پنج‌شنبه 12 اسفند 1400 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

معرفی ریدایرکت و اثر آن بر سئو
به ما امتیاز بدهید

ریدایرکت redirect در لغت به معنای “تغییر مسیر ” است و اصطلاح redirect در دنیای وب به معنای تغییر مسیر کاربر است. در واقع، تغییر مسیر فرآیندیست که در طی آن کاربر را به صفحه ای غیر از صفحه ای که میخواست برود، میفرستیم. به بیان ساده تر، تغییر مسیر به خط کدی گفته میشود که کاربر را به صفحه ای غیر از آن آدرسی که میخواست برود، هدایت میکند؛ به بیان دیگر، redirect، مسیر کاربر را واردار به تغییر میدهد.

redirect  روشی است که روشی است که موتورهای جستجو را از آدرس به آدرس دیگر منتقل می‌کند. زمانی که بخواهیم بازدیدکنندگان را به آدرس مشخصی منتقل کنیم از این روش استفاده خواهیم کرد. مدیران سایت‌ها برای بهبود خصوصیات سئو سایت خود به استفاده از این تکنیک نیازمند هستند. زمانی که آدرس صفحات سایت تغییر کند برای انتقال مخاطب به آدرس جدید باید از گزینه ریدایرکت استفاده کنیم. این روش از بروز مشکل محتوای چندگانه در سایت جلوگیری خواهد کرد. ریدایرکت یکی از اقدامات در سئو سایت می‌باشد که صفحه ای را به صفحه دیگری انتقال می‌دهیم.

معرفی ریدایرکت با مثال

برای مثال فرض کنید که در وبسایت شما صفحه ای با URL روبه رو وجود دارد: https://tehransite.com/seo-instruction/  و کاربر میخواهد به این صفحه مراجعه کند اما این صفحه به هر دلیلی از دسترس خارج شده است. برای اینکه کاربران سایتتان با خطای 404 مواجه نشوند، میتوانید صفحه‌ی خود را redirect کنید. البته در صورتی که صفحه‌ی جدید، محتوایی مشابه صفحه‌ی اصلی داشته باشد.

ریدایرکت چیست؟

انواع ریدایرکت

همان‌طور که اشاره کردیم redirect نوعی کد وضعیت است که با عدد 3 شروع می‌شود و هر یک از نها هدف خاصی را دنبال می‌کند. چند نمونه از رایج‌ترین کدهای وضعیت در انتقال مخاطب به صفحه جدید سایت عبارت‌اند از:

  • ریدایرکت ۳۰۱ یا انتقال دایمی

در این روش، تمام اعتبار یک لینک مانند رتبه‌بندی سایت و قدرت سئو به صفحه جدید منتقل می شود. ریدایرکت ۳۰۱ در حقیقت به کد وضعیت HTTP اشاره دارد. در اغلب موارد، استفاده از این روش بهترین حالت برای قرار دادن ریدایرکت در سایت است. در صورت تغییر دائم دامنه سایت، برای پیشگیری از عواقب این تغییر از کد ۳۰۱ استفاده می شود. البته، می‌توان از این روش برای تبدیل http به https نیز استفاده کرد.

  • ریدایرکت موقتی یا ۳۰۲

اگر URL یک منبع به‌صورت موقت تغییر کند، از این کد وضعیت استفاده می‌شود. برخی کارشناسان معتقد هستند ریدایرکت‌های ۳۰۱ و ۳۰۲ از نظر عملکرد شباهت زیادی به هم دارند. با‌این‌حال، اگر به دنبال راهی مطمئن برای دریافت امتیاز بالا از موتورهای جستجو بعد از انتقال سایت هستید، کد وضعیت ۳۰۱ بهترین انتخاب خواهد بود. اما در انتقال‌های موقت استفاده از ۳۰۲ گزینه مناسب‌تری است.

  • ریدایرکت ۳۰۴

استفاده از این کد وضعیت به این معنی است که از آخرین مرحله مراجعه کاربر به سایت مورد‌‌نظر، آدرس آن تغییر نکرده است. پس، مرورگر نسخه کش‌شده این سایت را به کاربر نشان می‌دهد. این تکنیک به بهبود سرعت پاسخگویی به نیاز مخاطب کمک می‌کند.

  • انتقال موقت یا ریدایرکت ۳۰۷

این کد وضعیت، نسخه‌ای ارتقا‌یافته از redirect 302 به حساب می‌آید. اگر محتوا به‌صورت موقت به URL جدید منتقل شود و با http 1.1 سازگار باشد برای انتقال به صفحه موردنظر از کد وضعیت ۳۰۷ استفاده می‌شود. مزیت اصلی استفاده از این کد وضعیت این است که مسیر تغییر داده به‌صورت کاملا شفاف اعلام می‌شود.

  • ریدایرکت ۳۰۸

کد وضعیت ۳۰۸ یک تغییر مسیر دائمی بوده و نشان می‌دهد منبع درخواستی به صورت دائم به url دیگر منتقل شده است. این کد تغییر در سال ۲۰۱۵ به استانداردهایhttp  اضافه شد. این شیوه ریدایرکت برای پر کردن شکاف بین کدهای ۳۰۱، ۳۰۲ و ۳۰۷ ضروری است.

  • ریدایرکت متا رفرش یا meta refresh

متا رفرش یکی دیگر از روش‌ها برای redirect کردن صفحات مختلف سایت است. در این روش تغییرات در سمت کاربر اتفاق می‌افتد. استفاده از این تکنیک برای وب‌سایت‌هایی که رعایت اصول سئو در آنها اهمیت زیادی دارد، گزینه مناسبی نخواهد بود؛ زیرا، باعث کند شدن روند بارگذاری صفحات خواهد شد و رضایت کاربران کاهش می‌یابند. اگر در اگر هنگام ورود به سایت با گزینه‌ای مانند تایمر مواجه شدید و انتقال به صفحه جدید چند ثانیه طول کشید حتما از ری دایرکت متار‌فرش استفاده شده است.

بیشتر بخوانید :
کامنت مارکتینگ + تأثیر comment marketing بر سئو و بازاریابی

چه زمانی از Redirect استفاده می کنیم؟

اگر در طراحی سایت ریسپانسیو، محتوا از یک URL به دیگری منتقل شود یا در صورت حذف محتوا باید از ری دایرکت استفاده کنید. در موارد زیر نیز استفاده از این تکنیک یک ضرورت به حساب می‌آید:

  •  تغییر دامنه سایت

زمانی که به‌صورت دائمی تمام صفحات قدیمی به یک دامنه جدید هدایت شوند رای پیشگیری از بروز مشکل در رتبه‌بندی سایت و تجربه کاربران باید redirect استفاده کنید.

  • ترکیب دو سایت با هم

گاهی ممکن است در فرایند تولید محتوا به ترکیب دو یا چند سایت به هم نیاز داشته باشید. در چنین مواردی، URLهای قدیمی به‌طور دائمی به آدرس جدید هدایت می‌شوند. ری دایرکت به شما کمک می‌کند که این فرایند را به درستی انجام دهید.

  • پروتکل http و Https

تغییر http به https یکی دیگر از گزینه‌هایی است که استفاده از ری دایرکت را ضروری می‌کند. در این روش حه‌ها به صورت دائمی از منبع ناامن یا http به یک مکان امن یا همان https هدایت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: http2 چیست؟

  • حذف یک صفحه سایت

آنالیز سئو وب‌سایت برای بهبود رتبه‌بندی آن ضروری است. اگر بعد از آنالیز تصمیم گرفتید صفحه‌ای از سایت را حذف کنید باید url آن را به یک صفحه مشابه و مرتبط هدایت کنید. این روش به شما کمک می‌کند تا تمام بک لینک‌های صفحه قدیمی را هنوز به‌عنوان ابزاری برای بهبود سئو سایت خود استفاده کنید. استفاده از تکنیک ری دایرکت در چنین مواردی تضمین می‌کند که نشانک‌ها یا پیوندهای داخلی به‌درستی عمل کنند.

