دوشنبه 18 بهمن 1400 زمان خواندن : دقیقه تهران سایت

نقشه سایت (sitemap) چیست؟
به ما امتیاز بدهید

ایجاد نقشه سایت SITEMAP اولین اقدام بعد از طراحی سایت و ثبت در گوگل سرچ کنسول است.  سایت مپ به گوگل کمک می‌کند تا راحت تر در سایت شما بخزد و سایت شما را کراول و ایندکس کند برای همین از اولین اقدامات خدمات سئو سایت بررسی و ایجاد sitemap است. آیا می‌دانید نحوه ثبت سایت مپ در گوگل چگونه است؟ برای اینکه گوگل وبسایت شما را آنالیز کند و در آن بخزد و رتبه‌بندی کند، لازم است چند کار مهم را انجام دهید،
یکی از این کارهای مهم ایجاد و ثبت نقشه سایت شما در گوگل است. ارسال سایت مپ به گوگل به‌طور مستقیم به ربات‌های خزنده گوگل کمک می‌کند تا وبسایت شما را فهرست کنند، ارتباط سایتتان را درک کنند و برای سایت شما رتبه‌بندی انجام دهند.
در این مقاله، در مورد نحوه ثبت نقشه سایت در Google و بعضی از بهترین روش‌های ایجاد نقشه سایت صحبت خواهیم کرد پس همراهمان باشید.

نقشه سایت چیست؟

نقشه‌های سایت (sitemap) به طور کلی ساختار و صفحات وبسایت شما را با فرمتی قابل درک برای ربات‌های Google، تشریح می‌کنند. شما می‌توانید از sitemap خود برای نشان دادن دسته‌بندی محتوا و لینک‌های داخلی بین صفحات استفاده کنید. sitemap مسیر را به ربات‌های موتورهای جستجو برای خزش در سایت نشان می‌دهند و صفحات مهم را برایشان مشخص می‌کنند.

انواع سایت مپ

برای طراحی نقشه سایت 2 قالب معمول وجود دارد:

  1. XML: این قالب فقط برای ربات‌های موتور جستجو طراحی می‌شود.
  2. HTML: این قالب هم برای ربات‌ها و هم برای کاربران قابل استفاده است.

سایت مپ XML: این طراحی مهمترین صفحات وبسایت شما و محتوای به‌روزرسانی شده را به موتورهای جستجو نشان می‌دهد. همانطور که می‌دانید به‌روزرسانی محتوای مفید و مرتبط در افزایش رتبه شما تأثیر چشم‌گیری دارد.

نقشه سایت HTML: این طراحی از طریق صفحه وب در یک وبسایت در دسترس است. sitemap های HTML مجموعه‌ای از لینک‌ها در صفحات مهم سایت شما هستند و برای نسبت دادن رتبه صفحه در کل سایت شما مفید خواهند بود، زیرا به صفحاتی با لینک‌های داخلی کمتر Link می‌دهند.

سرچ کنسول گوگل چیست؟

گوگل، سرچ کنسول را برای کمک به شما در پیگیری صفحات index شده وبسایت و بهبود عملکرد آن ارائه داده است. ارسال sitemap روند خزش ربات‌های گوگل در وبسایت شما را سرعت می‌بخشد. همچنین می‌توانید از Search Console برای موارد زیر استفاده کنید:

  • بعد از خزش موتورهای جستجو سایت را بررسی کنید تا هر گونه خطا را برطرف کنید.
  • قابلیت نمایش سایت خود را در موبایل تست کنید.
  • محتوای خود را با استفاده از داده‌های Search Analytics بهینه (seo) کنید.
بیشتر بخوانید :
الگوریتم مدیک

نحوه ثبت سایت مپ (sitemap) در گوگل چگونه است؟

اول باید به شما بگوییم برای شروع، به یک حساب Google نیاز دارید و در ادامه با دنبال کردن موارد زیر می‌توانید نقشه سایت خود را ثبت کنید:

  1. وارد شوید یا یک حساب سرچ کنسول گوگل ایجاد کنید.
  2. وب سایت خود را انتخاب کنید.
  3. Sitemaps را انتخاب کنید.
  4. اگر sitemap قدیمی یا نامعتبر دارید، آن را حذف کنید.
  5. حالا sitemap جدید را اضافه کنید و روی ارسال کلیک کنید.

استفاده از ابزار Audit Tool برای سایت مپ

می‌توانید از ابزار Audit Tool برای ایجاد گزارشی در مورد اینکه چند صفحه در سایتتان وجود دارد و صفحاتی که خزیدش در آنها انجام شده استفاده کنید. همچنین می‌توانید از این ابزار برای پیدا کردن مشکلاتی که در مسیر خزش ربات‌ها در سایت شما وجود دارد استفاده کنید و آن‌ها را رفع کنید. این ابزار برای بررسی و رفع 120 تا از مشکلات رایج سایت در قسمت سئو داخلی (on page seo) و سئو فنی است.

برخی از مشکلاتی که می‌تواند بر خزش موتورهای جستجو در وبسایت شما تأثیر بگذارد عبارتند از:

  • مسدود کردن robots meta tag
  • linkهای “Nofollow”
  • لینک‌های شکسته داخلی (Internal broken link)
  • خطاهای سرور

سوالات متداول درباره Sitemap

  • آیا به ثبت سایت مپ در سرچ کنسول (Search Console) نیاز دارید؟
    همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم ثبت سایت مپ برای این است که به روند خزش موتورهای جستجو در وب سایت شما سرعت بخشیده شود ربات‌های گوگل به هر حال در وبسایت شما می‌خزند. پس ثبت sitemap بایدی نیست ولی لازم است.
    ◊ قبل از ثبت نقشه سایت مطمئن شوید، آنچه را که در حال حاضر در وب سایت شما وجود دارد در sitemap منعکس می‌شود.
  • اگر سایت مپ دارای خطا باشد چه می‌شود؟
    اگر sitemap سایتی را با خطا ثبت کردید، باید در اسرع وقت اشکال را برطرف کنید تا به رتبه‌تان لطمه نخورد.
  • چه چیزی را در نقشه سایت خود نشان دهیم؟
    sitemap قرار است برای نشان دادن صفحات یا عناصر مهم وب سایت شما به موتورهای جستجو استفاده شود پس مهمترین صفحات و مقاط قوت وبسایت خود را مشخص کنید، بعد آنها را در نقشه سایت خود قرار دهید.
  • آیا لازم است از چندین سایت مپ استفاده کنید؟
    اگر شما صاحب وب سایت بزرگی هستید که صفحات محصولات و دسته‌بندی‌های گسترده‌ای دارید، استفاده از چند sitemap می‌تواند برایتان مفید باشد. در چنین وبسایت‌هایی برای صفحه محصول، دسته‌بندی‌ها و وب سایت اصلی نقشه سایت جداگانه لازم است. فایل‌های sitemap نباید بزرگتر از 50000 URL یا 10 مگابایت حجم فایل باشند.
بیشتر بخوانید :
سئو چیست؟ سئو seo سایت به زبان ساده از مبتدی تا پیشرفته

بایدها و نبایدهایی در طراحی نقشه سایت

اولویت‌بندی صفحات: وبلاگ‌ها و محتواهای به روز شده باید در نقشه سایت شما گنجانده شوند.
محتواهایتان را دسته‌بندی کنید: برای محتواهای خود دسته‌بندی داشته باشید تا بتوانید از محتوای تکراری و نامرتبط پرهیز کنید.
صفحات noindex را درج نکنید: قطعاً می‌دانید که صفحات noindex آنهایی هستند که نمی‌خواهید توسط موتورهای جستجو  خزیده شوند پس گنجاندن این صفحات در sitemap جایز نیست.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *