دوشنبه 22 آذر 1400 زمان خواندن : دقیقه
فهرست مطالب
کد نویسی سایت چیست؟
بهینه ساختن کد سایت، مسئله بسیار مهمی است زیرا به کمک آن میتوانیم سرعت بارگذاری وبسایت را بالا ببریم. علاوه براین، کدهای یک سایت، زیر ساخت و پایههای اصلی آن هستند و هر اقدامی که روی کدها انجام دهیم (چه مثبت و چه منفی) مستقیما روی سایت، تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین یادگیری اصول کد نویسی سایت بسیار در طراحی سایت مهم است.
مزیت های سئو و بهینه سازی کدنویسی سایت
- این امکان را دارید که کارهایی مانند تغییر و توسعه صفحه، عیب یابی و برطرف کردن خطاهای سایت را در طراحی سایت به آسانی انجام دهید.
- با بهینه ساختن کدها، باعث افزایش بهرهوری و بازدهی سایت شوید.
- به کمک این تکنیک میتوانید اقدامات لازم برای نگهداری از سایت را آسانتر انجام دهید.
- با سئو کردن کد های سایت، میتوانید از ایندکس شدن صفحات وب خود، مطمئن باشید.
- اگر کد های شما درست و بهینه باشند، UI یا (User Interface) افزایش مییابد و کاربران بیشتری به صفحه سایت شما مراجعه میکنند.
سئو چیست؟ پیشنهاد میکنیم برای آشنایی با اصول سئو | ابزارهای مهم و کاربردی سئو و مشاهده خدمات سئو سایت تهران سایت کلیک نمایید.
چرا باید کد های سایت را بهینه کنیم؟
اگر میخواهید سایت شما رتبه خوبی در سئو داشته باشد، باید به کدهای سایت توجه ویژهای داشته باشید و آنها را برای موتورهای جستجوگر در دسترس قرار دهید تا بررسی شوند. خزندههای گوگل (Crawlers)، محدودیتهایی دارند که برخی از آنها موجب میشود سایت ها را به طور کامل وارسی نکنند. برای مثال، این خزندهها میتوانند یک فایل متنی را به درستی تشخیص دهند و مفهوم آن را بیابند اما نمیتوانند یک فایل عکس و یا فیلم را به درستی کاوش کنند؛ به همین دلیل، نوشتن متن و کلمات مناسب در قسمت alt، ضروری است. علاوه براین، اگر در کد نویسی سایت، به هر دلیلی مشکلاتی ایجاد شود که خزندههای گوگل، نتوانند به سایت دسترسی داشته باشند، سایت شما ایندکس نخواهد شد و به طبع آن، در نتایج گوگل جایگاهی ندارید.
بهینه سازی کد ها بر عملکرد سایت چه تاثیری دارد؟
کدنویسی ساده و بهینه، برای بهبود عملکرد سایت شما ضروری است. زیرا کدهای زیاد و پیچیده، سرعت سایت را پایین میآورند و بر عملکرد سایت تاثیر منفی میگذارند.
اشتباهات رایج در کد نویسی سایت
برخی از اصلی ترین مشکلات کدها عبارتند از:
- به کاربردن کدهای java script به صورت inline یکی دیگر از اشتباهات رایج درهنگام کدنویسی سایت است. این کار، باعث ایجاد خطاهایی در سایت میشود که موجب میشود سایت شما به درستی نمایش پیدا نکند پس اگر چنین مشکلی را در بخش کدهای سایت پیدا کردید، هرچه زودتر آن را بر طرف کنید.
- استفاده از نسخه های قدیمی html و css ، مشکلات زیادی را در کدنویسی ما ایجاد میکند زیرا ممکن است برخی از مرورگر ها از نسخه های قدیمی html و css پشتیبانی نکنند.
- فراموش کردن تگ های اصلی سایت مانند تگ title، مشکلی است که اغلب برنامهنویسان با آن مواجه میشوند؛ زیرا این تگ به صورت پیش فرض در IDE ها وجود ندارد . بنابراین فراموش نکنید این تگ را در قسمت head سایت، تعریف کنید.
- نبستن تگ های زوج یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که در کدنویسی صفحات وب ایجاد میشود که ممکن است برای تمام برنامهنویسان وب ، پیش بیاید. تگ هایی مانند <br> در برخی از نسخه های html به صورت تک است و در نسخه 5 به صورت زوج استفاده میشود پس هنگام نوشتن کدها، به این نکته دقت کنید.
- Id باید یکتا باشد و مربوط به شئ باشد که id برای آن تعریف شده است؛ بنابراین باید یک id به یک شئ اختصاص یابد در غیر این صورت با خطا مواجه خواهیم شد.
- ننوشتن کامنت ، از آن جهت مهم است که شاید شما برای افزودن یک ویژگی خاص،به کمک یک برنامه نویس نیاز داشته باشید. در این صورت، نوشتن کامنت به برنامه نویس کمک خواهد کرد که ساختار کدها را درک کند و آسانتر، تغییرات لازم را در سایت ایجاد کند. فراموش نکنید کدهای شما باید جوری باشند که برنامهنویس های دیگر هم بتوانند روی آن کدها کار کنند.
- بهکار نبردن خاصیت های ضروری، مسئله مهمی است که اغلب برنامه نویسان، آن را فراموش میکنند البته در میان حجم انبوه کدها، بروز چنین مشکلاتی طبیعی است.برای مثال، زمانی که از یک عکس استفاده می کنید، استفاده از تگ Alt ضروری است .
برای شناسایی نواقص صفحه وب، باید کد های صفحه وب خود را بررسی کنید و در صورت پیدا کردن هر مشکلی بخصوص اشکالاتی که قبلا به آنها اشاره کردیم، در اسرع وقت آن را برطرف کنید.
کاربرد تگ نو ایندکس noindex چیست؟
استفاده درست از تگ Noindex به شما کمک میکند که بتوانید تا حدی رفتار موتورهای جستجو را کنترل کنید و به آنها بگویید که چه صفحاتی را مورد بررسی قرار دهند و از بررسی کدام صفحات وب شما خودداری کنند. با استفاده از noindex ، میتوانید برای خزنده های گوگل مشخص کنید به سراغ کدام صفحات نروند؛
<meta name=”robots” content=”noindex”>
این امر از آن جهت لازم است که وجود برخی صفحات در وب ، ضروری و حیاتی است اما این صفحات میان کاربران از محبوبیت کمتری برخوردارند، به دفعات کمتری به آنها مراجعه میکنند و در نتیجه ارزش صفحات پر ارزش را نیز کم میکنند؛ در نتیجه رتبه سئوی وب ، کاهش میابد.
کدام صفحات را می توان نوایندکس کرد؟
- تماس با ما
- گالری تصاویر
- صفحه آرشیو
- معرفی اعضای تیم شرکت
- صفحه ورود
- صفحه قوانین سایت
چه زمانی از تگ کنونیکال canonical استفاده میکنیم؟
سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس و جوملا، در اغلب اوقات، چند لینک آدرس یا (URL) برای یک محتوا ایجاد میکنند؛ همچنین وقتی میخواهید صفحه جدیدی ایجاد کنید هم دو یا چند لینک برای آن ساخته میشود برای اینکه جلوی اینکار را بگیرید، میتوانید تگ rel را با مقدار canonical، مقداردهی کنید. فراموش نکنید داشتن یک URL استاندارد بسیار مهم است زیرا به کاربران کمک میکند محتوای صفحه را بدانند و بهتر مطالب مورد نیاز خود را پیدا کنند؛ البته این ویژگی به موتورهای جستجوگر مانند گوگل هم کمک میکند تا به طور کلی متوجه شوند که درون مایه هر صفحه چیست. استفاده از تگ کنونیکال در سایت فروشگاهی بسیار حائز اهمیت است.
ویژگی های یک URL مناسب در سئو
برای مثال در لینک این مطلب تمام موارد به سئو در نظر گرفته است:
- کوتاه است. هرچقدر url ما کوتاهتر باشد، به ذهن سپردن آن برای کاربران آسانتر است؛ علاوه بر این به اشتراکگذاری آن نیز سادهتر است.
- url استاندارد از خوانایی بالایی برخوردار است و نباید در آن از علامت هایی مانند نقطه ، کاما ، کروشه ، آپاستروف ، اعداد و حروف و کلمات اضافه و .. استفاده شود ؛ زیرا خوانایی بیشتر ، باعث میشود کاربر تشویق شود محتوا را به اشتراک بگذارد.
- اغلب صفحهها ، بعد از نام صفحه ، پسوند هایی مانند .css ، .html، .js و.. دارند که حذف آنها از url صفحه ، تاثیر مثبتی بر سئو سایت دارد.
- یکی از تکنیک های سئو برای افزایش رتبه ، استفاده از کلمات کلیدی در url است. توجه کنید که استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در url نه تنها در سئوی صفحه وب تاثیر مثبت ندارد ، بلکه باعث میشود گوگل اینکار شمارا اسپم به حساب بیاورد. به هر عملی غیر مجازی که انجام میشود تا رتبه صفحه وب ، افزایش پیدا کند ، اسپم میگویند.
کدنویسی نامناسب چه تاثیری بر سرعت سایت دارد؟
سرعت وبسایت همواره یکی از مهمترین عوامل در سئوی صفحات وب بوده و هست زیرا با سرعت بیشتر، کاربران بیشتری به وب مراجعه میکنند و در نتیجه کسب و کار شما پیشرفت خواهد کرد. اگر در صفحه وب خود از فایلهای جاوا اسکریپتی استفاده کردهاید، تا حد امکان فایلها را یکی کنید و تعداد فایل ها را کاهش دهید زیرا فایلهای جاوا اسکریپتی، سنگین و حجیم هستند و بر سرعت صفحه وب شما تاثیر منفی میگذارد.
آیا کد های اضافی باعث کاهش رتبه سئو میشوند؟
گاهی قسمتهایی از محتوا و یا بخشهایی از صفحه وب حذف میشوند اما ویژگی های آنها مانند رنگ، سایز فونتها ، display ها و … در کدهای css باقی میمانند که این کدها مشکلاتی را برای سئو وب ایجاد میکنند. برخی از افرادی که از تکنیکهای کلاه سیاه در سئو استفاده میکنند، بخشهایی از محتوا را از دید کاربر پنهان میکنند و این قسمتها ، تنها برای خزندههای گوگل (Crawlers)، قابل شناسایی است. در صورتی که کد هایی مربوط به محتوای قابل مشاهده در صفحه وب شما وجود داشت، به سرعت آن را از بین ببرید زیرا ممکن است توسط گوگل به عنوان یک فرد متقلب که از روشهای کلاه سیاه در سئو استفاده کرده است، شناسایی شوید.
بدون دیدگاه