آشنایی با الگوریتم مرغ مگس‌ خوار

پنج‌شنبه 12 اسفند 1400 زمان خواندن : محاسبه نشده تهران سایت

الگوریتم مرغ مگس‌خوار

گوگل یکسری الگوریتم دارد که به کاربر، در پیدا کردن نتیجه‌ی جستجویش کمک می‌کند. ‌دانستن و رعایت کردن این الگوریتم‌ها موجب سئو سایت می‌شود. برای آشنایی با لیست الگوریتم‌های گوگل می‌توانید مقاله‌ای که در این رابطه تهیه شده است را مطالعه کنید. یکی از این الگوریتم‌ها مرغ مگس‌خوار است که از جذاب‌ترین الگوریتم‌های ارائه شده توسط گوگل برای تولید محتوا با کیفیت‌تر می‌باشد.

الگوریتم مرغ مگس‌ خوار

در گذشته وقتی کاربر مطلبی را جستجو می‌کرد لیستی از صفحاتی برایش نمایش داده می‌شد که شاید، کاملا نامرتبط به هدف جستجو کاربر بوده و آن صفحه فقط با کلمات کلیدی مورد جستجو پر شده بود (در گذشته این کار را برای گرفتن ورودی از گوگل انجام می‌دادند)، در نتیجه باعث کلافگی و تلف شدن وقت کاربر می‌شد. گوگل برای حل این مشکل الگوریتم مرغ مگس‌خوار را ارائه داد.

مرغ مگس‌خوار در سال 2013 توسط گوگل ارائه شد و این الگوریتم با آنالیز محتوا پی به مفهوم مقاله می‌برد و دیگر نیازی نبود با تکرار کلمه کلیدی از جذابیت و مفهوم مقاله بکاهید و همچنین از رشد سایت‌هایی که با پر کردن مقالاتشان از کلمه کلیدی رتبه کسب می‌کردند، جلوگیری شد.

الگوریتم مرغ مگس‌خوار

الگوریتم مرغ مگس‌خوار

وظیفه الگوریتم مرغ مگس‌ خوار

  • درک و آنالیز محتوای مقاله
  • درک عباراتی که توسط کاربر جستجو می‌شد
  • ایجاد حس تجربه کاربری خوب برای کاربران

مرغ مگس‌ خوار نماد چیست؟

مرغ مگس‌خوار نماد سرعت و دقت بالا است، این الگوریتم در کنار دقت بالا با سرعت زیاد خود ارتباط بین کلمات را متوجه می‌شود و به جای تمرکز روی کلمه کلیدی روی مفهوم و معنای کلمات متمرکز می‌شود. پس وقتی کاربر کلمه‌ای را سرچ می‌کند، نیاز به ابزاری است که میلیون‌ها صفحه را بررسی کند و مقاله‌‌ایی که محتوای آن هم موضوع‌تر به کلمه سرچ شده است را نمایش دهد این الگوریتم مرغ مگس‌خوار است.

این الگوریتم نه تنها شما را سریع به هدفتان می‌رساند بلکه یکسری مطالب مرتبط با عبارت سرچ شده را هم که برایتان مفید است، نمایش می‌دهد در واقع مطالبی را که هم محتوا با سرچ شما است را هم نمایش می‌دهد.

هدف الگوریتم مرغ مگس‌ خوار

مرغ مگس‌خوار با هدف درک بهتر ارتباط معنایی کلمات عرضه شد. هدف این الگوریتم درک معنا و مفهوم کلمات کلیدی که کاربر داخل گوگل سرچ می‌کند و نمایش بهترین نتیجه به کاربران است. می‌توان گفت فیچر اسنیپت‌ها یکی از نتایج  الگوریتم مرغ مگس‌خوار می‌باشد.

Featured-Snippet (فیچر اسنیپت)

فیچر اسنیپت‌ها بهترین نتایج را نمایش می‌دهند بدون آنکه بخواهیم صفحه‌ای را باز کنیم و دنبال مطلب بگردیم. در واقع گوگل بر پایه آمار و دیتای درستی که دارد بهترین نتایج را نمایش می‌دهد بدون آن‌که وارد نتیجه دیگری شویم.

برای مثال می‌توانید فیلم‌های یک بازیگر را سرچ کنید فیچر اسنیپتی که شامل فیلم‌های آن بازیگر است برایتان نمایش داده می‌شود بدون آنکه بخواهید صفحه‌ای را باز کنید. مانند عکس زیر

فیچر اسنیپت

فیچر اسنیپت

طرز کار الگوریتم مرغ مگس‌ خوار

این الگوریتم از طریق گراف دانش و جستجوی معنایی کار می‌کند.

  1. گراف دانش: این الگوریتم اطلاعات پراکنده در سایت‌ها را جمع می‌کند و در نتایج خود نمایش می‌دهد و همچنین ارتباط بین صفحات ایندکس شده توسط گوگل را متوجه می‌شود، پس سعی کنید از سایت‌های مرتبط با محتوایتان لینک بگیرید.
  2. جستجو معنایی: به جای تفسیر کلمه به کلمه مفهوم کل عبارت را در نظر می‌گیرد.

سئو سایت با استفاده از الگوریتم مرغ مگس‌ خوار

این الگوریتم به شدت روی رفتار کاربران حساس است و بسیاری از نتایج خود را بر اساس رفتار کاربران نمایش می‌دهد. بطور کلی هر چقدر مقاله شما بیشتر نظر کاربر را جذب کند و برایش مفید باشد نظر مرغ مگس‌خوار را هم جذب می‌کند.

کسب رتبه‌های بالا گوگل شاید در گذشته کار آسانی بوده اما امروزه کار دشواری است. بیشتر افراد برای سئو سایت خود، الگوریتم مرغ مگس‌خوار را مد نظر قرار می‌دهند. می‌توانید با رعایت اصول و نکات این الگوریتم که در زیر بیان می‌شود، رتبه‌‌ی بالا موتورهای جستجو را کسب کنید.

  • کلمات کلیدی: استفاده از کلمات کلیدی متنوع و کلمات مترادف با کلمه کلیدی و استفاده از کلماتی که بین مردم رایج است و ترکیب آن‌ها در متن مقاله. با این‌کار هم باعث جذابیت مقاله می‌شوید و هم مفهوم را راحت‌تر به گوگل منتقل می‌کنید. برای پیدا کردن کلمات کلیدی مترادف یا همون LSI ها می‌توانید وارد سایت LSIgraph شوید و با وارد کردن کلمه کلیدی خود مترادف‌های آن را پیدا کنید.
  • مطالب رقبا را بررسی کنید و سعی کنید محتواهایی کامل‌تر و با کیفیت‌تر از آن‌ها تولید کنید. وقتی کاربر مطلبی را سرچ می‌کند، گوگل با استفاده از الگوریتم مرغ مگس‌خوار مطالب مرتبط با آن را هم نمایش می‌دهد، پس سعی کنید مطالب کامل‌تر و حرفه‌ایی بنویسید تا گوگل اطلاعات بیشتری از آن استخراج کند.
  • تمرکز بر محتوا: اگر مطالب شما کامل و شگفت انگیز باشد و کاربر با خواندن آن به تمامی هدف خود از سرچ کلمه برسد، می‌توان گفت محتوا قابل قبولی داشته‌اید پس سعی کنید به تمامی سوالاتی که در ذهن کاربر بوجود می‌آید در متن مقاله پاسخ داده باشید.
  • عنوان مقاله و متا دیسکریپشن را بهینه کنید. ابتدا مطمعن شوید کلمه کلیدی در عنوان و متا قرار داده شده است اما قرار گیری آن باید درست و بجا و جذاب باشد اگر عنوان و متا شما جذاب و روان نباشد کسی روی آن کلیک نمی‌کند، طوری عنوان را انتخاب کنید که حس کنجکاوی کاربر را برانگیزد. هر چقدر لینک شما بیشتر کلیک بخورد به رتبه‌های بالاتر منتقل می‌شوید.
  • رعایت علائم نگارشی مانند: فاصله‌ها، نیم فاصله‌ها و… که سبب بهتر خوانده شدن متن و زیباتر شدن محتوا می‌شود و رضایتمندی کاربران را در پی خواهد داشت.
  • لینک سازی خارجی: همانطور که گفته شد الگوریتم مرغ مگس‌خوار ارتباط بین صفحات را متوجه می‌شود برای بهبود این الگوریتم می‌توانید از لینک‌سازی خارجی استفاده کنید. دقت کنید چه کلملتی را لینک می‌دهید و از چه محتواهایی به مطلب خود لینک می‌گیرید
  • جستجوی صوتی: از سال 1394 این بخش برای استفاده، به زبان فارسی اضافه شده است. می‌توانید برای جلب رضایت کاربر این بخش را به سایتتان اضافه کنید.
  • افزایش زمان ماندگاری در سایت: محتواهای تصویری و صوتی و پادکست و اینفوگرافی به مقالاتتان اضافه کنید، با این روش کاربر را بیشتر در سایت نگه می‌دارید. هر چه کاربر زمان بیشتری را در سایت بگذراند بهتر است و این امر موجب سئو وب‌سایتتان می‌شود.
  • استفاده از وب مستر تولز: یک ابزار رایگان است که تجزیه و تحلیل جستجو، ترافیک صفحات سایت، نرخ کلیک CTR و این‌که کدام مقاله در impression قرار گرفته را نشان می‌دهد.
  • اسکیماها: مربوط به مسائل فنی صفحه می‌باشد، بر اساس فرمت صفحه و فرمت محتوا، اسکیما مد نظرتان  را انتخاب می‌کنید. مثلا اگر سایت فروشگاهی داشته باشید می‌توانید از اسکیما خرید محصول استفاده کنید، اگر سایت خبری داشته باشید می‌توانید از اسکیما news استفاده کنید و… اسکیماها بطور غیر مستقیم روی سئو سایت تاثیر می‌گذارند. تمامی اسکیماها را می‌توان از سایت schema.org تهیه کرد.

* اسکیماها یکسری کدهایی هستند که وارد سورس صفحه می‌کنیم تا گوگل راحت‌تر متوجه مفهوم مقاله شود.

کلام آخر

همانطور که گفته شد الگوریتم مرغ مگس‌خوار روی رفتار کاربر حساس است با رعایت موارد بالا سعی کنید محیطی را فراهم کنید تا کاربر با محتوا شما ارتباط خوبی بگیرد و مطالب شما را به اشتراک بگذارد و راجب آن ثبت نظر کند، هر چه رضایت کاربر را بیشتر جلب کنید، نظر مرغ مگس‌خوار را جلب کرده‌اید. این الگوریتم جز الگوریتم‌های جدی و مهم گوگل بشمار می‌رود و روز به روز پیشرفت می‌کند که در سئو سایت بسیار مهم می‌باشد.

تهران سایت

چندسالی هست که در حوزه سئو و تولید محتوا فعالیت دارم و سعی دارم که هرآنچه یاد میگیرم ، به زبان ساده در اختیار کاربران تهران سایت قرار دهم.