجوی خود که بر تخصص، مرجع، و Trustworthinessبه معنای امانت متمرکز بود، معرفی کرد.
از سال ۲۰۱۸ این اصول بیشتر و بیشتر مورد توجه بازاریابان قرار گرفته‌اند.

در اصول E-A-T، تمرکز پاندا بر اجتناب از موارد زیر است

  • محتوای کم حجم و غیر اطلاعاتی
  • فقدان منابع معتبر
  • محتوای غیر قابل اعتماد و لینک‌های مشکوک

شرکت گوگل تاکید کرده‌ است که الگوریتم پاندا محتوای منحصر به فرد را ترویج می‌کند. عمق این موضوع بیشتر از اجتناب از تکرار است. چیزی که پاندا به دنبال آن است، واقعاً اطلاعاتی منحصر به فرد است که ارزش برجسته برای کاربران فراهم می‌کند.

بر این اساس به روز رسانی الگوریتم پاندا به جلوگیری از تعدادی از مسائل مشکل‌ساز در SERP های گوگل پرداخته است. که در این قسمت به توضیح هر کدام می‌پردازیم. از جمله:

 محتوای کم حجم (ضعیف) یا Thin content

صفحات ضعیف با متن و منابع بسیار کم و نامرتبط یا محتوایی، مانند مجموعه‌ای از صفحات که انواع موضوعات را  تنها در چند جمله داخل هر صفحه توصیف می‌کنند.

محتوای تکراری یا Duplicate content

محتوای کپی شده‌‌ایی است، که در فضای اینترنت در بیش از یک وبسایت یا صفحه ظاهر می‌شود. مشکلات محتوای تکراری ممکن است در وبسایت شما هم اتفاق بیفتد، زمانی که چندین صفحه با یک متن یکسان یا تغییرات کم یا بدون تغییر دارید.

محتوای با کیفیت پایین یا Low-quality content

صفحاتی که ارزش کمی برای خوانندگان ارائه می‌دهند، زیرا اطلاعات عمیقی ندارند.
و همچنین محتوای با کیفیت پایین پیرامون پیوندهای وابسته، که محتوایی است ضعیف در اطراف پیوندهایی که به برنامه‌های وابسته پولی اشاره می‌کنند.

عدم اعتبار / اعتماد یا trustworthiness

محتوای تولید شده توسط منابعی که قطعی نیستند یا تایید نشده در نظر گرفته می شوند.

مزرعه محتوا یا Content farming

تعداد زیادی صفحه با کیفیت پایین که اغلب از وبسایت‌های دیگر جمع آوری می‌شوند. به عنوان مثال یک مزرعه محتوا ممکن است وب‌سایتی باشد که تعداد زیادی نویسنده را با دستمزد پایین به کار می‌گیرد تا مقالات کوتاهی را که طیف گسترده‌ای از پرسش‌های موتور جستجو را پوشش می‌دهند را تولید کنند، که فاقد اعتبار و ارزش برای خوانندگان است.

محتوای تولید شده توسط کاربر با کیفیت پایین یا (UGC)

Low-quality user-generated content  نمونه ای از این نوع محتوای کم ارزش تولید شده توسط کاربر وبلاگی است، که پست‌های وبلاگ مهمان را منتشر می‌کند و اصولاً کوتاه و پر از اشتباه املایی و گرامری هستند و اطلاعات معتبری را ارائه نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید :
الگوریتم موبایل گدون چیست؟

نسبت تبلیغات به محتوا بالا یا High ad-to-content ratio

صفحات بیشتر از تبلیغات پولی به جای محتوای اصلی تشکیل شده اند.

و همچنین محتوای با کیفیت پایین پیرامون پیوندهای وابسته یا Low-quality content surrounding affiliate links، که محتوای ضعیفی است در اطراف پیوندهایی که به برنامه‌های وابسته پولی اشاره می‌کنند.

وب‌سایت‌های مسدود شده توسط کاربران یا Websites blocked by users

سایت‌هایی که کاربرانشان یا مستقیماً در نتایج موتور جستجو مسدود می‌شوند یا با استفاده از افزونه مرورگر Chrome برای این کار مسدود می‌شوند که نشان‌ دهنده کیفیت پایین است.

عبارت جستجوی عدم تطابق محتوا یا Content mismatching search query

صفحاتی که قول می‌دهند در صورت کلیک کردن روی آن‌ها در نتایج جستجو، پاسخ‌های مرتبط را به کاربران ارائه دهند، اما در انجام آن ناکام هستند. .

کلام آخر

در نهایت از آنجا که الگوریتم پاندا عملکرد سایت‌های دارای محتوای با ارزش را قبول دارد و امتیازشان را افزایش می‌دهد و آن‌ها را به وبسایت‌هایی با کیفیت بالا دسته‌بندی می‌کند، راه‌حل این است که کیفیت و یگانگی مطالبتان را در این رقابت افزایش دهید. برای این کار باید به آن چیزی که شما را کاملاً متمایز از بقیه می‌کند فکر کنید!

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *