دوشنبه 11 بهمن 1400 زمان خواندن : دقیقه
فهرست مطالب
مشاورهی بازاریابی محتوا، یکی از جدیدترین شغلهایی است که با گسترش و اینترنتی شدن کسبوکارها بوجود آمده و روزبهروز به اهمیت آن افزوده میشود. همانطور که میدانید تنها تولید محتوای مفید و جذاب باعث نمیشود که سایت شما بهینه شود، بلکه به یک استراتژی نیز نیاز دارید تا محتواهایتان را کاربرپسند کنید. برای انجام اینکار به مشاورهی بازاریابی محتوا نیاز دارید اما یک مشاور حرفهای، علاوه بر اینکه یک استراتژی مناسب به شرکت شما ارائه میدهد تا کاربران بیشتری را جذب کنید، توصیهها و راهنماییهایی را در حوزهی تولید محتوا، در اختیار تیم تولید محتوا قرار میدهد تا عملکرد آنها را بهبود بخشد. پیشنهاد میکنیم در ابتدا هر آنچه درباره بازاریابی محتوا لازم دارید را در مقاله بازاریابی محتوا بخوانید.
چه زمانی به کمک یک مشاور بازاریابی محتوا نیاز دارید؟
در صورتی که تیم تولید محتوای شرکت شما، هیچ استراتژی در نوشتن مقالات نداشته باشند و هیچ تستی برای ارزیابی مطالب نوشته شده انجام ندهند، به یک مشاور بازاریابی تولید محتوا نیاز دارید. در صورتی که شرکت شما استراتژیهایی برای تولید محتوا داشته است و به آنها عمل کرده اما به نتیجهی دلخواه نرسیده اید، یک مشاورهی بازاریابی محتوا به کمکتان میآید تا استراتژیهارا بررسی کند و نواقص آنرا به شما بگوید؛ بنابراین برای افزایش سرعت پیشرفت و گسترش بیشتر کسبوکارتان به مشاورهی بازاریابی محتوا نیازدارید.
{ برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله تفاوت بازاریابی کلاسیک با دیجیتال مارکتینگ را مطالعه کنید.}
استخدام یک مشاور بازاریابی محتوا چه مزایایی دارد؟
- استخدام یک مشاور بازاریابی محتوا، موجب میشود که استراتژی شرکت بررسی و اصلاح شود و باعث افزایش بازدید های سایت میشود.
- مشاورهی بازاریابی محتوا، کسبوکار شما را از سبک سنتی تغییر میدهد و به گسترش آن کمک میکند.
- مطالبی که در سایت خود میگذارید، معرف برند شماست، بنابراین حضور مشاور بازاریابی محتوا برای تعیین استراتژی محتوا وتعیین نوع محتواهای موجود در سایت، بسیار ضروریست.
- مشاورهی بازاریابی محتوا به شما کمک میکند تا برند خود را به درستی معرفی کنید ونقاط ضعف خود را برطرف کنید و نقاط قوت کسبوکارتان را به مخاطب ارائه دهید.
- به کمک مشاورهی بازاریابی محتوا، میتوانید محتواهای با کیفیت و جذابی تولید کنید که کاربرانتان را به مشتریانتان تبدیل کند، این یکی از اصلی ترین مزایای استخدام یک مشاور بازاریابی محتواست.
مراحل مشاورهی بازاریابی محتوا
- تعیین هدف
در اولین مرحله از مشاورهی بازاریابی محتوا، باید هدفهای شرکت توسط مشاور بازاریابی محتوا بررسی شود؛ این هدف ممکن است رسیدن تعداد بازدیدهای سایت به عدد هزار باشد یا افزایش اعضای سایت؛ این هدفها روشن کنندهی مسیر و تعیین کنندهی استراتژی شرکت خواهد بود. او به بررسی هدفها میپردازد و برای تحقق هر یک برنامهریزی میکند.بدیهی است ارزیابی حسابهای شما در شبکه های اجتماعی و ارزیابی محتواهای موجود در آنها، نیز به عهدهی مشاور بازاریابی محتوا ست.
- طراحی پرسونا
در مرحلهی بعدی مشاورهی بازاریابی محتوا، باید پرسونای مخاطبین را تعیین کنیم، اما در ابتدا باید بدانیم پرسونا چیست.به تصویری فرضی از یک مشتری یا یک شرکت که مشتری مطلوب ماست و فکر میکنیم ویژگیهای اغلب کاربران مارا دارد، پرسونا میگوییم. شناخت پرسوناهای مشتریان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا به کمک آن میتوانیم مشکلات احتمالی خریداران را پیشبینی کنیم و آنها را رفع کنیم.
- تعیین نوع محتوا
در حقیقت خوراک سایت شما، محتواست و به کمک آن میتوانید رتبهی سایت را بالا ببرید. در این مرحله باید به تعیین نوع محتوای سایت بپردازید زیرا محتواهای نامناسب باعث کاهش تعداد کاربران سایت میشود؛ فراموش نکنید که به گفته ی گوگل، محتوا پادشاه سایت است البته هر محتوایی نمیتواند مخاطبین را به صفحهی شما جذب کند. تنها محتوایی که بر اساس اصول تولید محتوا تولید شود، میتواند کاربران بسیاری را به سایت ما جذب کند و باعث افزایش رتبهسایت شود.بنابراین مشاورهی بازاریابی محتوا، در افزایش اعضای سایت بسیار موثر است چراکه شناسایی، تشخیص، بررسی و ارزیابی انواع محتواهای مناسب برای سایت، برعهدهی مشاور بازاریابی محتوا است.
- پیام هستهای یا اصلی
پیام کسب و کار در حقیقت اصلی ترین مرحلهی مشاورهی بازاریابی محتوا است. پیام هستهای یا اصلی شرکت ما باید شامل دلایلی باشد که کاربر مارا به جای سایر رقبا انتخاب کرده است. مثلا یک شرکت نظافتی را در نظر بگیرید؛ پیام مناسب این شرکت میتواند این باشد: کیفیت خدمات را با ما تجربه کنید. این پیام کاملا به کیفیت بالای این شرکت که بزرگترین مزیت رقابتی آن است، اشاره میکند.دقت کنید که پیام شما شامل مزیتهای رقابتی شرکت شما باشد؛ یک مشاور بازاریابی محتوا پیام شرکت شمارا بررسی میکند و در صورت نیاز، آن را اصلاح میکند.
- درخت محتوا
پس از انتخاب پیام هستهای کسبوکار، نوبت به تعیین یک درخت محتوا برای محتوا های تولید شده و یا محتواهایی که در آینده تولید خواهند شد میرسد.مشاور بازاریابی محتوا، کسیست که در اینکار تخصص دارد و درخت محتوای شرکت و استراتژی مناسب برای آن را میچیند. به کمک مشاورهی بازاریابی محتوا، میتوانید به آسانی محتواها را دستهبندی و مدیریت کنید؛ در حقیقت اکثر سیستمهای مدیریت محتوا، به درخت محتوا به عنوان یک دستورالعمل نگاه میکنند. در زیر به قسمت های اصلی درخت محتوا میپردازیم:
- نود یا node: بخش اصلی درخت محتوا از نود ساخته شده است که در علم شبکه به هر کامپیوتر موجود در شبکه را به این نام مینامند. نودها در حقیقت بخشهای اصلی درخت محتوا اند و به موضوعات اصلی و کلی اشاره میکنند.
- شاخه یا branch: اگر بین دو یا چند نود ارتباطی وجود داشته باشد و موضوعات بهم مرتبط باشند، میتوان از یک شاخه برای اتصال آنها استفاده کرد. برای مثال اگر یک موضوع تولید محتوا داشته باشید، میتوانید آن را به نود اصول تولید محتوا وصل کنید و به این وسیله ارتباط میان آنها را نشان دهید.
- بچه یاchild: به زیرمجوعه های نود های اصلی بچه یا زیر نود گفته میشود. برای مثال درخت بالا را در نظر بگیرید که دو نود با شاخه ای بهم متصل شده اند؛ اگر زیر مجموعه ای برای شاخهی طراحی سایت با نام طراحی سایت با وردپرس در نظر بگیریم این نود جدید، بچهی نود اصلی است. در صورتی که نود اصلی هیچ زیر نودی نداشته باشد آن را برگ مینامیم.
- تولید محتوا
در این مرحله، بر اساس درخت محتوا، به تولید محتوا میپردازیم. البته باید توجه داشته باشید منظور از تولید محتوا، تنها نوشتن مقالات و مطالب متنی نیست بلکه تمامی انواع تولید محتوا مثل فیلم، اینفوگرافی ها و عکس نوشته ها، سمینار های مجازی و مطالب و مقالات آموزشی را هم شامل میشود. مشاور بازاریابی محتوا، باید تمامی این مدل هارا بسنجد و عملکرد تیم در هر زمینه را بررسی کند. در این مرحله نقش مهم و موثر مشاورهی بازاریابی محتوا، کاملا مشهود است.
- ارزیابی محتوا
در این مرحله از مشاورهی بازاریابی محتوا، به ارزیابی محتواهای تولید شده میپردازیم. برای مثال میتوانیم به تعداد بازدیدهای مطلب، به تعداد نظرات نوشته شده در زیر پست و به ترافیک سایت و… توجه کنیم تا ببینیم آیا محتواهای تولیدشده برای کاربران ما جذاب بوده اند یا خیر؛ اگر پاسخ منفی بود، مشاور بازاریابی محتوا، بر اساس بازخوردهای کاربران استراتژی دیگری را برای محتواهای سایت، تدوین میکند و آنرابه تیم محتوا، اعلام مینماید.
چگونه یک مشاور بازاریابی محتوای مناسب انتخاب کنیم؟
- به رزومه و تجربیات کاری مشاور بازاریابی محتوا توجه کنید. این مسئله بسیار تعیین کننده است زیرا مشاورهی ارزیابی محتوا شغل ساده ای نیست و به تجربهی زیادی نیاز دارد.
- اگر مشاور بازاریابی محتوا فرد حرفه ای و با تجربه ای باشد، برای بهبود روند تولید محتوای سایت، یک برنامه ریزی دقیق و جامع دارد؛ بنابراین از او بخواهید شما را در جریان برنامه ریزی هایش بگذارد.
- از مشاور بازاریابی محتوا بخواهید نمونه کارهایی که شبیه کسبوکار شما هستند، را به شما ارائه دهد و آنهارا با دقت بررسی کنید تا به میزان مهارت و تخصص او پی ببرید.
- از مشاور بازاریابی محتوا سوالاتی در مورد حوزهی کارتان بپرسید، زیرا مشاور بازاریابی محتوایی که به حوزهی کسبوکار شما آشنا باشد، مشاور بازاریابی محتوا مناسبتری است.
- از مشاوربازاریابی محتوا بخواهید تا در یک بازهی زمانی مشخص، گزارشی از کارهایی که در این مدت انجام داده است را به شما دهد.
بدون دیدگاه