  • تشکیل کمپین تبلیغاتی

برای اجرای تبلیغات موقت یا تبلیغ در گوگل انتقال بازدیدکنندگان از یک صفحه به صفحه دیگر ضروری است. برای اطلاع کاربر از این تغییر موقت باید به سراغ تکنیک ریدایرکت بروید.

  • REDIRECT CLIENT SIDE

درست است که ریدایرکت‌های سمت سرور بسیار کاربردی‌تر ریدایرکت‌های سمت کاربر هستند اما تمامی ریدایرکت‌ها در سمت سرور اتفاق نمی افتند. به علاوه، پرداختن به ریدایرکت‌های سمت کاربر ، خالی از لطف نیست. گروهی از تغییر مسیرها هستند که باید توسط کاربر مدیریت شوند زیرا سرور مرورگر را به شکلی خودکار به آدرس جدید هدایت نمیکند.

در این فرآیند، هنگامی که درخواستی به یک سرور ارسال میشود، سرور در پاسخ به این درخواست، از مرورگر میخواهد که آدرس URL جدید را درخواست کند بنابراین دو درخواست به سرور ارسال خواهد شد که ریدایرکت سمت کاربر را به فرآیندی بسیار کند و طولانی، تبدیل میکند. دو نوع اصلی از این نوع ریدایرکت، متا رفرش و جاوا اسکریپت است که در ادامه، به آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • Meta Refresh: متا رفرش کدی است که میتوان به وسیله‌ی آن، صفحه‌ی اصلی سایت را بر روی یک آدرس URL جدید، پیاده سازی کرد.
  • Java Script: این دسته از کدها، آدرس URL صفحه ای که در مرورگر باز کرده اید را تغییر میدهد اما اینکار را پس از بارگذاری کامل صفحه انجام میدهد.
بیشتر بخوانید :
آشنایی با الگوریتم پاندا

{ در این بخش از مقاله به شما پیشنهاد می‌دهیم برای دستیابی به اطلاعات گسترده در زمینه طراحی وبسایت به صفحه طراحی سایت در تهران سایت مراجعه کنید و برای مشاوره با کارشناسان ما از طریق شماره 02177711200 تماس حاصل نمایید.}

نکات کلیدی برای استفاده از ریدایرکشن

کد‌های تغییر وضعیت به شما امکان می‌دهد کاربران را به url خاص یا صفحه دیگری از سایت خود منتقل کنید. برای استفاده از این تکنیک، ابتدا دامنه مورد نظر را انتخاب کرده و url را تغییر دهید. پس از آن باید url صفحه جدید به سایت اضافه شود. نکات کلیدی برای استفاده از تکنیک ریدیرکشن شامل موارد زیر است:

  •  انتقال http روی https

برای هدایت گ سایت از مکانی ناامنی به یک مکان امن باید از https استفاده کنید. با این کار شما یک لایه امنیتی اضافی در برابر هک خواهید داشت و رتبه‌بندی گوگل نیز افزایش می‌یابد. ابتدا نوار ابزار SEO ahrefs را نصب و فعال کنید. سپس به http صفحه اصلی سایت بروید.

  • پرهیز از تغییر مسیر متا رفرش

تغییر مسیرهای html نقشی در حفظ تمام پیوندهای ایجاد‌شده ندارد.در نتیجه، احتمال اینکه موتورهای جستجو محتوای اشتباهی را فهرست کنند بیشتر می‌شود. تغییر مسیر متا رفرش را نمی‌توان به عنوان یک روش بهینه‌سازی در نظر گرفت، استفاده از آن احتمال جریمه توسط موتورهای جستجو را افزایش می‌دهد. این تغییر مسیر برخلاف ریدایرکت‌های ۳۰۱ و ۳۰۲ که روی سرور وب انجام می‌شود در سمت مشتری اتفاق می‌افتد.

تغییر مسیر به مرورگر دستور می‌دهد که پس از یک دوره زمانی مشخص به صفحه جدید برود. اگر شما از سیستم‌های مدیریت محتوا برای راه‌اندازی سایت استفاده کرده‌اید بازنویسی فایل‌های htaccess به صورت دوره‌ای انجام می‌شود. به دلیل اینکه تغییرات به سرعت اتفاق می‌افتد کاربر منحرف و گیج خواهد شد و نمی‌تواند روی دکمه بازگشت کلیک کند. به‌علاوه، او احساس ناخوشایندی درباره امنیت وب سایت شما خواهد داشت. از این تکنیک بیشتر برای فریب دادن موتورهای جستجو استفاده می‌شود. پس، این احتمال وجود دارد که گوگل سایت شما را اسپند در نظر بگیرد.

  • انتقال صفحات حذف شده به صفحات جدید

در صورت حذف دائمی یک محتوا از سایت باید url آن را به صفحه مشابه هدایت کنید. هدف اصلی انجام این کار این است که هم‌چنان سئو این صفحات در بهبود رتبه سایت شما موثر باشد. در جابجایی محتوا تغییر مسیر urlمنطقی است. اما وقتی محتوایی حذف می‌کنید برای پیشگیری است بروز خطای ۴۰۴ در جستجوی کاربران، تغییر مسیر URL اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

  • پرهیز از Redirect زنجیره ای و طولانی

زمانی که بین لینک اولیه کاربر و صفحه نهایی بیش از یک تغییر مسیر وجود داشته باشد زنجیره اتفاق می‌افتد. تغییر مسیر ۳۰۱ زمانی رخ می‌دهد که صفحه مقصد به‌صورت دائم به url جدید منتقل شود. اما برای تغییر موقت صفحات هنگام ایجاد متوالی جدید باید از ری دایرکت ۳۰۲ استفاده کنید. ری دایرکت در سئو داخلی و خارجی کاملا مشابه خواهد بود.

بیشتر بخوانید :
زامبی پیج چیست؟

ریدایرکت لوپ Redirect loop چیست؟

یکی از بزرگترین مشکلاتی که در هنگام استفاده از Redirect loops ممکن است پیش بیاید، Redirect loop  است. این لوپ‌ها زمانی اتفاق میوفتند که یک مرورگر مجبور میشود به صورت مداوم تعداد زیادی تغییر مسیر بی انتها را دنبال کند. این چرخه‌های بی پایان زمانی رخ میدهد که یک URL  قدیمی به یک آدرس جدید ریدایرکت میشود و این روند ادامه پیدا کند. اگر به صورت متوالی، تغییر مسیر اتفاق بیوفتد و تعداد آن‌ها از تعداد مشخصی بیشتر شود، مرورگر با یک اخطار ریدارکت به کاربر اطلاع میدهد. این اتفاق موجب میشود تا کاربران و خزنده‌های گوگل نتوانند به صفحه‌ی اصلی دسترسی پیدا کنند. برای جلوگیری از بروز این مشکل، حتما تغییر مسیر‌ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ Redirect loops در صفحه‌ی شما وجود ندارد.

  • توجه به Redirect loop

بعد از انتقال به یک URL دیگر در صورت هدایت به url اولیه یک چرخه بی‌نهایت از تغییر مسیر ایجاد می‌شود، چنین حالتی زنجیره بسته از تغییر ریدایرکت‌ها است. به این موارد دقت کنید؛ زیرا، بازدید‌کنندگان و موتورهای جستجوگر در وب‌سایت شما به دام می‌افتند. اگر پیکربندی ریدایرکشن شما ضعیف باشد احتمال وقوع چنین حالتی بیشتر می‌شود. برای پیشگیری از بروز چنین مشکلی قوانین ریدایرکت نادرست را بشناسید و ز ناهماهنگی بین سیستم‌ها جلوگیری کنید.

کاربرد ریدایرکت و تاثیر آن در سئو

ریدایرکت‌ها ابزارهای مفیدی هستند که موجب کاهش خطاهای 404 میشوند زیرا همانطور که میدانید این خطاها موجب کاهش رتبه‌ی سئو میشوند. البته ناگفته نماند که افراط و تفریط در هرکاری موجب ضرر و زیان خواهد شد و تغییر مسیرها هم از این قاعده مستثنی نیستند. به بیان دیگر استفاده بیش از حد از تغییر مسیرها، باعث کاهش رتبه‌ی سایت خواهد شد.

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چطور تغییر مسیرها بر روی سئو تاثیر منفی خواهند گذاشت؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که سرعت سایت یکی از مهمترین عوامل موثر بر روی سئوی سایت است. هنگامی که صفحه ای را بر روی آدرس دیگری redirect میکنید، سرعت بارگذاری آن صفحه کاهش خواهد یافت و این عامل بر رتبه‌بندی سایت در نتایج گوگل، تاثیر منفی دارد. بنابراین سعی کنید تنها در صورتی که استفاده از تغییر مسیر ضرورت داشت، از آن استفاده کنید.

  • بهینه سازی تجربه کاربری

با استفاده از این تکنیک قادر خواهید بود تجربه کاربری بهتر یا گیمیفیکیشن برای بازدیدکنندگان ایجاد کنید. بدون شک، علاقه ندارید کاربر هنگام جستجوی سایت شما با اخطار «صفحه یافت نشد» مواجه شود. ری دایرکت‌ها از طریق ارسال یکپارچه کاربران به مکان جدید سایت ین مشکل را حل می‌کنند.

  • بهبود عملکرد موتورهای جستجو برای شناخت سایت

اگر موتورهای جستجو عملکرد سایت شما را بهتر درک کنند به رتبه بهتری دست پیدا می‌کنید. تغییر ریرایرکت به موتور جستجو نشان می‌دهد که صفحه جدید سایت شما به کجا منتقل شده است. به‌علاوه، موتور جستجو درک می‌کند که این تغییرات دائمی هستند یا موقت. این تکنیک بر اینکه چگونه صفحات شما در نتایج جستجوی کاربران ظاهر می‌شود تاثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید :
آشنایی با الگوریتم پاندا

جمع بندی

توصیه ما این است تا جای ممکن از تغییر مسیر یا ریدایرکت جلوگیری کنید. اگر چنین حالتی اجتناب‌ناپذیر است، استفاده از تغییر url در سمت سرور بهترین گزینه خواهد بود. زیرا، این نوع تغییر مسیر سریع و قابل‌ذخیره‌سازی بوده و به‌صورت جهانی اجرا می‌شود. قبل از هر چیز، برای اطمینان از بهینه‌سازی تغییر مسیرها، ری‌دایرکت‌های سمت سرور را بشناسید. برای اجرای سریع این تغییر مسیرها از طریق پیکربندی وب سرور اقدام کنید. سعی کنید تغییر مسیر صفحه فرود و زنجیره‌های طولانی را به حداقل برسانید. در نهایت، به یاد داشته باشید که ترکیب چند redirect در مسیر یک تغییر واحد موثرترین راه برای بهبود عملکرد سایت شما خواهد بود.

سوالات متداول

در اینجا به بررسی چند سوال متدوال شما می‌پردازیم:

  • چه زمانی از ریدایرکت استفاده می‌شود؟

حذف صفحات سایت، تغییر URL، ترکیب چند سایت با هم و تغییر http به https زمان‌های اصلی برای استفاده از تغییر مسی یا ریدایرکت هستند.

  • انواع تغییر مسیر یا redirect چیست؟

در یک دسته‌بندی کلی، می‌توان تغییر مسیرهای سایت را به دو دسته سمت سرور و سمت کاربر تقسیم کرد. تغییرات متارفرش و 307 سمت کاربر هستند که سرعت اجرای آنها پایین است. اما کد وضعیت‌های 301، 302، 304 و 308 تغییرات سمت کاربر هستند که به دلیل سرعت بالا و قابلیت ذخیره سزی محبوبیت بیشتری دارند.

  • برای اجرای ریدایرکت به چه نکاتی توجه کنیم؟

هنگام تغییر مسیر هرگز از متارفرش ستفاده کنید، زنجیره‌های انتقال نباید طولانی باشند، دقت کنید که در دام زنچیره تغییرات یا redirect loop نیافتید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *