شنبه 17 آبان 1399 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

بازاریابی ویروسی
به ما امتیاز بدهید

 بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی که نام دیگر آن وایرال مارکتینگ(Viral Marketing)  به منظور این است که کاربران را تشویق کنیم تا پیام های بازارگانی و تبلیغات ما را به اشتراک بگذارند. از آنجایی که وایرال مارکتینگ مانند پخش شدن ویروس در محیط اطراف است به آن بازاریابی ویروسی نیز گفته می‌شود. با این تفاوت که این ویروس از جنس محتواست و در دنیای دیجیتال منتشر می‌شود.

برای موفقیت یک کمپین تبلیغاتی نیاز است که محتوای جذاب تولید شود و در فضای اینترنت دست به دست در بین مخاطبین بچرخد. در گذشته که حوزه دیجیتال، پیشرفت چشمگیری نداشت، این شیوه از بازاریابی معمولا با استفاده از تبلیغات بیلبوردی یا تلویزیونی همراه بود اما در طی گذشت زمان بازاریابی به فضاهای مجازی راه پیدا کرد و بازاریابی ویروسی به یک نوع دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده است.

بازاریابی ویروسی

تاریخچه بازاریابی ویروسی

این نوع بازاریابی برای اولین بار در سال 1996 توسط Hotmail شکل گرفت و این شرکت توانست در طی یک سال 10میلیون نفر را به کاربران خود اضافه کند. حالا برای شما سوال شد با چه روشی این حجم کاربر را به مخاطبین خود اضافه کرد؟ بازاریاب های این شرکت در زیر هر ایمیلی که کاربران ارسال میکردند ، عبارت “Get your Free email account at Hotmail” که به صفحه ثبت نام این سایت لینک شده بود، قرار دادند. با استفاده از این لینک شرکت هات‌میل توانست در آن زمان وایرال شود.

محتوای بازاریابی ویروسی باید چه ویژگی داشته باشد؟

نوع محتوا از اهمیت بالایی برخوردار نمیباشد. محتوای شما میتواند به شکل یک مقاله جذاب برای مخاطبین یا یک توییت و پست اینستاگرام باشد، همچنین یک بازی تحت کنترل وب یا یک آهنگ نیز توانایی وایرال شدن دارد. نکته‌ی مهم اینجاست که محتوای ویروسی هر چیزی که باشد، باید کاربران را تشویق کند تا آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. هر میزان تعداد افرادی که پیام ویروسی شما را دریافت می‌کنند بیش‌تر باشد، محتوای شما ویروسی‌تر و اثربخشی آن بیشتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید :
افیلیت مارکتینگ چیست؟

 

روش‌های بازاریابی ویروسی

  • مشارکت با مشتری و ارائه خدمات نظر سنجی از کاربران
  • مشارکت با سازمان های خاص
  • موتورهای جستجو و وبلاگها
  • استفاده از ویژگی های تلفن های همراه
  • بازاریابی مستقیم و استفاده از خدمات چاپی
  • بهینه سازی موتورهای جستجو(SEO)
  • بهینه سازی شبکه های اجتماعی(SMO)
  • بازاریابی مشارکتیAffiliate Marketing
بازاریابی ویروسی

یک کمپین بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

اصل موضوع این است که محتوای شما جذاب باشد و کاربران از آن لذت ببرند تا بخواهند آن را با دوستانشان به اشتراک بگذارند، محتوای شما میتواند جنبه‌ی طنز داشته باشد یا حتی یک مقاله علمی تازه و جذاب باشد. در این صورت شما می‌توانید محتوا تولید کنید ولی با ما همراه باشید تا دقیق تر وارد جزییات ویژگی‌های محتوای ویروسی شویم.

  • در وایرال مارکتینگ یا بازاریابی ویروسی باید خدمات و محصولات با ارزش ارائه شود

شما برای فروش بیشتر محصولاتتان باید با روانشناسی کلمات در فروش آشنا باشید، به طور مثال استفاده از کلمه‌ی رایگان، ارزان یا قیمت مناسب کاربران را تشویق میکند به محصولات شما سر بزنند و شانس وایرال شدن شما را افزایش میدهد. جای نگرانی نیست، لازم نیست شما همه‌ی محصولاتتان را به شکل رایگان ارائه دهید. شما میتوانید بخش ارسال محصولاتتان را برای کاربران به صورت رایگان قرار دهید تا بتوانید ذهن مخاطبان را هدف قرار دهید. این روش ها شاید در زمان کوتاه به سود نرسد ولی در طولانی مدت باعث وایرال شدن محتوای شما و افزایش فروش خواهد شد.

  • محتوای شما باید به راحتی قابلیت اشتراک گذاری داشته باشد.

حتی ویروس سرما خوردگی نیز فقط وقتی که شرایط انتقال برایش فراهم باشد میتواند منتشر شود، محتوای شما که همان مقاله، عکس، ویدئو یا حتی بازی و نرم افزار باید در پلتفرم مناسب قرار گیرد تا به راحتی و بدون صرف هزینه توسط کاربران به اشتراک گذاشته شود. ولی شرط اول برای اشتراک گذاری یک مطلب جذابیت آن از دید کاربران است. هر چه امکان اشتراک گذاری توسط کاربران راحت تر باشد، انتشار آن بیشتر خواهد بود.

در رابطه با مدیریت محتوا بیشتر بدانید

  • با استفاده از روانشناسی و رفتارهای مشترک انسان‌ها وایرال شدن محتوا را افزایش دهید.

شما علاقه دارید جنس با کیفیت را با قیمت مناسب خریداری کنید؟ همه‌ی افراد از خرید یک محصول با کیفیت با قیمت مناسب خوشحال میشوند، این ویژگی مشترک در میان همه‌ی انسان ها وجود دارد. آن کمپین در بازاریابی ویروسی موفق می‌شود که از انگیزه‌های مشترک در میان افراد استفاده کند تا وایرال شود.در کل میتوان گفت تحریک احساسات مخاطبان با استفاده از محتوایی که تولید می‌کنید، زمینه ساز اشتراک گذاری میلیونی محتوای شما خواهد بود.

  • برای اشتراک یک محتوای ویروسی از شبکه های ارتباطی موجود استفاده کنید

به طور معمول هر فرد در اطراف خود با 8 الی 12 نفر در ارتباط است، البته این فقط یک عدد است و وابسته به جایگاه افراد با تعداد بیشتری در ارتباط هستند، به طور مثال یک راننده‌ی تاکسی در طول روز با صدها نفر در ارتباط است، منظور ما این نیست که شما از طریق راننده تاکسی محتوای خود را ویروسی و وایرال کنید. محتوای شما دیجیتال است و پلتفرم شما شبکه های اجتماعی است و این یک مثال بود که بدانید افراد اگر به یک موضوع علاقه داشته باشند به راحتی میتوانند آن را با صدها نفر به اشتراک بگذارند.

بیشتر بخوانید :
مسدود کردن مزاحم‌ تلفنی

 توجه داشته باشید که هدف اصلی شما در بازاریابی ویروسی یا همان وایرال مارکتینگ، آن دست افرادی هستند که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت و ارتباطات زیادی با دیگران دارند. در صورتی که بتوانید آن‌ها را ترغیب به انتشار محتوای خود کنید، شاهد افزایش چشمگیر به اشتراک ‌گذاری این محتوا خواهید بود.

بازاریابی ویروسی

تاثیر شبکه های اجتماعی بر وایرال یا بازاریابی ویروسی

روز به روز محبوبیت شبکه های اجتماعی نزد کاربران افزایش میابد و مردم وقت بیشتری را در این شبکه ها سپری میکنند. از این رو شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر و فیسبوک بستر مناسبی برای اشتراک گذاری مطالب بین کاربران و وایرال شدن محتواست. از طرفی معرفی رسانه‌های اجتماعی باعث تغییر در استفاده از بازاریابی ویروسی و سرعت انتشار اطلاعات و تعامل در بین مخاطبان شده ‌است. این امر باعث شده ‌است که بسیاری از شرکت‌ها از رسانه‌های اجتماعی به عنوان راهی برای بازاریابی خود و محصولاتشان استفاده کنند.

در مورد مدیریت شبکه های اجتماعی بیشتر بدانید

تاثیر اینفلوئنسرها و افراد تاثیر گذار بر روی ویروسی شدن محتوا

همه‌ی افراد حتی شما اگر تعریف یک محصول یا یک کسب و کار را از یک انسان قابل اعتماد بشنوید خیلی تاثیر بیشتری بر روی شما خواهد گذاشت به نسبت آگهی های تبلیغاتی که در شبکه های اجتماعی ببینید. بنابراین به نظر می‌رسد که اینفلوئنسرها رابط بین برند و مشتریان شرکت‌ها هستند. شرکت‌ها اگر در تبلیغات ویروسی قدرت اینفلوئنسر‌ها را دست‌کم بگیرند بسیار متضرر خواهند شد.

همکاری با این دسته از افراد تاثیر گذار  این امکان را به شرکت های نوپا و تازه تاسیس میدهد که که زمان و بودجه‌ی کم‌تری را صرف ارتباطات بازاریابی و ترویج آگاهی از برند خود کنند و نتایج مثبتی دریافت کنند. اینفلوئنسرها به پیام های تبلیغاتی اعتبار میبخشند. این روابط اعتماد محور توجه کاربران را  به خود جلب می‌کند، تقاضای مشتریان را بالا برده و با هدایت رفتار مشتریان، فروش را افزایش می‌دهند.از طرفی این همکاری از سوی یک شرکت با اینفلوئنسرها یک معامله‌ی دو سر سود و برد برد خواهد بود.

محتوای ویروسی برای انتشار به چه فضایی نیاز دارد؟

  • پیام رسان:

پیام رسانان محتوای ویروسی سه دسته هستند، اولین دسته متخصصین بازار هستند که از شرایط فروش و بازار محصولات و قیمت ها با خبر هستند و هر اتفاقی که بیافتد، آنها زودتر از همه خبردار می‌شوند. دسته‌ی دوم افراد تاثیر گذار هستند که ارتباطات اجتماعی بسیار زیادی دارند، این افراد با همه ارتباط خوبی دارند، با همه هستند و همه جا حضور دارند و نزد مردم محبوب هستند. دسته‌ی سوم نیز فروشندگان هستند که محتوا را در اختیار مردم قرار میدهند و آن را توضیع میکنند.

  • پیام :

پیام های تبلیغاتی باید قدرت جذب داشته باشد و پتانسیل وایرال شدن داشته باشد، با اعمال تغییرات جزئی در متن پیام یا دعوت به همکاری به مخاطب یک پیام میتواند گیرنده را متقاعد سازد تا آن را با دیگران به اشتراک بگذارد.

  • محیط:

محیطی که در آن سعی داریم یک پیام را وایرال کنیم تاثیر بسزایی در گسترش یک تبلیغ دارد و همواره محتوایی متناسب با محیط و ارزش‌ها و نگرش‌های رایج آن انتخاب کرد و علاوه بر آن لازم است زمان بندی درستی نیز جهت انتشار پیام در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید :
نیچ مارکتینگ چیست؟

در مورد بازاریابی ویروس‌وار اطلاعات خود را افزایش دهید.

بازاریابی ویروسی

انواع بازاریابی ویروسی

ویروس ارزشی

زمانی که یک شرکت خدمات عالی ارائه می دهد و ارزش های پیشنهادی او به مشتری بیشتر از انتظار مشتری است، این مشتری هم سعی می کند در مورد این محصول و یا خدمت با دیگران صحبت کند و آن را به دوستان و آشنایان خود پیشنهاد بدهد.توجه داشته باشید، زمانی که محصول با کیفیت را به سبک مورد علاقه‌ی مشتری ارائه می دهید، او هم شما را به دیگران معرفی می کند.

ویروس تجربه

خیلی ها دوست دارند تجربه‌ی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند چون حس می کنند به نفع دیگران است که از تجربه‌ی آنها استفاده کنند.وقتی یک خرید موفق با قیمت مناسب و کیفیت بالا داشتیم، آنرا با اطرافیانمان که خرید‌های اینترنتی است، به اشتراک می گذاریم.به این مورد، بازاریابی ویروسی حیاتی نیز گفته می شود.

ویروس منفعت

عده‌ای از شرکت ها و سازمان ها به ازای معرفی به دیگران امتیازی را به فرد تبلیغ کننده اهدا میکنند. این روش بسیار کاربردی است تا بتوانید باشگاه مشتریان راه اندازی کنید و کاربران جدیدی شما را بشناسند و فروش محصولات خود را افزایش دهید. نام دیگر این سبک بازاریابی ویروسی، حیله می‌باشد.

ویروس شادی

این مورد هم به نوعی انتقال تجربه است، زمانی که فردی با استفاده از دیدن خدمات یک شرکت که میتواند حتی یک عکس یا فیلم طنز باشد احساس شادی کند، سعی می کند این شادی را به دیگران معرفی کند تا آنها هم از این فرصت استفاده کنند. این روش یکی از بهترین راهکارهای وایرال شدن است.

ویروس نارضایتی

سرعت انتشار این نوع ویروس از انواع دیگر آن خیلی بیشتر است. اگر فردی از یک شرکت یا سازمان ناراضی باشد خیلی سریع نارضایتی خود را به دوستان و آشنایان خود بروز میدهد. شاید در هنگام شادی و منفعت به این حد نظر خود را اعلام نکند ولی وقتی ناراضی باشد خیلی سریع تر نظر خود را با دوستان و آشنایان به اشتراک میگذارد. در این حالت شما موظف هستید در سریع ترین زمان ممکن نارضایتی آنها را بر طرف کنید تا این ویروس در جامعه منتشر نشود.

این ویروس‌ها می‌توانند در فضای وب نیز حضور داشته باشند و بر سئو تاثیر بگذارند

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *